واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: شجريان: بهبازسازيآرامگاهشمس كمك نميكنيم
شجريان گفت: هيچ درآمد مالي از كنسرت من به «آرامگاه شمس» اختصاص نمييابد و قرار نيست به بازسازي اين آرامگاه كمك مالي كنيم، بلكه تنها هدف ما يادآوري بنيادي به نام اين عارف بزرگ و آشنايي بيشتر مردم با اين مرد باانديشه و عرفان است.
محمدرضا شجريان گفت: هيچ درآمد مالي از كنسرت من به «آرامگاه شمس» اختصاص نمييابد و قرار نيست به بازسازي اين آرامگاه كمك مالي كنيم، بلكه تنها هدف ما يادآوري بنيادي به نام اين عارف بزرگ و آشنايي بيشتر مردم با اين مرد باانديشه و عرفان است.
در نشست رسانهاي كه ظهر امروز با حضور محمدرضا شجريان ، يونس شكرخواه مشاور مطبوعاتي شجريان، محمد رفيعي مسؤول برگزاري كنسرت شجريان و مژگان شجريان در موسسه فرهنگي هنري آسمان فرهنگستان هنر برگزار شد، شجريان در پاسخ به اين سوال كه با وجود ناتمام بودن پروژه باغ هنر بم چرا عوايد اين كنسرت به آرامگاه شمس تبريزي اختصاص مييابد، گفت:ما همچنان براي بم نياز به كمك داريم و متاسفانه كمكهاي دائمي نيز به ما نميرسد. در واقع كارهايمان در حالت تعطيل است چرا كه زمان احداث اين پروژه هزينه كل ساختمان 5/2 ميليارد تومان تخمين زده شده بود در حالي كه با افزايش قيمتها در ساخت و ساز اين مبلغ به 5/5 ميليارد تومان رسيده و اين در حالي است كه تاكنون كمكهاي مالي مردم براي احداث اين پروژه به يك ميليارد هم نرسيده است.
او با بيان اينكه قرار نيست ما براي بازسازي آرامگاه شمس كمك مالي داشته باشيم، اظهار داشت: تنها هدف ما يادآوري بنياد شمس تبريزي است. چرا كه دلمان ميخواهد مردم با اين مرد با انديشه و عرفان بيشتر آشنا شوند و ما نيز بتوانيم نام بزرگانمان را گرامي بداريم.
شجريان در خصوص انتخاب گروه جوان شهناز، افزود: اجرا با اين گروه، دليل جدايي من از گروه آوا و حتي عليزاده و كلهر نيست چون من از اين هنرمندان جدا نشدهام، بلكه از آنجا كه هنرمندان دوست دارند در زمانهاي مختلف با هم كار كنند، بر اين اساس من هم هر چند وقت يكبار سعي ميكنم گروه جديدي را انتخاب كنم.
او ادامه داد: موسيقي ايران، بر روي تكنوازي و خوانندگي ميچرخد اما از آن جايي كه ايرانيها هميشه ميخواهند اركسترهاي بزرگي تشكيل شود، من نيز به درخواست «مجيد درخشاني» به خاطر تنوع در كارم اين گروه را به خاطر ارادتي كه به استاد شهناز دارم با اين نام تشكيل دادم.
شجريان با اشاره به اجراي خارجي اين گروه، گفت: متاسفانه ما براي اجرا با اركسترهاي بزرگ در خارج از كشور حرفي براي گفتن نداريم چراكه آنجا اركسترها به قدري قوي هستند كه ما جوابگوي آنها نيستيم. از طرف ديگر موسيقي ايراني به خاطر بداهه نوازي و تكنوازي در دنيا مخاطب دارد بر اين اساس ما گروههاي كوچكتري را براي اجرا به خارج از كشور ميبريم.
ما در تونلي هستيم كه هيچ راه برگشتي نداريم
شجريان با بيان اينكه گروه آوا به قوت خودش باقي است، بيان داشت: ما با اين گروه در خارج از كشور، باز هم كنسرت خواهيم داشت در مقابل اين گروه جديد نيز از همه نظر مورد تاييد من است و چهار ماه است كه تمرينات خودشان را براي اين كنسرت انجام دادند. در اين چند شب اجرا نيز از كارشان بسيار راضي بودم اما به جهت مشكلات فراوان صدابرداري نتوانستيم كار خوبي را به مردم ارائه كنيم، اما در آينده احتمال افزودن سازهاي ديگر به اين گروه وجود دارد تا بتوانيم آن را مجهزتر كرده و از آهنگسازان بزرگ، قطعاتي را براي اجرا دريافت كنيم.
وي درباره برگزاري كنسرت با بزرگاني چون عليزاده، مشكاتيان و... گفت:تاكنون براي اين اجرا برنامهريزي نشده اما امكانش هميشه فراهم است. اما اين را هم بايد در نظر گرفت كه همه بايد بخواهند. ما مشكلات اساسي با هم نداريم و دوستيمان همچنان حفظ است و هيچ بعيد نيست من با مشكاتيان ، لطفي، عليزاده ، پيرنياكان و ... برنامهاي داشته باشم.
شجريان در عين حال گفت: اما اين نكته نيز وجود دارد كه اگر ما در دوران جواني در كنار هم كار كرديم، حال و هوايي داشتيم كه هم اكنون ممكن است آن حال و هوا نباشد و به عقيده من، تكرار آن برنامههاي قبل، محال است چرا كه در هر كار هنري اتفاق تازهاي ميافتد و به جايي ميرسيم كه ديگر راه برگشتي نداريم در واقع ما در تونلي هستيم كه هيچ راه برگشتي نداريم.
اين شاگردان اساتيد آينده موسيقي هستند
شجريان تصريح كرد: من به جوانان بيشتر بها ميدهم تا بتوانم آنها را معرفي كنم چرا كه اين شاگردان اساتيد آينده موسيقي هستند.
شجريان با اشاره به اينكه من به آينده موسيقي ايران خوشبين هستم ،اظهار داشت: حدود 20 سال پيش به اندازه اكنون آنقدر هنرجوي موسيقي به چشم نميخورد اما بعد از گذشت اين همه سال، شاهد اين هستيم كه هنرجويان با استعداد يكي پس از ديگري به صحنه ميآيند، به طوري كه هم اكنون تعداد اين افراد به 200 برابر رسيده است.
وي ادامه داد: در زمانهاي گذشته من با تأسف خودم را به عنوان خواننده معرفي ميكردم اما سالها با عشق و علاقه كار كردم تا بتوانم اين هنر را حفظ كنم. در حال حاضر نيز تمام ابعاد موسيقي از جمله سازسازي، تكنوازي و ... رشد خودش را كرده و اين نويدي براي ما و جامعه است كه موسيقي ميرا نيست بلكه زنده و آفتابش جاودانه است.
برپايي كنسرت ما هميشه با شايعاتي همراه ميشود
در اين نشست شجريان در خصوص برخي مشكلات كنسرتش گفت: برپايي كنسرت ما هميشه با شايعات و ضد و نقيضهايي همراه ميشود و با مطرح شدن آنها حقايق گم ميشود، اما به طور كلي مشكلاتي كه بيشتر در كنسرتهاي من اتفاق ميافتد صرفا به خاطر اشتياق زياد مردم است و ما نميتوانيم اين خواسته را به دليل مشكلات زياد به آساني حل كنيم.
وي ادامه داد: تنها اميدوارم دستاندركاران و شهرداريهاي كشور سالنهاي متعددي را براي كنسرت احداث كنند چرا كه هر سالني ، سالن كنسرت نيست و ما اين امكان را نداريم كه بتوانيم در مكانهاي مختلف اجرا داشته باشيم.
استاد آواز ايران بيان داشت: متاسفانه در ايران تنها تالار بزرگ كشور پاسخگوي تعداد زياد مخاطبان است و اين تالار نيز از نظر آكوستيك فوقالعاده بد است و ما نميتوانيم به درستي جوابگوي مردم باشيم چرا كه دستگاههاي صوتي ، سالن و ... استاندارد نيستند.
من در دهه 50 هم مشكل فروش بليت داشتهام
در اين نشست، رفيعي مسئول برگزاري اين كنسرت در خصوص فروش اينترنتي بليتها گفت: اولين تجربه ما در اين نوع فروش براي كنسرت همنوا با بم بود و با اين ديد براي كنسرتهاي بعدي در حجم وسيعتر برنامهريزي كردهايم چرا كه ميخواستيم ديگر صفهاي طولاني براي فروش بليت تشكيل نشود كه به دنبال آن برخي از مشكلات نيز حل شود، البته نظر استاد نيز بر اين است كه بليتها عادلانه و در طيف وسيعي توزيع شود، اما به هر حال هر كاري مشكلات خاص خود را دارد اما اين نبوده كه بليتهاي خريداري شده از طريق اينترنت به دست كسي نرسيده باشد.
شجريان نيز در اين باره گفت: مشكلترين كارها براي ما صرفنظر از سالنها ، ارائه بليت به شكل عادلانه بين مردم بوده ولي هر بار هر كاري كرديم عدهاي از آن ناراضي بودند من از سال 1350 كنسرتهايم را شروع كردم و از همان زمان نيز مشكلات فروش بليت را داشتهام.
وي با اشاره به فروش گيشهاي اظهار داشت: متاسفانه در فروش گيشهاي عدهاي سودجو تعداد زيادي بليت خريداري ميكردند و در كنار اينها نيز افرادي از مراكز فروش بودند كه تعدادي بليت را براي مجموعه خود بر ميداشتند و اين عامل بازار شديد سياه بليت را فراهم ميكرد.به طوري كه حتي اين افراد بليتها را در مقابل در تالارها به نام دلآواز 2 به قيمت گزاف ميفروختند.
نوار كنسرت از ماهها پيش در استوديو ضبط شده است
وي در خصوص شرايط برگزاري اين كنسرت گفت: من تا 11 شب قبل از كنسرت نميدانستم كه فردا اين برنامه برگزار خواهد شد يا نه و دستاندركاران تالار ساعت 10 صبح اجازه ورود را به ما دادند و در اين مدت كوتاه توانستيم طراحي دكور و تنظيم صدا را انجام دهيم.
شجريان در خاتمه خاطر نشان كرد: نوار اين كنسرت از ماهها پيش در استوديو ضبط شده و هم اكنون نيز در حال ميكس آن براي انتشار هستيم.
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]