واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تقوي در سخنان پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران: مظلوميت شهيد بهشتي از او چهرهاي جاودانه ساخت
خبرگزاري فارس: رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور گفت: آميخته شدن شخصيت شهيد بهشتي با مظلوميت، از وي چهرهاي ماندگار و جاويد ساخته است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، سيدرضا تقوي رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور طي سخناني به عنوان سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران، ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهيد بهشتي، گفت: نقش و تأثيري كه ايشان در كمك به امام(ره) و استقرار نظام داشت، هرگز از خاطره اين ملت محو نخواهد شد.
وي با بيان اينكه آميخته شدن شخصيت شهيد بهشتي با مظلوميت، از وي چهرهاي ماندگار و جاويد ساخته است، خاطرنشان ساخت: بر اساس خصوصيتي كه مظلوميت دارد، چهره معنوي شهيد بهشتي روز به روز روشنتر و درخشانتر ميشود.
تقوي با اشاره به اينكه شهيد بهشتي مظلوم زيست و مظلوم از دنيا رفت، گفت: شخصيت شهيد بهشتي به قدري جامع، مؤثر و فراگير بود كه امام(ره) از او به يك امت تعبير كرد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور در بخش ديگري از سخنان خود كه در ادامه سلسله مباحث سيره نبوي و با موضوع جايگاه زن در سيره نبوي ايراد ميكرد، ضمن اشاره به شخصيت حضرت فاطمه(س) گفت: دنياي اسلامي به يك معنا هر چه دارد از كوثر نوراني حضرت فاطمه(س) ميجوشد.
تقوي با بيان اينكه براي درك جايگاه زن در اسلام بايستي در وهله اول به بررسي جايگاه زن در ميان جوامع و تمدنهاي گوناگون بپردازيم، زن را در گذشته تاريخ و ميان ملتهاي مختلف داراي سرگذشتي غمبار توصيف و تصريح كرد: يونانيها زنان را موجودي پاك نشدني و زاده شيطان ميدانستند كه موهاي بلند، ولي فكري كوتاه دارد؛ ضمن اينكه بايد توجه داشته باشيم اين اعتقادات متعلق به انديشمندان يوناني است كه مركز جوشش حكمت، فكر و فلسطفه بودهاند.
وي با اشاره به اينكه سقراط سلوك با زن را نوعي زجر و رياضت سخت ميداند و ميگويد براي تقويت اراده و مالكيت بر نفش كشيدن اين زجر سودمند است، گفت: زنان رومي به عنوان انسان به شمار نميآمدند بلكه روميها آنان را اشيا و كالا ميدانستند و پس از مرگ شوهر، زنان چون اموال ميان ورثه تقسيم ميشدند.
وي ادامه داد: زنان در هند نيز چنين وضعيتي داشتند؛ چرا كه به عنوان مثال هنگامي كه شاگرد بودا از استادش ميپرسد با زن چگونه برخورد كنم؟ در پاسخ ميشنود برحذر باش از اينكه به زن خيلي نزديك شوي و به او اعتماد كني.
تقوي با اشاره به اينكه در ايران باستان نيز سرنوشت زنان بهتر از روم و هند و يونان نبود، خاطرنشان ساخت: در غرب چه در دوره قديم و چه جديد زن وضعيت خوبي ندارد، چه آنكه نيچه ميگويد به سراغ هر زني ميرويد تازيانه را فراموش نكنيد.
وي افزود: روزي براي اينكه زن از خانه بيرون نرود پايش را ميشكستند و به او لقب پاشكسته ميدادند و روزي هم براي اينكه ثابت كند پاي دويدن دارد، در ميدانهاي ورزشي با مردان مسابقه گذاشت و بر صفحه فيلمهاي سينمايي براي خود جايي انتخاب كرد و بر سنهاي نمايش سوار شد تا عقبماندگيهاي خود را جبران كند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور تأكيد كرد: روزگاري در غرب، زن را در پستو قايم كردند و زماني با تيغ تجدد همه پوششها را دريدند، با بدني عريان او را به كابارهها و خيابانها كشاندند و او هم با لگد به اصطلاح آزادي، ديوار عفت را خشمگينانه خراب كرد.
تقوي با بيان اينكه زن گاه باعث سرافكندگي قوم و قبيله بود و روزي هم سوژهاي براي هنرمندان و موضوعي براي شاعران كه از موهايش طناب عشق ساختند و از چشمانش كاسه سراب و ابروهايش را نيز به پيكان تشبيه كردند، خاطرنشان ساخت: در عرصه ادب، ديدگاهها در خصوص زن، متفاوت و متناقض است و افراطها و تفريطهاي فراواني ديده ميشود .
وي در بخش ديگري از سخنان خود به بررسي جايگاه زن در اسلام و در سيره نبوي پرداخت و گفت: اسلام، زماني كه هيچ حسابي براي زن باز نميشد و همه از به دنيا آمدن دختر ناراحت و خشمگين ميشدند، زن را همرديف مردان دانست و به او كرامت و شخصيت داد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور افزود: قرآن كريم در چنين زماني در آيات متعدد كرامت زن را مورد توجه قرار داد و دستور اكيد داد كه بايد برخوردي كريمانه و رفتاري شايسته با زن داشته باشيد.
تقوي با تأكيد بر اينكه پيامبر به زن شخصيت والا بخشيد، اظهار داشت: پيامبر كرامت بخشيدن به زنان را از خود شروع كرد و در رفتار خود آن را منعكس كرد.
وي با اشاره به اينكه در زماني كه ميگفتند زن برده است و كار مرد در خانه را ننگ ميدانستند، پيامبر كارهاي خانه انجام ميداد، تصريح كرد: پيامبر(ص) يكي از پايههاي سعادتمندي مرد را زن ميدانست، زنان را در مسائل سياسي شركت ميداد و از حقوق بانوان دفاع ميكرد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور در پايان سخنان خود با تأكيد بر اينكه زن بايد زن باشد و مرد هم مرد، گفت: بحثهاي فمينيستي كه ميخواهد تشبه زن و مرد را دنبال كند و زن را جايگزين مرد كند، از نظر اسلام پسنديده نيست.
انتهاي پيام/
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]