واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزارت خارجه خواستار شد ؛خلع سلاح شيميايي قدرتها بدليل كمك به عراق در 300 حمله عليه ايران
وزارت خارجه به مناسبت روز ملي مبارزه با سلاحهاي شيميايي و ميكروبي با اعلام اينكه ايران در جنگ تحميلي 300 بار با بيش از 3000 تن مواد شيميايي مورد حمله شيميايي قرار گرفت، خواستار اقدام عملي جامعه جهاني براي خلع سلاح شيميايي قدرت هاي بزرگ از جمله آمريكا شد .
به گزارش خبرگزاري مهر، وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در اين بيانيه آورده است : ضمن اداي احترام به همه شهيدان و جانبازان عزيز شيميايي و خانواده هاي ايشان، بيست و يكمين سالگرد بمباران شيميايي مردم غير نظامي و بي دفاع شهر سردشت و روستاهاي تابعه را به اين عزيزان تسليت عرض مي نمايد.
در اين بيانيه آمده است: حملات شيميايي منحصر به سردشت نبوده و بخش هاي مختلف ميهن اسلامي به ويژه مناطق مرزي از غرب تا جنوب در دوران هشت سال دفاع مقدس بيش از 300 بار مورد حملات انواع مختلف سلاح هاي مرگبار شيميايي قرار گرفت.
در ادامه مي خوانيم : بمباران شيميايي مناطق غير نظامي و نظامي كشورمان با بيش از 3000 تن مواد شيمايي با كمك شرق و غرب به خصوص با هدف اشباع نمودن مراكز درماني پشتيبان دفاع مقدس جهت تاثير گذاري بر روحيه استقامت رزمندگان اسلام بود. فاجعه تلخ سردشت نتيجه مقاومت و صلابت ملت ايران و فرزندان سلحشور اين مرز و بوم در مقابل دشمنان ايران اسلامي بود كه هميشه در خاطره مردم ايران خواهد ماند. بيست و يكمين سالگرد فاجعه بمباران شيميايي سردشت در شرايطي برگزار مي شود كه استكبار جهاني تلاش دارد تا سردشت قهرمان و مظلوم كه سند جنايت آنهاست به فراموشي سپرده شود.
وزارت خارجه در ادامه بيانيه خود آورده است : بر هيچ كس پوشيده نيست كه دولت وقت آمريكا و بعضي ديگر از كشورهاي حامي صدام عاملين اصلي اين جنايت بودند. بي ترديد اين جنايات در حقيقت نماد زبوني آنها در مقابل اوج حماسه هاي رزمندگان اسلام بود كه با چراغ سبز آمريكا و چند كشور اروپايي به صدام، صورت گرفت. مايه تاسف است كه دنياي به اصطلاح متمدن هنوز نتوانسته است شاهد عقوبت عاملين اين جنايات ضد بشري باشد. آمريكا و بعضي از كشورهاي اروپايي با فرار به جلو تلاش دارند جاي متهم را با قرباني عوض كنند و با فرافكني از برس بي آبرويي خود نگذاشتند صدام به خاطر اين جنايات محكوم شود و وقيحانه منادي اتهامات بي پايه عليه جمهوري اسلامي ايران مي شوند.
در ادامه تصريح شده است :فاجعه سردشت در حقيقت تكرار فجايع شهرهاي ايپر، هيروشيما و ناكازاكي است كه از سوي جنگ طلبان آمريكا به عنوان حاميان اصلي صدام بوقوع پيوست. ملت شجاع ايران هرگز قربانيان شيميايي سردشت قهرمان را تنها نخواهد گذاشت و سرانجام عاملين اين جنايات را به پاي ميز محاكمه خواهد كشاند.
در بخش ديگري از اين بيانيه با اشاره به اينكه ملت ايران هرگز چراغ سبز حاميان صدام به خصوص قدرتهاي بزرگ از جمله آمريكا و سكوت معني دار رسانه هاي غربي در قبال جنايت صدام در سردشت را از خاطر نخواهد برد تاكيد شده است : در حقيقت اين حمايت ها به همراه اهمال كاري سازمان هاي بين المللي در انجام وظيفه ذاتي خود در اين خصوص بود تا فاجعه سردشت و حلبچه اتفاق افتاد و موجبات تشويق صدام به تهديد رسمي پايتخت وديگر شهرهاي بزرگ ايران با حمله شيميايي را فراهم نمود. با افتخار مي توان گفت كه پيروزي رزمندگان اسلام در جنگ تحميلي بر خلاف ميل قدرتهاي شرور و زورگو و خودخواه در شرايط روند رو به رشد استفاده سلاح هاي شيميايي از سوي عراق در مقابل چشمان ناظران بين المللي و مدعيان حقوق بشر رقم خود و جنگ تحميلي به اتمام رسيد.
در ادامه مي خوانيم : در حقيقت نامگذاري هشتم تير ماه به عنوان روز ملي مبارزه با سلاح هاي شيميايي و ميكروبي و سابقه درخشان جمهوري اسلامي ايران در تعهد و التزام به معاهده منع سلاح هاي شيميايي و نقش مثبت و سازنده در اجراي ملي و جهاني اين كنوانسيون، بر مبناي انديشه هاي ديني و ارزش هاي بنيادين است. لذا متقابلا ازمجامع بين المللي و جامعه جهاني انتظار مي رود تا با تلاش مستمر خود در انهدام كامل كليه سلاح هاي شيميايي و همچنين محاكمه ومجازات عاملين جنايات شيميايي، با جبران صدمات وارده به مصدومين شيميايي كشورمان، بخشي از مسئوليت اخلاقي و انساني خود را ادا نمايند.
وزارت امور خارجه بار ديگر توجه جهانيان را به پيشنهاد ارائه شده در كنفرانس يازدهم كشورهاي عضو مبني بر ايجاد يك شبكه جهاني و تاسيس يك صندوق بين المللي براي حمايت از مصدومين شيميايي جلب مي نمايد.
اين وزارت خانه تاكيد كرده است : جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از بزرگترين قربانيان سلاح هاي شيميايي كه به مدت هشت سال در معرض شديد ترين حملات شيميايي بوده است از جامعه جهاني انتظار دارد براي اجراي عدالت در مورد جنايتكاران جنگي و ملزم نمودن قدرتهاي بزرگ به ويژه آمريكا و رژيم اشغالگر قدس به اجراي بدون تبعيض تعهدات بين المللي خود علي الخصوص در زمينه خلع سلاح شيميايي قدم هاي عملي بردارد.
در ادامه آمده است : دولت وملت و همچنين همه نهادهاي مردمي وظيفه خود مي دانند به پاس خون شهدا و جانبازان سلاح هاي شيميايي از همه ظرفيت هاي موجود استفاده كرده ودست از تلاش براي استيفاي حقوق آنان برندارند و نگذارند موضوع مشمول مرور زمان شود.
در بخش پاياني بيانيه نيز تصريح شده است : همه انسانهاي آزاديخواه انتظار دارند كه حاميان اصلي صدام جنايتكار به سزاي اعمال خود برسند و نبايد بامعدوم شدن وي پرونده مصدومين شيميايي و مطالبات به حق آنها بسته شود. بي ترديد در صورت وجود استقلال قضايي در كشورهاي حامي صدام محكوميت هاي قضايي به اتهام مشاركت و معاونت در ارتكاب جنايات جنگي همانند آنچه براي فان آنرات تبعه هلندي رخ داد رو به افزايش خواهد بود.
وزارت امور خارجه در همين راستا از كوشش هاي تمامي دستگاه هاي ذيربط و به خصوص انجمن هاي غير دولتي حامي مصدومين شيميايي قدرداني نمودن و بار ديگر آمادگي كامل خود را جهت حمايت از پيگيري هاي همه جانبه سياسي و حقوقي در مجامع بين المللي به منظور استيفاي حقوق جانبازان عزيز شيميايي بر طبق اصل كلي مورد قبول همه نظام هاي حقوق و عرف بين المللي كه مي گويد: "هيچ خسارتي نبايد بدون جبران باقي بماند" اعلام مي دارد.
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]