تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848362627




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتاري از نوريل روبيني، استاد اقتصاد دانشگاه نيويوركركود اقتصادي در سرتاسر جهان احساس مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گفتاري از نوريل روبيني، استاد اقتصاد دانشگاه نيويوركركود اقتصادي در سرتاسر جهان احساس مي‌شود
ترجمه و تنظيم: دكتر جعفر خيرخواهاننوريل روبيني، رييس موسسه RGE Monitor و استاد اقتصاد در مدرسه بازرگاني استرن دانشگاه نيويورك، در مطلب زير به بررسي اين قضيه مي‌پردازد كه اقتصاد ساير كشورهاي جهان چه تاثيري از ركود اقتصادي در آمريكا خواهد پذيرفت.


در عصر جهاني شدن، هنگامي كه اقتصاد آمريكا در شرايط سختي به‌سر مي‌برد، هيچ كشوري در امان نخواهد ماند.
كشورهاي بازنده:
مكزيك و كانادا: زندگي در همسايگي بزرگ‌ترين قدرت اقتصادي جهان علاوه‌بر مزيت‌هاي خاص خودش، مشكلات زيادي نيز به همراه دارد. صادرات به آمريكا تقريبا يك چهارم توليد ناخالص داخلي هر كدام از اين دو كشور را تشكيل مي‌دهد‌. بنابراين روابط تجاري مستقيم با آمريكا افت قابل‌توجهي را تحمل مي‌كند. انتظار مي‌رود بخش‌ها‌ي توليدات كارخانه‌اي هر دو كشور در تنگنا قرار گيرند.
چين: سريع‌ترين اقتصاد در حال رشد دنيا نمي‌‌تواند كمكي بكند اما زماني كه بزرگ‌ترين اقتصاد دنيا وارد ركود شود، از آن تاثير مي‌پذيرد، زيرا صادرات چين به آمريكا يكي از منابع اصلي رشد چين محسوب مي‌شود. در سال‌هاي اخير چين به رشد دو رقمي خود باليده است. ظاهرا اقتصاددانان چيني در پي ركود آمريكا انتظار دارند رشد اقتصادي كشورشان به 9‌درصد كاهش يابد، اگر ركود اقتصادي آمريكا ركود ملايمي باشد و بيش از شش ماه طول نكشد. اگر دوره ركود آمريكا بيشتر شود- مثلا يك سال يا بيشتر- و عمدتا متوجه مصرف‌كننده مرد آمريكايي شود كه كالاي چيني كمتري خريداري مي‌كنند، پس رشد چين تقريبا به 6 تا 7درصد كاهش مي‌يابد كه به راستي افت شديدي است.
اندونزي، مالزي، تايوان و كره جنوبي: چين مواد خام مانند الوار و كائوچو را از كشورهاي آسياي جنوب شرقي مثل اندونزي و مالزي مي‌خرد. ديگر كشورهاي شرق آسيا مثل تايوان و كره جنوبي قطعات سازنده محصولات را به سرزمين اصلي چين مي‌فرستند تا در آنجا سرهم‌بندي شده و به صورت محصولات آماده به آمريكا حمل شود. اگر كاهش صادرات چين به آمريكا منجر به تقاضاي كمتر چيني‌ها براي كالا و مواد خام در داخل آسيا شود، هر دو گروه صادركنندگان فوق تقريبا افت اقتصادي شديدي را تجربه خواهند كرد. در اين مورد به خصوص تقاضاي فلزات، زغال‌سنگ و مواد غذايي تاثير شديدي مي‌پذيرند.
آمريكاي لاتين: شيلي از مس، برزيل از مواد معدني و آرژانتين از دام و علوفه درآمد كسب مي‌كنند. اگر آمريكا و چين به اندازه گذشته از اين كشورها خريد نكنند آنها مجبورند براي فروش اين لوازم و بقيه كالاها در ديگر كشورها تلاش كنند. در صورتي كه ركود اقتصادي آمريكا افت شديد فعاليت‌هاي اقتصادي را به دنبال داشته باشد، قيمت كالاها 20 تا 30‌درصد افت خواهد كرد.
استوني، لتوني، ليتواني، مجارستان، بلغارستان، روماني: همه اين كشورها دچار كسري‌هاي عظيم تجاري شده، رونق اعتباري بيش از حد و حباب‌هاي مسكن را تجربه مي‌كنند و واحد پولشان زياده ارزش‌گذاري شده است. اگر سرمايه آنها به‌خاطر اوضاع حساس اعتبار جهاني تمام شود، مي‌تواند منجر به گرفتاري مالي عميقي براي اين اقتصادهاي اروپايي كوچكتر شود: خانواده‌هايي كه به فرانك سوئيس يا يورو وام گرفته‌اند، در معرض ورشكستگي هستند و به جاي آنها بانك‌هاي محلي پولدارتر مي‌شوند.
انگلستان، فرانسه و آلمان: تا زماني كه ركود اقتصادي آمريكا باقي بماند، كم شدن تقاضاي آمريكا به معناي صادرات كمتر شركت‌هاي اروپايي به آمريكا است، كه فروش و سود كمتر براي شركت‌هاي اروپايي – مانند بي‌ام و، يونيلورو و ساير شركت‌ها – كه همه چيز، از خودرو گرفته تا ساير محصولات مصرفي در آمريكا توليد مي‌كنند.‌دلار ضعيف‌تر به معناي اين است كه ارزش سرمايه‌گذاري‌هاي اروپايي در آمريكا كه به يورو بوده است كم خواهد شد. قيمت‌هاي بالاي نفت هم كمكي نخواهد كرد. تركيدن حباب‌هاي مسكن در بريتانيا، فرانسه و اسپانيا و ديگر كشورها، رشد اقتصادي را در سراسر اروپا كاهش خواهد داد.
ژاپن: اقتصاد ژاپن مدت‌ها است در حالتي قرار دارد كه نه رشد داشته و نه متوقف گشته است؛ دائما در مرز بين «رشد و كسادي» و «تورم و تنزل قيمت‌ها» است.
ركود شديد آمريكا، ژاپن را در مرز ركود نگه خواهد داشت. بيشترين رشد اقتصادي ژاپن در چند سال گذشته با تقاضاي خارجي براي كالاهايش (نظير برق مصرفي، ماشين و ...) و با ين ضعيف شده به‌دست آمده است. مصرف خصوصي داخلي ضعيف باقي مانده است و در نتيجه درآمدها و دستمزدها نيز رشدي نكرده است. ژاپن به عنوان يكي از بزرگ‌ترين وارد‌كنندگان انرژي جهان با توجه به نفت بشكه‌اي بالاي 100‌دلار نخواهد توانست به اين زودي‌ها خودش را از حالت ركود و رخوت اقتصادي بيرون بياورد.
و چند برنده:
ايالت‌متحده آمريكا: عجيب اين است كه برخي بخش‌هاي اقتصاد آمريكا بزرگ‌ترين برنده خواهند بود. براي مثال‌دلار ضعيف‌تر به معناي اين است كه قدرت رقابت شركاي تجاري آمريكا كاهش خواهد يافت در حالي كه قدرت رقابتي آمريكا رشد ناگهاني خواهد داشت. شركت‌هاي آمريكايي از صادرات بيشتر به جاهاي ديگر دنيا سود خواهند برد.
كاهش ناگهاني قيمت مسكن خبر بدي براي صاحب‌خانه‌هاي فعلي است، اما خبر خوبي براي آن دسته اجاره‌كنندگاني است كه اكنون خريد خانه برايشان امكان‌پذيرتر شده است.
وارد‌كنندگان در اروپا، ژاپن وچين:
سرانجام انتظار مي‌‌رود ركود در آمريكا و افت در اقتصاد جهاني منجر به كاهش ناگهاني قيمت نفت، انرژي و كالاهاي ديگر بشود. بنابراين انتظار مي‌رود واردكنندگان قوي در اين مناطق، به‌خصوص اروپا، ژاپن و چين سود فراواني از اين وضعيت ببرند.
خريداران اروپايي: كالاي آمريكايي براي كساني كه يورو در جيبشان دارند، تا به حال به اين ارزاني نبوده است. اگر اخيرا از شهر نيويورك ديدن كرده باشيد، احتمالا متوجه شده‌ايد كه دسته دسته گردشگران اروپايي مشغول خريدهاي سودآور با‌دلار ضعيف شده هستند. انتظار مي‌رود تعداد اين جمعيت اروپايي حتي بيشتر شود، زيرا قيمت كالاي لوكس، لباس وكفش در آمريكا كاملا رقابتي‌تر شده است. اين ركود احتمالا لبخندي بر چهره تعدادي از خرده فروشان آمريكايي نيز هويدا خواهد كرد.
 شنبه 8 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 793]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن