واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: فدك، ميراث نبوي كوثر آمد
سالروز ولادت ام ابيها مادر امامت، همسر ولايت و دخت نبوت را بر تمامي دوستداران حضرتش مبارك باد.
آفتاب: آمد ... و
واژگان نور ميان كلام جهانيان جان گرفت
و آسمان عشق در ميان دوستان ايمان، باران
آمد ... و هرم حضور آفتابي اش
سلام و صلوات را مهمان چشمان عاشقان كرد و
حضور و رايحه سبز ايمان را تكرار.
شكوفايي غنچه نبوي:
در آسمان مكه و در منزل نزول وحي، شوري برپا بود. فرشتگان و حوريان بهشتي هلهله كنان و تبريك گويان به زمين مي آمدند و گرداگرد خديجه حلقه مي زدند و آيه « فتبارك الله احسن الخالقين» را زمزمه مي كردند. آن شب درهاي عرش گشوده شده بود و ليله القدر خدا و تنزل الملائكه تفسير شده و از دامان پاك خديجه، ناز دانه نبوي و گل سپيد احمدي درخشيد.
جشن حضور:
او كه آمد، متولد شد و دل هاي آسمانيان و زمينيان، سر سبزتر از هميشه گشت. دردانه بوستان عصمت و طهارت در بيست جمادي الثاني، زمين و آسمان مكه را نورافشاني كرد. شاه بيت غزل آفرينش، غايت خلقت و ميوه باغ رسالت خانه محمد (ص) را با قدوم خود مزين نمود. پدر بر دستان كوچكش بوسه زد؛ چرا كه او بضعه النبي، همراه و هم راز پدر و ام ابيها بود.
تهنيت باد:
سال روز ميلاد اسوه زهد و تقوا، نازدانه آل كسا، اقيانوس علم و حلم، چشمه سار نجابت، صابره عصمت، عصاره بعثت، هم كفو ولايت، پيوند دهنده حلقه نبوت و ولايت، بارور كننده درخت امامت، كوثر الهي، قصيده پاكي ها، مثنوي عرفان، غزل خوبي ها، مدافع ولايت، ام ابيها، صديقه كبري، فاطمه زهرا (س) بر همه شيفتگان و ره پويان طريقش تبريك و تهنيت باد.
القاب مبارك:
گوهر دردانه نبوي و قره العين رسول را با القاب بسياري مي شناسند كه هر كدام از آنها، به دليل ويژگي هاي خاص آن بزرگوار به ايشان نسبت داده شده است. در روايات اسلامي و كتاب هاي تاريخي، بيش از 104 لقب براي آن حضرت آورده اند؛ از جمله اين القاب مي توان از زهرا، كوثر، مرضيه، مباركه، محدثه، انسيه حورا، منصوره و عالمه نام برد.
نور آسماني:
يكي از القاب مبارك و مشهور حضرت فاطمه (س) زهرا، به معناي نور و درخشندگي است. از امام صادق (ع) پرسيدند كه چرا فاطمه را زهرا ناميده اند؟ آن حضرت فرمود: زيرا هر گاه فاطمه در محراب عبادت مي ايستاد و به عبات مشغول مي شد، نور او بر اهل آسمان مي درخشيد، همان طور كه ستارگان بر اهل زمين درخشيدند.
هديه الهي:
از ميان القاب بانوي دو سرا، كوثر لقبي است كه از سوي خداوند به او و پدرش داده شد و به معناي فراواني و زيادي هر چيزي است. شيخ طبرسي در تفسير خود مي نويسد: گفته اند مراد از كوثر، نسل و ذريه حضرت رسول (ص) است كه از فاطمه زهرا (س) دختر آن حضرت به وجود آمده و تا روز قيامت تعدادشان بيرون از شمار است. خداوند اين لقب را در جواب مشركاني كه پيامبر را به واسطه نداشتن پسر، ابتر و بدون دودمان مي ناميدند، به پيامبر خود عطا فرموده است.
سلام بر تو ....
سلام بر تو اي دختر بهترين مخلوقات، سلام بر تو اي بانوي زنان جهانيان از اولين و آخرين، سلام بر تو اي همسر ولي خدا، سلام بر تو اي خشنود از خدا و پسنديده او، سلام بر تو اي حوريه از جنس آدمي، سلام بر تو اي فاضله پاكيزه، سلام بر تو اي پرهيزكار نيكو رفتار و سلام بر تو اي هم سخن فرشتگان و اي دانا.
اولين بهشتي:
منزل گاه صالحان و شايستگان بهشت جاويدان است؛ آنان كه راه سعادت را شناختند و خود راه هدايتي براي سعادت ديگران شدند. اولياي الهي و خاندان عصمت و طهارت، از جمله اينانند و فاطمه فرزند محمد (ص)، اولين اين بزرگواران است كه وارد بهشت مي شود. پدر بزرگوارش رسول خدا (ص) فرموده است: «اولين كسي كه وارد بهشت مي شود، فاطمه (س) است».
روح فداكاري:
اي سمبل ايثار و فداكاري، آن گاه كه به محراب مي ايستي و با معشوق خود خلوت كرده و راز و نياز مي نمايي و اشك سجاده ات را در بر مي گيرد و زانوانت از كثرت عبادت ورم كرده و قادر به ايستادن نيست، در پيشگاه يگانه ات دست بر دعا مي گشايي و ديگران را دعا مي كني و حوايج آنان را از خداوند مي طلبي و در جواب فرزند ارجمندت امام حسن مجتبي (ع) كه مي پرسد: مادر چرا ابتدا همسايگان را دعا مي كني؟ مي فرمايي:
«يا بني الجار ثم الدار» پسرم! اول همسايگان و سپس خودمان».
بهترين همسر:
حضرت زهرا (س)، نه تنها دختري مهربان و غم خوار پدر، كه همسري شايسته و بهترين شريك زندگي براي علي (ع) نيز بود و از هيچ مهر و محبت و ايثاري در مورد همسر خود دريغ نمي ورزيد. هرگز از او تقاضا و درخواستي نمي كرد و آن گاه كه شويش به او مي فرمود: فاطمه جان! چرا از من چيزي نمي خواهي تا برايت مهيا سازم، در جوابش مي فرمود: «علي جان! من از پروردگار خود حيا مي كنم كه چيزي را كه تو بر فراهم آوردن آن توان نداري، از تو در خواست كنم.»
ازدواج آسماني:
جگر گوشه رسول خدا، همانند نهالي نو رسته در حال رشد و نمو، و در آستانه ازدواج بود. او هم چون پدر و مادر بزرگوارش، به ارزش هاي انساني و سجاياي اخلاقي آراسته بود. بسياري از مهاجر و انصار خواهان او بودند و آرزوي خويشاوندي با رسول خدا را داشتند، ولي پيامبر به همه آنان جواب منفي مي داد و مي فرمود: «كار ازدواج فاطمه با پروردگارش است، نه پدرش. من در اين مورد در انتظار فرمان خدا هستم.» بعدها پيامبر درباره ازدواج فاطمه فرمود: «فرشته اي از بارگاه خدا بر من فرود آمد كه: هان اي محمد! خداي فرزانه بر تو درود مي فرستد و مي گويد: من در آسمان ها دختر ارجمندت فاطمه را به همسري اميرمومنان علي (ع) در آوردم. تو نيز در زمين او را به ازدواج علي در آور».
بهترين مادر:
سرور بانوان جهان، حضرت فاطمه زهرا (س) كه آراسته به امتيازات معنوي و سجاياي اخلاقي است، دختري غم خوار براي پدر، همسري وفادار و فداكار براي شوهر، و مادري نمونه و موفق براي فرزندانش بود. او كه خود در دامان وحي تربيت شده و مربي اي چون رسول خدا داشت، به همان شيوه و روش فرزندانش را تربيت كرد و از نسل او، يازده ستاره تابناك در آسمان عصمت و طهارت درخشيدند كه هر كدام از آنان، پرچمدار اسلام و قرآن بودند و نيكوست آن حضرت را ام الائمه يعني مادر پيشوايان بخوانند.
آينه تمام نماي پدر:
عايشه مي گويد: «هيچ كس را نديدم كه در كلام و راه و روش، شبيه تر از فاطمه به رسول خدا باشد.»
بوي بهشت: عشق و علاقه پدر به فرزند خود به حدي بود كه هرگاه او را مي ديد، مي فرمود: « من بوي بهشت را از وجود فاطمه استشمام مي كنم.»
مادر در نگاه فرزند:
امام مهدي (عج) در نامه اي به يكي از يارانشان نوشته اند: «دختر پيامبر خدا، فاطمه زهرا (س) براي من سرمشق و الگوي نيكويي است.» او كه خود از خاندان وحي و يادگار آخرين پيامبر است، مادرش زهرا (س) را الگوي خويش قرار مي دهد. چه نيكوست ما نيز به پيروي از اين مهمان دل هاي منتظر، مقتدا و سرمشق خود را فاطمه (س) قرار دهيم كه نيكوترين پيشوا است.
شخصيت حضرت زهرا (س) در كلام رهبر معظم:
مقام معظم رهبري در شأن والاي حضرت زهرا (ع) فرموده اند: «شخصيت زهراي اطهر (س) در ابعاد سياسي، اجتماعي و جهادي، شخصيت ممتاز و برجسته اي است، به طوري كه همه زنان مبارز و انقلابي و برجسته سياسي عالم، مي توانند از زندگي كوتاه و پر مغز او درس بگيرند.»
فدك، ميراث نبوي:
يكي از ويژگي هاي حضرت زهرا (س)، علم بي كران و فصاحت و بلاغت در سخنوري است. ايشان در خطبه زيبايي كه از آن به «خطبه فدكيه» ياد مي كنند، درياي بي كراني از نكات سودمند اخلاقي و معارف بلند اسلامي را مطرح مي سازند. فاطمه (س) در بخشي از اين خطبه چنين مي فرمايد: «خداي تعالي، ايمان را وسيله تطهير شما از شرك، نماز را براي جلوگيري از تكبر، روزه را براي به ثبوت رساندن مراتب اخلاص و حج را وسيله اي براي استوار ساختن بنيان دين، عدالت را سببي براي نزديكي دل ها، جهاد را براي عزت و سر بلندي اسلام، صبر و بردباري را مايه استحقاق پاداش، امر به معروف را براي مصلحت حال عموم، نيكي به پدر و مادر را مسيري براي جلوگيري از خشم الهي و صله رحم را وسيله تأخير افتادن مرگ و طول عمر قرار داد».
پاي درس فاطمه (س):
«من دنياي دنيا پرستان را دوست ندارم.»
«از دنياي شما سه چيز محبوب من است: تلاوت قرآن، نگاه به چهره رسول خدا و انفاق در راه خدا».
«بهترين شما كسي است كه در برخورد با مردم نرم خو و مهربان تر باشد و ارزشمندترين مردم كساني هستند كه با همسرانشان مهربان و بخشنده اند.»
«لذتي كه از خدمت حضرت حق مي برم، مرا از هر درخواستي باز داشته است. حاجتي جز اين ندارم كه پيوسته ناظر جمال زيبا و والاي خداوند باشم.»
«جهاد در راه خدا، مايه عزت و جاودانگي اسلام است.»
«در خدمت مادر باش، زيرا بهشت زير پاي مادران است.»
"عالم صدف است و فاطمه گوهر اوست
گيتي عرض است و فاطمه جوهر اوست
در قدر و شرافتش همين بس كه زخلق
احمد پدر است و مرتضي شوهر اوست "
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 314]