واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر: سازمان ملل مدعي ترانزيت 31 درصد مواد مخدر افغانستان از ايران است
خبرگزاري فارس: دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با تلاش ايران براي رفع ابهام از سازمان ملل متحد در مورد سهم ايران در ترانزيت مواد مخدر توليدي افغانستان به اروپا، سازمان ملل، آمار 61 درصد ترانزيت مواد مخدر افغانستان از ايران را به 31 درصد اصلاح كرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، اسماعيل احمدي مقدم دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر ، عصر امروز در مراسم روز جهاني مبارزه با مواد مخدر، در سالن همايشهاي بين المللي صدا و سيما، افزود: سال گذشته به كشف بيسابقه 612 تن انواع مواد مخدر دست يافتيم كه معادل 887 تن ترياك است و نسبت به كشفيات سال 85 حدود 44درصد رشد دارد.
وي گفت: افزايش 9 درصدي دستگيري عوامل اصلي قاچاق مواد مخدر، كاهش 22 درصدي دستگيري معتادان در كشور به علت سياست اولويت درمان بر دستگيري، رشد پنج درصدي انهدام باندها و شبكههاي تهيه و توزيع مواد مخدر، رشد شش درصدي اجراي عمليات عليه اين شبكهها و رشد 46درصدي درگيري مسلحانه با قاچاقچيان و اشرار از جمله دستاوردهاي سال 86 در عرصه مبارزه با مواد مخدر است.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: طي سال گذشته به طور ميانگين روزانه، پنج عمليات پاكسازي مناطق آلوده، 2 درگيري مسلحانه با قاچاقچيان و اشرار، انهدام شش گروه و باند مواد مخدر، دستگيري 407 نفر از قاچاقچيان و عاملان توزيع و عرضه مواد مخدر، جمع آوري 621 نفر معتاد از سطح شهرها و ورود 530 نفر مجرم مواد مخدري به زندانها انجام شده است.
وي گفت: مجموع افراد تحت پوشش برنامههاي درمان، بازتواني، كاهش آسيب در بخش خصوصي و دولتي شامل مراكز درمان گذري، تيم هاي سيار، كلينيكهاي مثلثي، سرپناه، مراكز اجتماع درمان مدار، مراكز متادون درماني در سال گذشته نسبت به سال 85 حدود 28 درصد افزايش يافت و به رقم بي سابقه 587 هزار و 109 نفر رسيد.
اجمدي مقدم افزود: با اجراي طرح نجات شامل غربالگري و درمان اجباري معتادان تزريقي پر خطر و ولگرد، 21 هزار و 388 نفر از اين معتادان شناسايي و دستگير شدند كه 17 هزار و 316 نفر آنها به مراكز درمان و كاهش آسيب ارجاع شدند.
وي ادامه داد: تمركز فرآيند پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر و روانگردانها نيز در محيطهاي چهارگانه آموزشي، كاري، خانواده و محلات بود، هزار سازمان مردم نهاد نيز به همين منظور و در جهت كاهش تقاضاي مواد مخدر فعال شدند، بانك اطلاعات اين سازمانها و شبكه وب سايت آنها نيز طي سال گذشته تكميل شد.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس آخرين گزارش سازمان ملل در سال 2007 ميلادي، مواد مخدر، جنايت و تروريسم همچنان به عنوان سه تهديد بسيار بزرگ عليه صلح و امنيت جهاني مطرح هستند و اين سازمان در اين گزارش قوياً بر كاهش تقاضاي مواد مخدر تاكيد كرده است.
مشاور رئيس جمهوري ادامه داد: افزايش جرم و جنايات سازمان يافته، افزايش بيماريهاي ايدز و هپاتيت، رشد مرگ و ميرهاي ناشي از اعتياد، گسترش نا امني، فقر و محروميت، تنها گوشهاي از تبعات شوم اعتياد است كه در سطح كلان تر به شدت سلامت، امنيت، تماميت ارضي و حاكميت ملي كشورهاي در معرض خطر آن را تهديد ميكند و طي سالهاي اخير مانع از رشد، توسعه، و ثبات در كشورها شده است.
وي گفت: افغانستان 82 درصد زمينهاي زير كشت خشخاش جهان را به وسعت 193 هزار هكتار و توليد 93 درصد ترياك جهان( معادل 8200 تن) در اختيار دارد و كشوري بيرقيت در اين عرصه است.
احمديمقدم ادامه داد: با تشكيل دولت مركزي در افغانستان و حضور نيروهاي غربي اميد ميرفت مشكل كشت و توليد مواد مخدر در اين كشور كنترل شود، اما بر عكس بيشترين ميزان كشت خشخاش در اين مدت در افغانستان صورت گرفته است كه نتيجه ناامني، آشفتگي و بي ثباتي در ساختارهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، سياسي و نظامي، جنگهاي داخلي، وجود نيروهاي اشغالگر ناكارآمد، فساد اداري، تروريسم و عدم انجام تعهدات كشورها و مجامع بينالمللي در اين كشور است.
وي گفت: افزايش حضور دولت مركزي در مناطق مركزي و شمالي افغانستان موجب كاهش كشت خشخاش در اين مناطق شده است به نحوي كه تعداد استانهاي عاري از كشت خشخاش در اين مناطق از شش استان در سال 2006 به 13 استان در سال گذشته ميلادي افزايش يافته است.
احمدي مقدم افزود: استان هلمند در جنوب افغانستان كه در نزدكي مرز ايران و پاكستان است، اكنون به تنهايي 53 درصد زمينهاي زير كشت خشخاش را به خود اختصاص داده است و بيشترين لابراتوارهاي تبديل مواد به هروئين نيز در مناطق جنوب و شرق اين كشور مستقر است.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه مقصد نهايي و مصرف كننده اصلي مواد مخدر افغانستان كشورهاي اروپايي و غربي هستند، برقراري سلامت و امنيت اين كشورها در گرو سرمايهگذاري، حمايت و تقويت امر مبارزه با مواد مخدر افغانستان و كشورهاي همجوار آن است.
عبدالرضا مصري، وزير رفاه و تامين اجتماعي نيز در اين مراسم گفت: حضور آمريكا در افغانستان موجب سه برابر شدن كشت و توليد مواد مخدر در اين كشور شده است، اين امر يا ناشي از ضعف و ناتواني اين نيروها يا سهل انگاري آنها در كنترل توليد مواد مخدر در افغانستان است، پيشنهاد ما به آنان اين است كه اگر توانايي اين كار را ندارند، اين كار را به ديگراني بسپارند كه آماده هستند اين كار را انجام دهند.
وي افزود: ما قرباني هر نوع مواد هستيم، چه مشتقات ترياك از افغانستان و چه روانگردانها كه دست پخت كشورهاي صنعتي است.
وي گفت: تشكيل اورژانس اجتماعي از سوي وزارت رفاه و سازمان بهزيستي در كنار اورژانس امنيت و اورژانس سلامت براي مداخله در بحرانهاي عاطفي و احساسي جوانان يك اقدام بي نظير در دنياست كه در جهت پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي انجام شده است.
در اين مراسم همچنين قرآني كه به دست حدود 600 نفر از معتادان پاك شده كتابت شده است، به ستاد مبارزه با مواد مخدر تقديم شد كه اين ستاد نيز اين قرآن را به آستان قدس رضوي اهدا كرد.
ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم امروز از 16 نفر فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر در سراسر كشور تقدير كرد.
انتهاي پيام/
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]