واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: علياكبر عليزاد: در اجراي نمايش «قطعاتي از ساموئل بكت» هيچ باجي به تماشاگر نميدهيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
علياكبر عليزاد معتقد است: ذائقهي تماشاگران تئاتر در دو سه سال اخير تغيير كرده و دچار افت شده است.
اين كارگردان تئاتر كه نمايش «قطعاتي از ساموئل بكت» را درتالار مولوي اجرا ميكند، با بيان اين مطلب به خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: واكنش تماشاگران اين نمايش برايم كاملا قابل پيشبيني بود، چرا كه در دوسه سال اخير ذائقهي تماشاگران را به سمت كارهايي سوق دادهاند كه نسخهي صحنهاي سريالهاي كممايه تلويزيوني هستند به گونهاي كه اتفاقات روي صحنه حتي تماشاگر را به تفكر هم وادار نكند چه برسد به اينكه بخواهد تغييري در نگرش او ايجاد كند.
عليزاد اجراي نمايش «قطعاتي از ساموئل بكت» را در شرايط فعلي تئاتر، نوعي ريسك دانست و توضيح داد: اجراي كار جدي آن هم با فرم غيرمعمولي كه كار ما دارد، ريسك بزرگي بود. اما براي تجربهكردن شيوههاي نو مهم بود و اينگونه بود كه هيچ باجي به تماشاگران نداديم و نه از ستارههاي سينما استفاده كرديم و نه از عناصر معمول جذب تماشاگر.
به اعتقاد اين كارگردان تئاتر انجام و معرفي تجربيات نو در زمينهي متن و اجرا يكي از وظايف هنرمندان تئاتر است.
عليزاد تصريح كرد: بسياري از هنرمندان و منتقدان از دو نمايشنامهي «در انتظار گودو» و «آخربازي» ساموئل بكت فراتر نرفتهاند و باعث تاسف است كه ديگر آثار اين نمايشنامهنويس در كشور ما همچنان ناشناخته ماندهاند، بنابراين بخشي از وظايف هنرمندان و منتقدان، معرفي اين آثار ناشناخته است.
اين استاد دانشگاه دربارهي بعد دانشجويي اين نمايش نيز به ايسنا گفت: از آنجا كه اكثر سازندگان اين نمايش از دانشگاه آمدهاند، اين نمايش بعد دانشجويي دارد. اما در معناي ديگر با پيش زمينههاي آكادميك ساخته نشده است، زيرا وقتي تئاتري را كارگرداني ميكنم، چند ماهي كار دانشگاهيام را كه همان تدريس است، فراموش ميكنم و در اجراي اين نمايش هم قصد گروه اجرايي، آموزش اجراي متني از ساموئل بكت نيست.
كارگردان نمايشهايي چون «درانتظار گودو» و «اولئانا» اضافه كرد: هميشه در انتخاب يك متن، توصيف شرايط اجتماعي، سياسي و فرهنگي تماشاگران و مردم كشورم براي من در اولويت قرار دارد و در اين معنا اجراي هر متن براي گروه ما نوعي پژوهش البته نه به مفهوم آكادميك آن، محسوب ميشود.
او درادامه اجراي اين آثار بكت را تجربهاي آموزنده براي گروه تئاتر «84» داشت و يادآور شد: مهمترين نكته در اجراي هر نمايش براي من بازشدن دريچههاي نو و كشف راهها و تجربيات جديد است و تصور ميكنم در اجراي اين نمايش نيز به تجربياتي دست يافتهايم كه در تئاتر ما كمتر آزموده شدهاند، بهويژه اينكه اين نمايش از بعد بازيگري كاري كاملا دشوار و جديد است و اجراي همين قطعات كوتاه بهاندازهي يك نمايش سه چهار پردهاي از بازيگران انرژي ميگيرد. آن چنانكه اجراي يك قطعه يك صفحهاي در نمايش ما به مدت 12 دقيقه زمان ميبرد.
بنابراين بازيگري كه به مدت نيمساعت ناچار است با سه ريتم گوناگون قدم بزند از نظر بدني و همينطور ذهني كاملا درگير ميشود.
به گزارش ايسنا، نمايش «قطعاتي از ساموئل بكت» همزمان با برگزاري جشنوارهي تئاتر بانوان تا روز سهشنبه هفتهي جاري اجرا نخواهد شد و اجراي دوباره خود را از روز چهارشنبه 12 تير از سر ميگيرد.
انتهاي پيام
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]