واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خطيب جمعه تهران: مصيبت بزرگ شهادت دكتر بهشتي و يارانش انقلاب را نجات داد
گروه سياسي: مسئله شهادت دكتر بهشتي و يارانش طرحي بود كه استكبار براي منهدمكردن انقلاب طراحي كرده بود ولي خون بهشتي باعث شد مردم متوجه خط امام شوند و توانستيم بعد از اين مصيبت بزرگ، شرها را از انقلاب ملت و مردم دور كنيم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) آيتالله اكبر هاشميرفسنجاني، خطيب جمعه اين هفته تهران، در خطبه دوم، سخنانش را به سفر اخير خود و هيئت همراه به كشور عربستان اختصاص داد و با بيان اين مطلب كه در اين اجلاس از همه فرق اسلامي حضور داشتند، حضور ما و هيئت همراه و نيز آيتالله تسخيري بسيار مؤثر بود، اظهار كرد: اگر ما به اين كنفرانس نرفته بوديم شايد بتوان ادعا كرد كه وحدت اسلامي شكل نميگرفت، چون شيعه در آن غايب بود.
وي تصريح كرد: در اين اجلاس مهم، تفكر انقلابي، شيعي و ايراني درخشش بينظيري داشت، سخنراني من هم مورد استقبال خيلي افراد قرار گرفت كه البته اعتراض تند برخي افراد را نيز به همراه داشت، به مسئولين اعتراض كردند كه شما باعث شديد شيعه در اين اجلاس بدرخشد و در پاسخ اين جواب عايدشان شد كه ميدان براي همه باز بود و ديگران نيز ميتوانستند نظرات خود را بيان كنند.
آيتالله هاشميرفسنجاني گفت: كار ديگر ما غير از زيارت در آنجا، پيگيري مسائل مربوط به مشكلات حج بود كه زوار در اين كشور با آن روبرو هستند. برنامهاي طراحي شد كه زوار مشكل نداشته باشند و در نهايت دريافتيم مسئولين عربستان نيز دلشان ميخواهد تا شيعيان راضي از اين كشور به ميهنشان بازگردند لذا بايد باتدير و تعقل، راهكارهاي اتحادآفرين دنبال شود.
رئيس مجلس خبرگان اهم سخنان خود را به مسئله فدك اختصاص داد و تأكيد كرد: از همان روز بعد از پيغمبر 25 بار فدك دست به دست شد كه اين نشان از اهميت فدك دارد، در اين سفر ما به محل فدك مراجعه كرديم و ديديم كه علاقهاي نسبت به حضرت زهرا در آنجا وجود دارد و حقيقت حضرت زهرا(س) هنوز در آنجا جلوه ميكند.
وي در بخش ديگري از سخنانش با ذكر اين سؤال كه چرا مسئله يك مزرعه اينقدر مهم است به بيان تاريخ فدك از زمان پيامبر تاكنون پرداخت و در ادامه تصريح كرد: در اين مكان، ديوارهايي عمدتاً گلي به چشم ميخورد، در سخنان مسئولين آنجا ذرهاي تعصب ديده نميشد و ما با حرفهاي آنان ميلرزيديم، كنار يك ساختمان ايستاده بوديم كه بيان كردند «هذا مسجد فاطمه» آن مسجد را حضرت فاطمه ساخته بود كه الان به دليل متروكه شدن به اين وضع درآمده بود و كسي به آنجا نميرفت، بعد نخلستاني را مشاهده كرديم كه گفتند «هذا بستان فاطمه» البته در آن تغييرات ايجاد شده بود ولي هنوز باقي بود.
خطيب جمعه اين هفته تهران گفت: مسئولين در آنجا بدون هيچ تعصبي هر چه ميدانستند گفتند، در اين بازديد و سفر احساس كردم مردم آنجا (عربستان) به شيعه علاقهمند هستند و تعاطفي با شيعه دارند و حتي مأموران عربستان كه همراه ما بودند از ما تشكر كردند كه مكان شناختهنشدهاي را از كشورشان را بازديد كردند.
وي در تكميل اين بخش سخنان خود و با ذكر اين مطلب كه حادثه فدك قابل بحث است بدون اينكه تفرقهآميز باشد به تمايل مردم عربستان به بازديد از اين مكان اشاره كرد و متذكر شد: يكي از كارهاي عربستان آن است كه اين آثار اسلامي را براي مسلمانان جلوهگر كند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام توضيح داد: زهرا در تاريخ زنان عالم شخصيت بزرگي است و بايد او را از ابعاد مختلف شناخت.
خطيب جمعه اين هفته تهران در بخش ديگر اين خطبه به مسائل روز عراق، لبنان، فلسطين و افغانستان اشاره كرد و گفت: اين كشورها همچنان خونبارند، اميد است كه روزي ملت و امت اسلامي هوشيار شوند تا از حق خود دفاع كنند لذا نبايد بگذارند اختلافات آنان را دچار تفرق و مشكل كند.
آيتالله هاشميرفسنجاني به مسئله انرژي هستهاي اشاره كرد و توضيح داد: امروز هم در جلسه هشت كشور صنعتي در ژاپن تصميم بر آن شد تا تشويق و تنبيه در مورد ايران ادامه يابد ولي ما بايد به آنان بگوييم كشوري مثل ايران را تنها با ادبيان درست و مذاكره و شنيدن استدلال ميتوان متقاعد كرد شما راهتان را اشتباه ميرويد و خيري نميبينيد آن هم از انقلابي كه به صراحت ميگويد ما تنها به دنبال صنعت هستيم.
خطيب جمعه اين هفته تهران در پايان با اشاره به مناسبات هفته، ميلاد حضرت زهرا كه همه خوبيها به ايشان منتهي ميشود و امام باقر(ع) را گرامي داشت و با تبريك ميلاد امام راحل كه براي اولين بار توانستند با مكتب اهل بيت، جامعهاي اسلامي تشكيل دهند اظهار اميدواري كرد كه بتوانيم قدردان ايشان باشيم و راهشان را ادامه دهيم.
وي در ادامه با گراميداشت هفته قوه قضائيه ابراز اميدواري كرد كه بتوانيم احكام اسلامي را براي قضاي اسلامي بيشتر تحقق بخشيم و بيان كرد: مسئله شهادت دكتر بهشتي فاجعهاي در انقلاب و كشور ما بود، طرحي بود كه استكبار براي منهدمكردن انقلاب طراحي كرده بود تا با شورش، انقلاب را به راه ماركسيستي و قبلي باز گرداند ولي خون بهشتي باعث شد مردم متوجه خط امام شوند و توانستيم بعد از اين مصيبت بزرگ شرها را از انقلاب ملت و مردم دور كنيم.
وي در پايان با بيان اين مطلب كه خدمتي كه اسلام به زنها كرده، هيچ يك از مكاتب دنيا نكرده است گفت: اسلام زن را از شر افكار منحرف نجات داد و زهرا را به صورت يك تابلوي قابل پيروي براي زن معرفي كرد در جهت حفظ عفت خانها حركت كرد اساسي ترين راه ترقي و پپيشرفت همين است.
اين گزارش حاكي است رئيس مجلس خبرگان رهبري در خطبه اول نماز جمعه اين هفته تهران، سلسله مباحث خود درباره شكلگيري نظام اسلامي بر محوريت قرآن را پيگرفت.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام مبحث اين هفته خود را به دو سوره حمد و توحيد اختصاص داد و گفت: قرآن خودش اهميت زيادي بر سوره حمد از مجموعه سورهها ميدهد و بر مسلمانان منت ميگذارد كه چنين سورهاي به آنها اهدا كرده است.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به تفسير حضرت امام (ره) از سوره حمد گفت: امام در اين تفسير، سوره حمد را توضيحي از دايره وجود از مبدا، معاد و بين راه ميدانند.
وي افزود: نكتهاي كه باقي ميماند، تفسير عرفاني و عرشي ايشان است آنهم عرفان متعالي؛ ايشان ميفرمايند: چهار اسم (رحمن، رحيم، رب و مالك) بعد از اسم «الله» كه همه كلمات خدا در آن متصور است، به گونهاي هستند كه عرش الهي بر دوش اين چهار اسم است. عرش هم مركزي است كه محور آفرينش را ميآفريند و اداره ميكند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني خطاب به نمازگزاران تصريح كرد: وقتي سوره حمد را ميخوانيد، توجه داشته باشيد كه موقع نماز، حضور قلب به تمام مظاهر الهي داشته باشيد و توجه كنيد كه چه ميگوييد. چرا كه اين اسماء و مظاهر، حركت متعالي انسان را تقويت ميكنند.
هاشمي رفسنجاني در ادامه با بيان اينكه از نظر شيعه هر سورهاي بعد از سوره حمد خوانده شود كافي است، ادامه داد: اهل سنت اعتقاد دارند كه بخشي از يك سوره را هم ميشود خواند، به جز چهار سوره سجده واجب، اما ما معتقديم كه سوره بايد كامل باشد.
وي گفت: كشف حقايق سوره توحيد براي عامه مردم و حتي علما كار آساني نيست و در حقيقت اسم اين سوره نسبنامه خداوند است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به ذكر روايتي در اينباره اشاره كرد و گفت: گروهي از يهوديان خدمت پيامبر رسيدند و يكي از سؤالات آنها اين بود كه نسب خداوند را براي ما بگوييد. پاسخ حضرت سه روز طول كشيد تا سوره توحيد نازل شود و براي آنها خواند و گفت: اين نسب خداي حق است و آنها گفتند آن چيزي كه دنبالش بوديم پيدا كرديم.
هاشمي رفسنجاني به روايتي از امام صادق (ع) اشاره كرد و ادامه داد: انتظار پيامبر و ائمه اين بود كه در آينده با تكامل علم و دانش، مردان و زنان عالمي ميآيند كه حقايق آيات الهي را آنها بايد كشف كنند كه اميدواريم ما بخشي از آنها باشيم.
وي با توصيه مجدد به دقت در مضامين اين دو سوره در موقع نماز گفت: در جامعه ما اگر اين مضامين با زبان ساده به مردم آموخته شود، خيلي سخت نيست.
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]