واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: مرتضي حاجي در گفتوگو با آفتاب: اصلاحطلبان در صورت نيامدن خاتمي به كمتر قانع شوند
مصلحت كشور در شرايط كنوني، ايجاب ميكند كه اصلاحطلبان در صورت نيامدن آقاي خاتمي به كمتر قانع شوند و با نگاهي به منافع ملي، به اجماع برسند.
آفتاب: مرتضي حاجي، دبيركل انجمن اصلاحات با اشاره به ضرورتهاي اصلاحات براي حضور در انتخابات رياستجمهوري دهم گفت: «اصلاحطلبان همواره دغدغه مردم و رفع نيازهاي آنان را داشتهاند و امروز كه در شرايطي هستيم كه بيشترين مشكل مردم تامين نيازهاي اوليه و ضروري زندگي عاديشان است، اصلاحطلبان بايد بيش و پيش از هر چيز به حل اين معضلات بينديشد».
تصميمات ناپخته، تورم كمسابقهاي را بر اقتصاد خانواده تحميل كرده است
حاجي در گفتوگو با خبرنگار سياسي آفتاب اضافه كرد: «برخلاف دو انتخابات هفتم و هشتم رياستجمهوري كه توسعه سياسي سرلوحه برنامههاي جناح خط امام يا همان اصلاحطلبان بود، امروز مشكلات عديده اقتصادي، مسايل مربوط به اقتصاد كلان و خرد و معيشت خانواده و وضعيت بنگاههاي اقتصادي كوچك و بزرگ بايد به عنوان موضوعات اصلي برنامههاي اصلاحطلبان باشد».
وي افزود: «پس از پايان جنگ تحميلي، با اجراي برنامههاي بازسازي و سازندگي، تا حد قابل قبولي مسير رشد سرمايهگذاري و رونق اقتصادي در كشور هموار و به طور نسبي مسير صحيح تعيين شده بود؛ آن زمان بيش از هر چيز احساس ميشد بايد شرايط حضور و مشاركت جديتر مردم در تعيين سرنوشت خود فراهم شود اما امروز فوريترين اقدام مورد انتظار و نياز، حل گستردهترين مشكل مردم يعني مشكلات اقتصادي است».
حاجي تاكيد كرد: «اصلاحات بايد براي رياستجمهوري آينده، برنامهاي عملياتي داشته باشد تا مشكلاتي همچون معضل جدي و پيچيده مسكن را مهاركند. اگر زماني اقشار كمدرآمد مردم در خريد مسكن مشكل داشتند امروز همين افراد در اجاره يك سرپناه كوچك نيز احساس ناتواني ميكنند».
حاجي با بيان اين مطلب كه "امروز معضل مسكن از جديترين موانع تشكيل خانواده است"، گفت: «متاسفانه هيچ چشماندازي كه نشان دهد برنامهاي و تصميمي براي حل يا كاهش اين مشكل وجود دارد، ديده نميشود و فزاينده بودن مشكل مسكن يكي از موارد عجيب و پيچيدهاي است كه هر دولتي در آينده روي كار بيايد بايد به جديت براي آن چارهانديشي كند».
وي همچنين با اشاره به "تورم لجام گسيختهاي كه اين روزها گريبان جامعه و به ويژه اقشار كمدرآمد را گرفته است"، اظهار داشت: «برخلاف تاكيدهايي كه دولت فعلي و مجلس قبلي بر حل مشكل تورم و گراني داشتند و متعهد بودند كه جلوي رشد قيمت كالاهاي اصلي مورد نياز مردم را بگيرند، متاسفانه تصميمات ناپخته، جهش قيمتها و تورم كمسابقهاي را بر اقتصاد خانوادهها تحميل كرد و اين نتيجه سردرگمي در برنامهريزي و اجراست».
اصلاحطلبان از دردهاي مردم سخن بگويند
حاجي تاكيد كرد: «در اين شرايط، آنچه كه بيشتر از همه بايد ذهن مصلحان جامعه را به خود معطوف كند، چارهجويي براي كمك به جامعه و مردم براي برونرفت از اين معضلات است و اصلاحطلبان نيز چناچه بخواهند در انتخابات آينده شركت كنند بايد از درد مردم و نسخهپيچي براي درمان آن سخن بگويند».
مديرعامل بنياد باران خطاب به مجموعه اصلاحطلبان گفت: «اصلاحات بايد از هماكنون برنامههاي كوتاهمدت خود را براي مهار تورم و برنامههاي بلندمدت و ميانمدت اقتصادي براي رفع چالشهاي سرمايهگذاري و تامين رشد اقتصادي مطلوب و توسعه اشتغال تدوين كند».
درخواستهاي فراوان مردمي و حوزوي براي ورود آقاي خاتمي به صحنه وجود دارد
وي در ادامه اين گفتوگو با اشاره به ضرورت اجماع اصلاحطلبان درباره كانديداي مورد نظر خود براي رياستجمهوري دهم تاكيد كرد: «اگر مجموعه اصلاحطلبان بناي جدي براي حضور در انتخابات رياستجمهوري دهم داشته باشند، شخصيت آماده، مناسب و مقبول براي اين كار جناب آقاي خاتمي است و ايشان اگر بپذيرند كه زير بار اين مسئوليت فوقالعاده سنگين بروند، اجماعي خوبي اتفاق خواهد افتاد».
حاجي اضافه كرد: «درخواستهاي جدي و فراواني از گروهها و اقشار مخلتف مردم، دانشگاهيان، حوزه و ... وجود دارد كه از طريق نامه و تماسهاي مكرر ميخواهند آقاي خاتمي براي سامان دادن به اين بيسامانيها وارد عرصه شود و اگر اين اتفاق بيفتد ديگر نگراني از تعدد نامزدها نيز در جبهه اصلاحات موضوعيت نخواهد داشت».
وي درباره اسامي ديگري كه از مجموعه اصلاحطلبان براي رياستجمهوري دهم مطرح شده است، گفت: «همه افراد مطرح در ميان اصلاحطلبان، شخصيتهاي ارزنده و توانايي هستند كه ميتوانند كشور را به خوبي اداره كنند اما طبيعي است كه تعدد نامزدها مشكلساز خواهد بود و از اين جهت شخصيتهاي مذكور آمادگي دارند در صورت تحقق اجماع و وحدتنظر در جبهه اصلاحات به نفع كانديداي واحد وارد فعاليت شوند».
عاقلانه نيست كه كسي روي موضع تعدد نامزدها پافشاري كند
حاجي اضافه كرد: «در شخصيت دوستان بزرگواري كه اساميشان براي رياستجمهوري مطرح شده، انگيزه خدمت و موثر بودن براي حل مشكلات، به خوبي ديده ميشود و من معتقدم اجماع و وحدت نظر اتفاق خواهد افتاد».
دبيركل انجمن اصلاحات با اشاره به حجتالاسلام كروبي به عنوان يكي از افراد موثر در مجموعه اصلاحات گفت: «با شناختي كه بنده از آقاي كروبي دارم، درصورتي كه اجماع اصلاحطلبان
” با شناختي كه بنده از آقاي كروبي دارم، درصورتي كه اجماع اصلاحطلبان به كانديداتوري ايشان يا هر فرد ديگري تعلق گيرد، ايشان عليرغم برخي انتقادهايي كه چند نفر دارند نسبت به تصميم مشترك و خرد جمعي احترام خواهد گذاشت... “
به كانديداتوري ايشان يا هر فرد ديگري تعلق گيرد، ايشان عليرغم برخي انتقادهايي كه چند نفر دارند نسبت به تصميم مشترك و خرد جمعي احترام خواهد گذاشت».
حاجي خاطرنشان كرد: «همه اصلاحطلبان ميدانند كه با متعدد شدن نامزدها، شانس رأي آوردن اصلاحات به صفر نزديك ميشود و اين عاقلانه نيست كه كسي روي موضع تعدد نامزدها پافشاري كند».
انديشيدن به شأن خود براي فردايي كه بودن آن معلوم نيست، درست نيست
وزير آموزش و پرورش دولت سيد محمد خاتمي با اشاره به برخي ديدگاهها مبني بر اينكه "درصورت ورود خاتمي به عرصه انتخابات موتور تخريب برخي گروههاي اتهامپراكن روشن ميشود"، گفت: «در دور قبل هم براي خاتمي كم توطئه تخريب طراحي و اجرا نشد. همه شاهد بودند كه گروههايي به شيوههاي مختلف از جمله چاپ و انتشار شبنامه، ساختن فيلم، سخنراني و پخش مطالب نادرست در بعضي از تريبونها و ايجاد اختلال در سخنرانيهاي ايشان تلاش كردند شخصيت خاتمي را در ميان مردم تخريب كنند اما صداقت گفتار، درستي كردار، مشي اسلامي و انساني و رفتار كريمانه خاتمي همه آن توطئهها را خنثي كرد و وي با سربلندي و با رأيي بيسابقه در سالهاي پس از همهپرسي نظام جمهوري اسلامي، انتخاب شد و سكان كشور را براي دو دوره رياستجمهوري به دست گرفت».
حاجي يادآور شد: «آقاي خاتمي به لحاظ شخصيتي و جايگاه و محبوبيتي كه در ميان مردم دارند، از پتانسيل خوبي براي خنثيسازي توطئهها برخوردارند».
وي همچنين تصريح كرد: «البته بايد توجه داشته باشيم كه اگر قبول داريم شرايط كشور به گونهاي است كه بايد سرمايههاي معتبر اجتماعي وارد ميدان شوند، انديشيدن به حفظ شأن خود براي فردايي كه معلوم نيست چه زماني است و آيا اصلا وجود دارد يا نه، كار درستي نيست».
حاجي اضافه كرد: «سرمايههاي اجتماعي در اين شرايط بايد خود را در طبق اخلاص بگذارند و تقديم مردم كنند؛ مگر اينكه امكان تاثيرگذاري و حضور سلب شود كه من چنين برداشتي ندارم».
بعيد است مراكز قدرت براي ورود خاتمي مانعتراشي كنند
وي در عين حال گفت: «اگر آقاي خاتمي بپذيرد كه وارد عرصه رقابت شود، امكان تخريب و آسيبرساني به وجهه ايشان بسيار كم خواهد بود و بعيد است مراكز قدرت و تصميمگيري مانعتراشي كنند؛ اما اگر تصميمگيران و برگزاركنندگان انتخابات، مصلحت را جور ديگري تشخيص دادند، ديگر مسئوليتي متوجه آقاي خاتمي نخواهد بود و او اين سرمايه اجتماعي را احتكار نكرده بلكه تكليف ديني و ملي خود را انجام داده است».
مديرعامل بنياد باران در ادامه در پاسخ به اين سوال كه اگر آقاي خاتمي به صحنه انتخابات وارد نشود، آيا بازهم امكان اجماع وجود دارد"، با تاكيد بر "ضرورت تفكيك قائل شدن ميان دو واژه اصلاحطلبان و اصلاحطلبي" گفت: «وقتي سخن از اصلاحطلبان به ميان ميآيد آنچه به ذهن متبادر ميشود، احزاب و شخصيتهايي هستند كه در اين دايره قرار دارند و از نظر دوري يا نزديكي به اهداف اصلاحات با هم متفاوتاند؛ اما اصلاحطلبي فرايندي است كه همه ما بايد براي تداوم آن تلاش كنيم».
وي افزود: «بيترديد اصلاحطلبان جزئي از مردم هستند كه بايد براي انجام رسالت تداوم اصلاحطلبي با هم همكاري كنند و مصلحت كشور را بر مصالح فردي و حزبي ترجيح دهند».
حاجي افزود: «اگرچه شايد همه احزاب اصلاحطلب مانند هر جريان ديگري، در همه تصميمات و برنامهها
” انتقادهاي مطرح از سوي جريان اصولگرا به وضعيت كنوني كشور و شيوه كشورداري دولت نهم بيشتر يك تاكتيك انتخاباتي است تا يك انتقاد واقعي و از روي صداقت... “
با هم هماهنگ و همسان نباشند اما اهداف مشترك آنقدر اهميت دارد و اهداف غيرمشترك نيز آنقدر به هم نزديك است كه اصلاحطلبان در استراتژي، برنامهها و عملكرد نيز يكپارچه و متحد شوند و اين تنها به قدري فداكاري شخصي نياز دارد».
اصلاحطلبان با نگاهي به منافع ملي، به اجماع برسند
وي تاكيد كرد: «مصلحت كشور در شرايط كنوني، ايجاب ميكند كه اصلاحطلبان در صورت نيامدن آقاي خاتمي به كمتر قانع شوند و با نگاهي به منافع بزرگتر و ملي، به اجماع برسند».
مرتضي حاجي ضمن بيان مطلب فوق اضافه كرد: «هرچند به عقيده من امروز سربلندي و عزت كشور در گرو حل مشكلات فراوان است كه اين مهم را از خاتمي ميتوان انتظار داشت و مناسبتر است اصلاحطلبان به جاي بررسي احتمالات و گزينههاي مختلف، فقط و فقط به فراهم كردن مقدمات براي حضور پرانگيزه جناب آقاي خاتمي بينديشند».
دبيركل انجمن اصلاحات همچنين درباره بهترين زمان براي معرفي كانديداي مورد نظر اصلاحطلبان گفت: «به نظر من تا همين حالا نيز زمان از دست رفته است و به زودي بايد برنامهاي منسجم براي نامزد اصلاحطلبان و فعاليتهاي انتخابات آينده طراحي شود».
حاجي تاكيد كرد: «انتخابات رياستجمهوري از اهميت بسيار بالايي برخوردار است و بر اين اساس بايد كانديداي مطرح براي اين عرصه رقابتي، از 10، 11 ماه قبل تكليف خود را مشخص كند و اگر چه به لحاظ قانوني فرجه مشخصي براي تبليغات وجود دارد اما بتواند به كمك شيوههاي ممكن از هماكنون درباره برنامهها و قابليتهاي خود با افكارعمومي به گفتوگو بنشيند».
انتقادات محافظهكاران از خود، براي ترميم پايگاه اجتماعي آسيبديدهشان است
وي در ادامه به وضعيت اصولگرايان براي ورود به انتخابات رياستجمهوري دهم اشاره كرد و افزود: «اتفاقاتي كه در سه سال گذشته در كشور رخ داده، دست پخت مشترك محافظهكاران است و انتقاداتي كه امروز از بعضي از آنها ميشنويم تنها به اين دليل است كه آش آنقدر شور شده كه سعي ميكنند خود را از شركت در مسئوليت آن كنار بكشند و از شوري آن انتقاد كنند ولي يادشان رفته كه خودشان نيز در پختن اين آش دخيل بودهاند».
حاجي همچنين گفت: «اصولگرايان خود به خوبي اين موضوع را حس كرده و ميدانند كه محصول فعاليت مشتركشان موجب مشكلات معيشتي براي مردم و بروز نارضايتي شده است و براي همين انتقادي عمل ميكنند تا بتوانند پايگاه اجتماعي آسيبديده خود را در افكار عمومي ترميم كنند».
احتمال اينكه احمدينژاد كانديداي اصلي اصولگرايان نباشد، وجود دارد
وي تاكيد كرد: «انتقادهاي مطرح از سوي جريان اصولگرا به وضعيت كنوني كشور و شيوه كشورداري دولت نهم بيشتر يك تاكتيك انتخاباتي است تا يك انتقاد واقعي و از روي صداقت».
حاجي اختلافات دروني اصولگرايان را نيز يك مسئله درونجبههاي دانست و گفت: «اين اختلافات ظاهري براي آن است كه فرصت را به طور كامل از دست ندهند و كساني را داشته باشند تا بتوانند در صحنه سياسي و انتخابات بعدي مطرح كنند و از محصول مشترك خود به نحوي تبري جويند».
وي در پايان نيز اظهار داشت: «بر اين اساس، اين احتمال كه احمدينژاد گزينه اصلي اصولگرايان براي انتخابات رياستجمهوري دهم نباشد، وجود دارد».
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]