واضح آرشیو وب فارسی:مهر: احمدي مقدم خبر داد:كاهش 30 درصدي ترانزيت موادمخدر از خاك ايران
دبير كل ستاد مبارزه با موادمخدر، از كاهش 30 درصدي ترانزيت موادمخدر از خاك ايران خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر اسماعيل احمدي مقدم عصر امروز درمراسم روز جهاني مبارزه با موادمخدر درسالن همايشهاي بين المللي صدا و سيما، افزود: درسال 2005، ميزان ترانزيت موادمخدر از خاك كشورمان 61 درصد بود كه اين ميزان در سال 2007 به 31 درصد كاهش يافت.
وي با اشاره به 1800 كيلومتر مرز مشترك با كشورهاي افغانستان و پاكستان، گفت: بر اساس آخرين گزارش سازمان ملل متحد در سال 2008، موادمخدر، جنايت و تروريسم، همچنان سه منبع بزرگ تهديد عليه صلح جهاني هستند.
احمدي مقدم ادامه داد: درسال 2007 به منظور كاهش آسيبهاي موادمخدر، قويا بركاهش توليد وسوءمصرف آن دردنيا تاكيد داشتند ولي به رغم اقدامات صورت گرفته در راستاي كاهش كشت و توليد موادمخدر، شاهد افزايش كشت خشخاش در جهان بوده ايم.
دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر تصريح كرد:در اين ميان كشورهايي كه درمسير ترانزيت موادمخدرقرار دارند، متحمل بيشترين خسارت شده اند.وي، افزايش جرم و جنايت سازمان يافته را از آثار سوءمصرف موادمخدر عنوان كرد و گفت: افزايش ايدز و هپاتيت، فقر و محروميت و...، تنها گوشه اي از اين معضل خانمانسوز است.
احمدي مقدم با اشاره به اينكه موادمخدر، سلامت امنيت و تماميت ارضي و حاكميت كشورهاي در معرض خطر را تهديد مي كند، افزود: توليد و توزيع موادمخدر مانع رشد و توسعه و ثبات در اين قبيل كشورها گرديده است.
وي با عنوان اين مطلب كه افغانستان در سال 2007 با اختصاص 82 درصد از زمين هاي زير كشت خشخاش در دنيا، توليد 93 درصد (8200 تن) ازموادمخدر جهان رابه خود اختصاص داده است، افزود: افغانستان در اين سالها به كشوري بي رقيب در توليد مواد افيوني تبديل گرديده است.
دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر، با اشاره به اينكه بيشترين ميزان توليد ترياك در افغانستان را در دوران پس از تغيير و تحول در اين كشور شاهد بوده ايم، ادامه داد: عواملي چون ناماني، بي ثباتي، جنگ هاي داخلي، وجود نيروهاي اشغالگر ناكارآمد و... باعث بروز چنين وضعيتي در اين كشور شده است.
احمدي مقدم با اشاره به هم مرز بودن ايران با افغانستان و اينكه منطقه "هلمند" كه در نزديكي مرزهاي كشورمان قرار دارد، به تنهايي 53 درصد كشت خشخاش در افغانستان را به خود اختصاص داده، گفت: رويكرد ايران درسال 86 درمبارزه با موادمخدر به منظور ايجاد جامعه اي توانمند در مقابل تهديدات اعتياد و قاچاق موادمخدر بوده است.
وي با اشاره به محورهاي چهارگانه كه موادمخدر مي تواند نفوذ كند، افزود: محيط خانه، كار، محلات و مراكز آموزشي به عنوان اين محورهاي چهارگانه تلقي مي شوند.
دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر، از كشف 612 تن انواع موادمخدر در سال 86 خبر داد و گفت: در سال گذشته شاهد افزايش 44 درصدي در كشفيات موادمخدر، افزايش 9 درصدي در دستگيري عوامل قاچاق مواد و همچنين كاهش 22 درصدي دستگيري معتادان بوده ايم.
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]