واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: امامجمعه موقت مشهد: در مواقعي غفلت كرده و ضربه خوردهايم نبايد از كار فرهنگي دشمن غفلت كرد تا جوانان ما را التقاطي و تودهاي كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
امام جمعه موقت مشهد گفت: اسلام معجوني از عقايد، احكام و اخلاقيات است و در بخش اخلاقيات، عفاف و عفت از جايگاه خاصي برخوردار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، حجتالاسلاموالمسلمين محمدباقر فرزانه، در خطبههاي نماز جمعه اين هفته مشهد كه در رواق امام خميني(ره) حرم مطهر رضوي برگزار شد، اظهار داشت: عفاف يك روحيه و قدرت معنوي و روحي است كه اگر انسان آن را در خود ايجاد كند آثار آن را در زندگي خود مييابد.
امام جمعه موقت مشهد با بيان اينكه برترين تغذيه روحي انسان، عبادت است، تصريح كرد: در عين حال گناه براي روح انسان سم است و ترك گناه اهم از انجام عبادت است چرا كه اگر ترك گناه نباشد، عبادت تقرب به خدا نميآورد.
وي ادامه داد: شيطان بيشتر تشويق به گناه ميكند تا ترك عبادت؛ و انسان عفيف است كه ميتواند در برابر گناه خود را كنترل و از ورود سم گناه به زندگي خود جلوگيري كند.
حجتالاسلام فرزانه با اشاره به فاجعه 7 تير و سالروز شهادت دكتر بهشتي و 72 تن از ياران ايشان، گفت: قبل از پيروزي انقلاب، در ايران مجموعا 5 جريان فكري فعاليت ميكردند كه هر كدام از آنها ادعاي نجات انسان از شر ظلم و بيعدالتي را داشتند.
امام جمعه موقت مشهد با تشريح اين پنج جريان فكري، يادآور شد: يك جريان مليون بودند كه هنوز هم پسماندههاي آنها باقي است. جريان ديگر ملي مذهبيها بودند كه هنوز هم بعضي از آنها در مشهد تفسير قرآن ميكنند. جريان ديگر حزب توده بود و جريان ديگر منافقان و التقاطيها بودند و يك طيف هم اسلام ناب بود كه رهبري آن را حضرت امام (ره) به عهده داشت.
حجتالاسلام فرزانه با بيان اينكه هر يك از اين پنج جريان فكري خصوصيات خود را داشتند، گفت: هر كدام از آنها دنبال يك حكومت و نظام سياسي، اجتماعي بودند و هر يك براي بهبود معيشت مردم تئوريهاي اقتصادي خود را داشتند و هر دسته از مردم نيز زير يك پرچم جمع شده بودند، اما آن جريان فكري كه توانست همه را بسيج كند، جريان اسلام ناب بود كه به رهبري امام(ره) انقلاب را به پيروزي رساند.
وي اضافه كرد: بعد از پيروزي انقلاب، آن چهار جريان ديگر باقيمانده، شهامت اين را نداشتند كه به خيل عظيم مردم بپيوندند، چرا كه براي بعضيها پذيرفتن اسلام زحمت دارد، به علاوه شهامت اين را هم نداشتند كه در خانههايشان بنشينند و مثل مردم ديگر زندگي كنند، چرا كه سبيل از بناگوش دررفتهها در شان خود نميدانستند كه در خانه بنشينند و از طرفي جرات مقابله سينه به سينه را نيز نداشتند، چرا كه ملت ظرف 24 ساعت دودمانشان را به باد ميداد.
وي در ادامه گفت: بنابراين اين گروهها شروع به حركتهاي منافقانه كردند و براي اولين بار "حسن نظير" دهانش را باز كرد و گفت، اسلام به درد زندگي انسان نميخورد و شهيد بهشتي در پاسخ به او گفت، كه اين فرد بايد مجازات شود و از آنجا بود كه ضديت و دشمني با شهيد بهشتي آغاز شد و در مجلس خبرگان اول، وقتي كه مساله ولايت فقيه مطرح شد، همين افراد مخالفت كردند و در صدد انحلال مجلس خبرگان رهبري اول برآمدند.
حجتالاسلام فرزانه با بيان اينكه يكي از برجستهترين خصوصيات شهيد بهشتي ذوب و محو شدن در انقلاب بود، تصريح كرد: در تمام رفتارهاي اين شهيد بزرگوار انقلاب و دين مشاهده ميشد.
وي با ذكر اوصاف شهيد بهشتي خاطرنشان كرد: بهشتي هميشه ميگفت براي افراد شعار ندهيد بلكه براي ارزشها شعار دهيد، چرا كه افراد ارزش شعار دادن ندارند.
امام جمعه موقت مشهد افزود: شهيد بهشتي درباره بني صدر ميگفت كه اگر او آن طور كه دوست دارد كارهاي بشود، بايد منتظر بود كه اسلام را از زندگي اجتماعي مردم به داخل مساجد ببرد، نهادهاي انقلابي همچون سپاه را تضعيف و روحانيت را منزوي و تخريب كند.
وي با بيان اينكه ويژگي ديگر شهيد بهشتي آيندهنگري ايشان بود، گفت: شهيد بهشتي معتقد بود اگر بخواهيم انقلاب به موقع به اهداف خود برسد و از همه فراز و نشيبها عبور كند، به چند اصل نياز است، يكي اينكه اهداف انقلاب لحظه به لحظه در مقابل چشم مردم روشن باشد و بدانند كه براي چه انقلاب كردهاند و كجا ميروند. ديگر اينكه مردم بايد معيار خوب و بد را بدانند تا افراد قلابي بالا نيايند و افراد حقيقي در پايين باقي بمانند.
وي ادامه داد: اصل ديگري كه بهشتي به آن اعتقاد داشت، نياز به برنامهريزي دقيق براي كشور بود. زيرا بايد برنامهاي عالمانه و حكيمانه پياده شود و بدون برنامه نميشود مسائل زندگي مردم را مرتفع ساخت. ديگر اينكه وي معتقد بود نياز به سازمان اداري متناسب با نظام اسلامي و تربيت مديران لايق، شايسته و كارآمد داريم.
حجتالاسلام فرزانه در ادامه افزود: در چند دوره اخير ديديم كه آنچه براي يك مدير لياقت محسوب ميشد، اين بود كه در انتخابات فعال بوده است يا خير و هر كس كه بيشتر در پر كردن صندوق راي تلاش ميكرد مدير خوبي به حساب ميآمد و راي ندادن يك امتياز منفي و بيلياقتي بود.
وي افزود: در صورتي كه شهيد بهشتي معتقد بود با راي مردم به مجلس رفتن ممكن است، اما راي مردم برنامه نميشود، ميتوان به راحتي راي مردم را گرفت اما راي، مدير نميسازد و مديريت داستان ديگري دارد و راي مردم براي فرد لياقت ايجاد نميكند. با اين وجود طبيعي است كه چهار جريان ديگر بخواهند اين فكر را حذف كنند.
حجتالاسلام فرزانه با بيان اينكه ما در مواقعي غفلت كردهايم و ضربه خوردهايم، گفت: غفلت اول اين بود كه از پنهان شدن دشن غافل شديم. اما بايد دشمن در تيررس ما باشد و نبايد او را گم كنيم، خصوصا دشمني كه در خانه ماست.
وي با بيان اينكه همچنين از نفوذ دشمن و اينكه چقدر از امكانات و بيتالمال را به غارت برده، غفلت كردهايم، افزود: از كار فرهنگي دشمن نيز غافل شدهايم، در حالي كه نبايد از كار فرهنگي دشمن غفلت كرد تا جوانان ما را التقاطي و تودهاي كنند. چرا كه اين جريانهاي فكري هنوز هستند و نمردهاند.
امام جمعه موقت مشهد با بيان اينكه دشمن را بايد در تيررس خود ببينيم، گفت: دشمن چهره خود را عوض ميكند، شعار خود را تغيير ميدهد و هر لحظه به رنگي درميآيد.
انتهاي پيام
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]