واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: حكم جلب براى ديكتاتور
قاضي سميح الحاج، بازپرس ارشد دادگستري لبنان در پايان تحقيقات قضايي و حقوقي درباره پرونده ربوده شدن امام موسي صدر قرار غيابي بازداشت معمر قذافي، رييس جمهوري ليبي را به جرم ربودن، مخفي كردن، بازداشت، سوء استفاده از عنوان، تقلب و استفاده از اسناد جعلي صادر كرد.
براساس اين تحقيقات كه مبتني بر بازجوييهاي انجام شده توسط كميته تحقيق كارشناسي دادگستري لبنان است، حكومت ليبي با جعل رواديد سفر امام موسي صدر و همراهان وي به طرابلس پايتخت ليبي آن را دستكاري كرده است.
علاوه بر اين 11 فقره حكم پيگرد ديگر براي تعدادي از مقامهاي حكومتي ليبي از جمله المرغنى، مسعود التومى، احمد محمد الحطاب، الهادى ابراهيم مصطفى السعداوى، عبدالرحمن محمد غويله، محمد خليفه سحيون العزيزيه و عيسى مسعود عبدا... المنصورى زواره نيز به اتهام دست داشتن در همين پرونده صادر و درخواست احراز هويت آنان تسليم نهاد قضائي شده است. اين پرونده با صدور راي به دادگاه تجديد نظر لبنان ارسال شده است.
تحقيقات درباره اين پرونده شامل گزارش كميتهاى از كارشناسانى است كه توسط قاضى الحاج، مامور بررسى در ويزاى سفر امام موسى صدر شدند كه در آن نشانههايى از جعل ديده شده است.
در همين حال جنبش شيعه امل به رهبري نبيه بري، رييس پارلمان لبنان كه امام موسي صدر موسس آن است، خواهان اهتمام كافى دولت آينده آن كشور به پرونده امام موسى صدر رهبر ربوده شده شيعيان لبنان و همراهانش شد.
اين موضوع را يكى از اعضاى فراكسيون جنبش امل در مجلس لبنان روز جمعه به فواد سنيوره نخست وزير كه اكنون در حال رايزنى با نمايندگان مجلس براى تشكيل دولت است، اعلام كرد.
امام صدر به همراه دو تن از يارانش به نامهاى محمد يعقوب و عباس بدرالدين نهم شهريور ماه سال ۱۳۵۷ (31 اوت سال ۱۹۷۸) در پاسخ به دعوت رسمى معمر قذافى به ليبى سفر كردند اما اندكى پس از رسيدنشان به آن كشور ربوده شدند و تاكنون خبرى از سرنوشت آنان منتشر نشده است.
خانواده امام موسى صدر، حزبا... و مجلس اعلاى شيعه لبنان كه امام صدر رياست آن را برعهده دارد و ديگر نهادهاى لبنانى نظام ليبى را مسوول ربوده شدن او مىدانند.
امام موسي صدر از طريق ايتاليا به ليبي سفر كرد كه ناگهان ناپديد شد. معمر قذافي در ابتدا ضمن رد كردن اتهام ربوده شدن امام موسي صدر در ليبي دولت ايتاليا را مسوول اين كار ميدانست.
دستگاههاي قضايي دولتهاي لبنان و ايتاليا و همچنين هيات تحقيقاتي واتيكان، ادعاي معمر قذافي مبني بر خروج امام موسي صدر از آن كشور و ورودش به رم را رسما تكذيب كرده و دولت ليبي را مسوول ناپديد شدن امام موسي صدر ميدانند. پس از آن معمر قذافي مجبور شد تهمت خود را به دولت ايتاليا پس بگيرد، اما همچنان اتهام ربوده شدنش در ليبي را تكذيب ميكند.
در همين حال مجموعه اطلاعات آشكار و پنهاني كه طي دو دهه پيش بهدست آمدند، كاملا نشان ميدهد امام موسي صدر هرگز خاك ليبي را ترك نگفته است.
در اين ميان قرائن متعددي حكايت از آن دارند كه امام موسي صدر همچنان زنده بوده و چون برخي ديگر از علماي اسلامي، شرايط حبس ابد را ميگذراند. آخرين خبري كه در ۱۳ ارديبهشت ۱۳۸۰ توسط سايت «جبهه نجات ملي ليبي» بر روي شبكه جهاني اينترنت مخابره شد، نشان ميدهد كه امام موسي صدر در اواخر سال ۱۳۷۶ توسط برخي زندانيان زندان ابوسليم شهر طرابلس مشاهده شده و اندكي پيش از ماه رمضان گذشته به مكاني ديگر انتقال يافته است.
عيسي عبد المجيد منصور يكي از مخالفان دولت ليبي نيز از زنده بودن امام موسي صدر در يكي از زندانهاي جنوب ليبي خبر داده است.
وي كه بنيانگذار «جبهه آزاديبخش قبايل تبو» است، اعلام كرده: امام موسي صدر كه به گفته رهبران ليبي اين كشور را به مقصد ايتاليا ترك كرده، همچنان در ليبي به سر ميبرد.
اين مخالف دولت ليبي كه در حال حاضر در نروژ ساكن است، گفت: ادعاي ليبي براي خروج صدر از كشور نادرست است.
عبد المجيد منصور همچنين افزود كه قاضي يوسف توغيمي يكي از مؤسسان جنبش عدالت و دموكراسي در چاد نيز ادعا ميكند، امام موسي صدر زنده است و در بازداشتگاههاي اين كشور به سر ميبرد.
منبع: irdiplomacy.ir
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]