محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830892263
تحليل هفتم تير در گفتگو با شهداي زنده اين فاجعه
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تحليل هفتم تير در گفتگو با شهداي زنده اين فاجعه
در آستانه سالگرد فاجعه هفتم تير كه منجر به شهادت آيتالله شهيد بهشتي و 72 تن از ياران او قرار داريم. در اين فاجعه كه در محل حزب جمهوري اسلامي اتفاق افتاد، علاوه بر شهادت آيتالله بهشتي و يارانش تعدادي ديگر از ياران ايشان مجروح شدند.
روزنامه اطلاعات بدليل اهميت اين فاجعه در رخدادهاي انقلاب و تجزيه و تحليل مسايلي كه باعث بروز اين فاجعه شد با آقايان كياوش علوي تبار نماينده اسبق اهواز و آبادان در مجلس و عضو مجلس خبرگان قانون اساسي، ايرج صفاتي نماينده اسبق آبادان در مجلس و رئيس اسبق ديوان محاسبات، حجتالاسلام والمسلمين حاج آقا مروي حكيم نماينده اسبق طرقبه و چناران و مرتضي فضلعلي نماينده دوره اول، پنجم و هفتم مجلس و محمدحسن اصغرنيا استاندار اسبق سمنان و كردستان و عضو هيات علمي دانشگاه كه همگي از ياران شهيد بهشتي بودند و از شهداي زنده فاجعه هفتمتير هستند گفتگويي درباره چگونگي وقوع اين فاجعه و دلايل آن پرداخته است كه به اين شرح از نظر خوانندگان گرامي ميگذرد.
حجتالاسلام والمسلمين مروي درخصوص حادثه 7 تير ميگويد: براي سنجش ارزش هر شيئي، شخص يا حادثهاي در تاريخ بايد به اثرگذاري آن توجه كنيم هرچه اثرگذاري آن حادثه قويتر باشد و نفوذش در دل مردم بيشتر باشد به همان نسبت ارزش بيشتري دارد.
او ميگويد: دشمني دشمنان نيز با افرادي كه اثرپذيري بيشتري داشته باشند، بيشتر خواهد بود. در انقلاب اسلامي بيشترين نفوذ و تاثير را شخص حضرت امام(ره) داشتند و پس از حضرت امام(ره) ياران و شاگردان ايشان بودند كه در ميان مردم از نفوذ و كلام و اثرگذاري برخوردار بودند.
مروي ميگويد: آيتالله شهيد بهشتي از ياران نزديك امام است كه از قبل از سالهاي 42 با افكار و ايدههاي امام آشنايي داشت و در قبل و بعد از انقلاب از همرزمان و ياران نزديك ايشان بود و نقش ايشان در انقلاب محرز و از اهميت بسيار بالايي برخودار بود.
وي به نقش آيتالله بهشتي در مجلس خبرگان قانون اساسي، پايهگذاري قوه قضاييه و مديريت ايشان در اداره انقلاب اشاره ميكند و ميگويد: آيتالله شهيد بهشتي يكي از اركان مهم نظام بود و دشمن هم روي شخص ايشان حساسيت ويژهاي داشت.
وي ميگويد: دشمن در آن زمان درصدد از بين بردن اركان مهم انقلاب اسلامي بود. اما چون به حضرت امام خميني(ره) دسترسي نداشتند و يا جرات نزديك شدن به ايشان را نداشتند از بين بردن ياران نزديك امام(ره) را سرلوحه كارهاي خود قرار دادند.
وي ميافزايد: به همين منظور دشمنان نظام و امام براي از بين بردن ياران نزديك حضرت امام(ره) ابتدا به ترور شخصيت و تخريب آنان پرداختند كه در اين خصوص شهيد آيتالله بهشتي بدليل تاثيرگذاري بيشتري كه در جريان امور از قبيل تدوين قانون اساسي در مجلس خبرگان قانون اساسي، تاسيس بنيانهاي قوه قضاييه و مديريت تشكيلاتي نظام داشت در نوك پيكان اين حملات قرار گرفت.
وي ميگويد: آيتالله بهشتي كه شخصيتي فرهنگي و دانشمندي بيبديل بود، بدون توجه به اين جوسازيها و تخريب شخصيتها با جديت و پشتكار مثالزدني درپي سر و سامان دادن به نظام اسلامي بود و چون دشمنان اسلام و انقلاب از تخريب شخصيت ايشان و از ميدان به در كردن ايشان مايوس و نااميد شدند درصدد حذف فيزيكي ايشان برآمدند.
آقاي مروي وقوع فاجعه هفتم تير را در راستاي از ميدان به در كردن ياران امام و انقلاب توسط دشمنان و استكبار دانست و ميگويد: پس از فاجعه هفتم تير دشمنان خوشحال شدند كه با شهادت آيتالله بهشتي و ياران او نظام و انقلاب از بين خواهد رفت اما شهادت اين بزرگواران چنان موجي در بين ملت ايجاد كرد كه دشمنان نظام و انقلاب را كه در صدد انهدام انقلاب و نظام بودند به زبالهدان تاريخ انداخت و آن حادثه جانگداز و به يادماندني به عنوان يك حادثه بيبديل در تاريخ باقي خواهد ماند و مردم نيز با اين خاطرات زندگي خواهند كرد.
تشكيل محفل نخبگان
مرتضي فضلعلي يكي ديگر از شهداي زنده فاجعه هفتم تير ميگويد: شهيد بهشتي بدليل ديد وسيع، آيندهنگري و جهانبيني كه داشت براي بررسي كارشناسي مسايل مختلف كشور اعم از سياسي، اقتصادي، فرهنگي، داخلي و خارجي و شناسايي آسيبهاي انقلاب و مقابله با عواملي كه انقلاب اسلامي را تهديد ميكردند، جمعي از نخبگان كشور كه از مجموعه عناصر سه قوه و اعضاي حزب جمهوري اسلامي بودند، تشكيل داد.
وي ميافزايد: اين جمع در روزهاي يكشنبه طبق دستور جلسهاي كه از قبل تعيين ميشد مهمترين مسايل كشور را مورد بحث و بررسي قرار ميدادند. در هفته هاي نزديك به هفتم تير راه مقابله با تورم در دستور كار قرار داشت اما در جلسه هفتم تير و شب حادثه مساله تصويب عدم كفايت سياسي بنيصدر در مجلس شوراي اسلامي و عزل بنيصدر از فرماندهي كل قوا از سوي حضرت امام خميني در دستور كار قرار داشت، لذا ميبايست در اين جلسه تمهيدي براي رياست جمهوري انديشيده ميشد.
فضلعلي ميگويد: در ابتداي اين جلسه آيتالله شهيد بهشتي تغيير دستور كار جلسه را به راي گذاشتند و تغيير دستور جلسه راي آورد و بحث رياست جمهوري آغاز شد و هنگام سخنراني آيتالله بهشتي اين فاجعه اتفاق افتاد و 72 تن از ياران امام از جمله سيد شهيدان آيتالله شهيد بهشتي به ملكوت اعلي پيوستند.وي به ژرفنگري و دورانديشي آيتالله بهشتي براي حل مشكلات كشور اشاره كرده و ميگويد: تشكيل اينگونه جلسات توسط آيتالله بهشتي كه در آن جمعي از بهترين نخبگان كشور كه عموما عضو دولت، مجلس و قوه قضاييه و افراد صاحب نظر و متخصص بودند كه در آن مهمترين مسايل سياسي، اقتصادي و اجتماعي كشور حل و فصل ميشد، نشانه نبوغ و آيندهنگري آيتالله بهشتي بود كه امروز بعد از 27 سال از شهادت ايشان جاي اين تفكر و اين جلسات تصميمسازي خالي است و ما امروز با فقدان همچنين محافلي مواجه هستيم تا براي مسايل مهم كشور تصميمسازي شود.
بازشناسي انقلاب
اصغرنيا يكي ديگر از حادثه ديدگان فاجعه هفتم تير در گفتگو با خبرنگار ما ميگويد: امسال بيست و هفتمين سالگرد فاجعه هفتم تير است و نخستين پيامي كه اين حادثه براي هر ايراني دارد اين است كه بايد هر فرد ايراني تاريخ كشور خود را بشناسد و حادثه هفتم تير كه از حوادث بسيار مهم انقلاب است سرآغازي است براي بازشناسي انقلاب.
وي ميگويد: تاريخ يكي از منابع معرفت آدمي است و افرادي كه تاريخ كشور خود را نشناسند، امكان اين كه در بزنگاههاي مهم مسير صحيح را نشناسند و به بيراهه بروند زياد است. لذا براي همين در كشورهايي كه با تاريخ گذشته خود آشنا هستند و قدرت فكري بهتري دارند ميتوانند در شرايط بحراني مشكلات و مسايل كشورشان را بهتر حل كنند.
اصغرنيا ميگويد: در حادثه هفتم تير اگر با جغرافياي مكاني و هندسه زماني آن را بهتر بدانيم ميتوانيم تحليل درستي از علل پيدايش آن و راههاي مقابله با تكرار آن داشته باشيم.
وي به حوادث ماقبل از حادثه هفتم تير اشاره ميكند و ميگويد: در سال60 كه دومين سال پيروزي انقلاب بود، دشمنان خارجي براي نابودي انقلاب نوپاي ما جنگ تحميلي را آغاز كرده بودند و ابرقدرت شرق و غرق و كشورهاي عربي نيز با تمام امكانات خود به جنگ انقلاب اسلامي آمده بودند.
وي افزود: در داخل كشور نيز پس از پايان غائله كردستان و گنبد كه توسط گروهكهاي چپ به پا شده بود منافقين ابتكار عمل را به دست گرفته و براي نابودي انقلاب در 30 خرداد 60 اعلام جنگ مسلحانه عليه نظام كردند.
وي اضافه ميكند: از طرف ديگر بنيصدر كه آن زمان رئيس جمهور بود و با ايدههاي حضرت امام مخالف بود اما بدليل محبوبيت فوقالعاده حضرت امام نميتوانست با ايشان مخالفت كند، بناي مخالفت و تخريب ياران و نزديكان امام را آغاز كرد و براي انجام اين كار آيتالله بهشتي را در نوك حملات خود قرار داد.
وي ميگويد: در اين شرايط حساس در 6 تيرماه نماينده حضرت امام در شوراي عالي دفاع، امام جمعه تهران و نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي آيتالله خامنهاي هنگامي كه در مسجد ابوذر درحال سخنراني بود ترور ميشوند.
وي ميگويد: در آن شرايط بحراني نظام و انقلاب با رهبري حضرت امام خميني(ره) و مديريت بالاي شهيد بهشتي هر روز بيشتر از روز قبل در حال پيشرفت و حل مشكلات بود، مديريت شهيد بهشتي به گونهاي بود كه مهندس بازرگان، كه از شخصيتهاي مخالف فكري آيتالله بهشتي بود ميگويد: ما با مديريت آيتالله بهشتي مخالف بوديم، اما در هر جلسهاي كه ايشان حضور داشتند به علت لياقت و مديريت و اداره خوب جلسات ايشان را به رياست جلسه انتخاب ميكرديم.
اصغرنيا اضافه ميكند: مديريت، لياقت، دانش و تخصص آيتالله بهشتي باعث شده بود تا مخالفان انقلاب و كشور كمر همت به نابودي ايشان ببندند و براي اين كار ابتدا ترور شخصيت و تخريب ايشان را در سرلوحه كارهاي خود قرار دادند، اما چون در اين زمينه موفق نشدند، حذف فيزيكي ايشان را مدنظر قرار دادند.
اصغرنيا به چگونگي حادثه هفتم تير اشاره ميكند و ميگويد: برنامه بمبگذاري در حزب جمهوري اسلامي توسط فردي از منافقين به نام كلاهي كه مسئول تشريفات حزب جمهوري اسلامي بود انجام شد. كلاهي چون از قبل ميدانست كه چه كار ميخواهد انجام بدهد و در جلسه هفتم تير نيز كه مساله انتخاب رئيس جمهور مطرح بود، علاوهبر شخصيتهاي حزبي از افراد مهم ديگر نيز دعوت كرده بود تا در اين جلسه شركت كنند.
وي ميگويد: هنگامي كه جلسه شروع شد آيتالله بهشتي پشت ميكروفون رفت و گفت: ما بايد رئيس جمهوري انتخاب كنيم كه مهره دست افراد خارجي و داخلي نباشد و فقط در خدمت مردم و اسلام عزيز باشد در اين هنگام بمب منفجر ميشود و آيتالله بهشتي و 72 تن از ياران او شهيد و تعدادي نيز زخمي ميشوند.
اصغرنيا در پايان به شخصيت علمي و فرهنگي آيتالله بهشتي اشاره ميكند و ميگويد: آيتالله بهشتي از نظر علمي از شخصيتهاي ممتازي بودند كه علاوهبر اجتهاد و مديريت تشكيلاتي با چند زبان خارجي آشنا بودند و در برخورد با جوانان از سعهصدر كاملي برخوردار بود و مسايل و مشكلات جوانان را با صبر و حوصله حل ميكرد.
شكست تخريب چهره شهيد بهشتي
ايرج صفاتي يكي ديگر از حادثه ديدگان فاجعه هفتم تير نيز ميگويد: دوستان از ابعاد گوناگون اين حادثه را مورد بررسي قرار دادند و من اين حادثه را از بعد ديگري كه تاكنون مغفول مانده است مورد بررسي قرار ميدهم.
او ميگويد: براي بررسي فاجعه هفتم تير بايد وضعيت ايران قبل از انقلاب را بررسي كنيم، بعد از گذشت سي سال از پيروزي انقلاب نسل جديد نميتواند فضاي قبل از انقلاب را تصور كند و ما هم نوعا فراموش كردهايم كه در قبل از انقلاب در چه شرايطي بوديم.
وي ميگويد: شاه بعد از كودتاي 28 مرداد داراي پشتوانه قوي حمايت قدرتهاي بيگانه را داشت و در داخل نيز از نظر اطلاعاتي، امنيتي كاملاً براوضاع مسلط بود و از نظر نظامي هم كاملاً مقتدر بود و از شرق و غرب سلاح در اختيار او ميگذاشتند.
صفاتي اضافه ميكند در سال 56 كه من در زندان قصر زنداني بودم، تيمسار محرري رئيس زندان قصر همه زندانيان را جمع كرد و خواستار نوشتن ندامتنامه از سوي آنان شد. وقتي به آقاي اكرمي وزير آموزش و پرورش اسبق رسيد به او گفت: براي شما چند سال زندان بريدهاند او گفت: دو سال براي من زنداني بريدهاند، اما اكنون 4 سال است كه در زندان هستم، اصولاً شاه با امكاناتي كه داشت احساس غرور ميكرد و تقريباً هيچ كدام از زندانيان سياسي تا آبان 57 اميدي به آزادي نداشتند.
او اضافه كرد: در اين شرايط انقلاب با رهبريهاي حكيمانه امام خميني به پيروزي رسيد اما بدليل سختگيريهاي نظام فاسد قبلي، انقلاب براي اداره كشور از نيروهاي كارآمد كافي برخوردار نبود. در اين ميان آيتالله بهشتي كه از نزديكان و ياران امام در قبل و بعد از انقلاب بود و در خنثي كردن توطئهها نقش كليدي داشت و در تدوين قانون نقش اساسي داشت و از لحاظ تئوري و عملي گامهاي بلندي براي تقويت و تداوم انقلاب اسلامي برداشت كه بعد از 27 سال هنوز آثار آن برجاي مانده است. اقدام به كادرسازي براي انقلاب كرد.
وي افزود: دشمنان آيتالله بهشتي تمام امكانات خود را براي تخريب شخصيت آيتالله بهشتي به كار بستند و توطئههاي گوناگوني براي حذف او انجام دادند اما تمام اين توطئهها با صبر و متانت و حلم و بردباري ايشان با شكست مواجه شد. لذا منافقين و بنيصدر در صدد حذف فيزيكي وي و ياران نزديك ايشان برآمدند و در شب هفتم تير در جلسه مهمي كه براي تصميمگيري براي مقابله با توطئههاي ضدانقلاب و استكبار در محل حزب جمهوري اسلامي برپا شده بود آيتالله شهيد بهشتي و 72 تن از ياران او را به شهادت رساندند.
عامل بروز فاجعه هفتم تير
سيدمحمد كياوش (علوي تبار) از شهداي زنده فاجعه هفتم تير نيز در گفتوگو با خبرنگار ما به تشريح شرايط سياسي و اجتماعي شرايط آن روز پرداخت و گفت: بنيصدر كه مخالف آيتالله بهشتي و ياران نزديك حضرت امام(ره) بود در مساله تشكيل كابينه شهيد رجايي سنگاندازي ميكرد و با وزراي نفت، اقتصاد و امور دارايي و خارجه مخالفت ميكرد من در مجلس از آيتالله صانعي كه آن زمان عضو فقهاي شوراي نگهبان بود پرسيدم كه اگر كسي براي احقاق حق عمومي اقدام به اعتصاب غذاي تر كند آيا منع شرعي دارد كه ايشان گفتند اشكال ندارد و من هم در روز 6 اسفند 59 بعد از نطق پيش دستور نسبت به كارشكني بنيصدر شديداً اعتراض كردم و گفتم من به مدت سه روز اعتصاب غذاي تر ميكنم. اين مساله جنجال فراواني در داخل و خارج از كشور ايجاد كرد به طوري كه بنيصدر با وزارت كاظم پوراردبيلي براي وزارت نفت و آقاي نمازي براي وزارت امور اقتصاد و دارايي موافقت كرد. اما با وزارت مهندس ميرحسين موسوي براي وزارت امور خارجه مخالفت كرد.
وي ميافزايد: علت بروز حادثه هفتم تير را بايد در مجلس خبرگان رهبري قانون اساسي استشمام كرد، همانطور كه حضرت يعقوب بوي پيراهن حضرت يوسف(ع) را از كنعان شنيد.
وي ميافزايد: موضعگيري برخي افراد در مجلس خبرگان قانون اساسي نشان ميداد كه اعضاي اين مجلس يك رنگ نيستند و كاملاً مشخص بود كه بزرگترين مخالف انقلاب و امام در اين جلسات بنيصدر بود.
وي به ريشههاي اختلاف ليبرالها با پيروان خط امام از قبل پيروزي انقلاب اشاره ميكند و ميگويد: اينجانب با معرفي آيتالله بهشتي در هيات امام خميني در نفت جنوب كه با دستور ايشان براي حل مشكلات كارگران نفت جنوب تشكيل شده بود، حضور داشتم، در جلساتي كه اين هيات را در منزل من تشكيل ميدادند بين آقاي بازرگان و صباغيان با آيتالله هاشمي رفسنجاني اختلاف نظر وجود داشت كه اين اختلافات به مجلس شوراي اسلامي كشيده شد.
وي افزود: من در مجلس اول جزء هيات رئيسه بودم و روزي نبود كه آيتالله هاشمي رفسنجاني به اينجانب دستور ندهد تا تلاش كنم مجلس از اكثريت نيفتد، كساني كه ميخواستند مجلس از اكثريت بيفتد افرادي بودند كه در مجلس خبرگان قانون اساسي بيشترين تلاش را كردند تا قانون اساسي كشورمان را براساس قانون اساسي فرانسه بنويسند اما با مخالفت آيتالله بهشتي موفق به انجام اين كار نشدند.
وي ميگويد: در اولين برخوردي كه در حزب جمهوري با شهيد بهشتي داشتم به ايشان عرض كردم جناب آقاي دكتر سئوالي از شما دارم و اين سئوال در موقعي بود كه موضع حزبي حزب جمهوري اسلامي اعلام شده بود. سئوال من اين بود كه آيا اگر امام جعفر صادق(ع) الان حضور ظاهري داشتند اين موضعگيري حزبي را تاييد ميكردند، ايشان فرمودند، ما سعي كرديم اين چنين باشد كه امام صادق(ع) قبول كنند و افرادي را در حزب شناسايي و تربيت كنيم تا در مواقع لازم در پستهاي دولتي براي چرخاندن چرخ بزرگ انقلاب اسلامي استفاده كنيم.
وي با اشاره به اين كه انقلاب اسلامي ايران تجديد حادثه عاشورا بود كه سيدالشهدا به حضرت زينب وقوع آن را اشاره فرمودند، گفت: آيتالله بهشتي در غروب روز هفتم تير به زبان شعر اين پيام را دادند:
شب بود سوت و كور، چشمان آسمان خلق از هم دريده بود، تك تك ستارگان ميسوختند چشمان بازشان ديدار شب را بهانه بود، در نيمه راه عشق قافله سالار (شهيد بهشتي)، فرياد عاشقانه برآورد كه همراهان هر چند مجال توقف نيست اين راه جاودانه تاريخ خطير است سنگين امانتي است بر دوش اين كوله بار عشق، اكنون به هوش باشيد، راهي دراز در پيش است آنجا نبردي ميبايد خونين تا پيشتاز تا پيشواز مرگ، اين است زندگي با گوهر اين است زندگي.
وي در پايان ميگويد: در روز هشتم تير من را سُرم در دست و بدن سوخته برروي برانكارد به مجلس آوردند كه فقط يك نفر براي تشكيل اكثريت لازم بود افتخار ميكنم آن يك نفر من بودم من گنهكاري كه رجا و اميد به شفاعت شهداي بزرگ عاشورا يعني هفتم تير دارم.
بنابراين گزارش آقاي اصغرنيا اسامي شهداي زنده فاجعه هفتم تير 1360 حزب جمهوري اسلامي را به اين شرح اعلام كرد:
1- محمدحسن اصغرنيا،2- ابوالفضل اجارهدار،3- علي موسيرضا
4- حسين صادقي،5- محمود مروي (حكيم)،6- سيدمحمد كياوش (علويتبار)
7- ايرج صفاتي،8- مرتضي فضلعلي،9- مرتضي محمدخان،10- مرتضي محمودي
11- بهرام تاجگردون،12- محمود جمالي،13- قدرتالله نجفي قمشهاي
14- علياصغر باغاني،15- اسماعيل فردوسيپور،16- مختار عليزاده
17- مسعود صادقيآزاد،18- سيدمحمد سجادي،19- مسيح مهاجري
20- زينالعابدين رئيسي،21- سيد منصور رضوي،22- هاشمي نيك
23- سيدجعفر حسيني لواساني،24- حسين كاظمپور اردبيلي
25- مجيد هدايتزاده،26- عليجاني،27- فتوت،28- سيد جلال ساداتيان
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2604]
-
گوناگون
پربازدیدترینها