واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: درخواست شجريان از شهرداري براي ساخت سالن موسيقي
ايران- گروه ادب و هنر - ندا انتظامي:
سال 1350 وضعيت فروش بليت كنسرتهاي محمدرضا شجريان با امروز كه فروش بليت اينترنتي شده، تفاوتي چنداني ندارد.
آن روزها هم مردم از شب تا صبح پاي گيشه تالار رودكي آتش روشن ميكردند، تا گيشه باز شود و امروز مردم از شب تا صبح پاي مانيتور رايانه مينشينند تا بتوانند ثبت نام اينترنتي كنند.
36 سال از آن زمان ميگذرد و تا به امروز هنوز استاد از نحوه رسيدن بليت به دست مردم رضايت ندارد؛ «بليت به دست مردم نميرسد و معترضم چرا بليت به دست مردم نميرسد.»
در جلسه مطبوعاتي ديرهنگام استاد آواز ايران كه در فاصله تمديد 2 كنسرت برپاشد، شجريان به سؤالاتي درباره فروش اينترنتي پاسخ داد: «ميخواهيم توزيع بليت عادلانه باشد، به كسي هنگام خريد بليت توهين نشود، در ميان همه اقشار جامعه توزيع شود و براي آن بازار سياه درست نشود.»
بهنظر او و مشاورانش در شركت دل آواز بهترين گزينه براي تحقير نشدن مردم، معطل نشدن آنان يا به صف ايستادنشان يا بازار سياه، فروش اينترنتي بليت بوده است.
اولين تجربه به كنسرت «همنوا با بم» برميگردد كه با فروش اينترنتي 2 هزار بليت شروع شد. كنسرت سال 84 كه با كيهان كلهر و حسين عليزاده برگزار شد، ركورد جديدي در فروش اينترنتي به جاگذاشت؛
فروش 6هزار بليت و رضايت مردم تهران و شهرستان باعث شد كه فروش كنسرت سال گذشته هم اينترنتي شود؛
«فروش اينترنتي هم مسلما مشكلاتي دارد، اما ما بالاخره بايد چه كار بكنيم كه بليت محترمانه به دست مردم برسد و بازار سياه درست نشود.زماني كه روبهروي تالار كشور بازار سياه درست ميشد و اسمش را گذاشته بودند دل آواز 2. ما بايد به چه كسي گله كنيم.»
فروش 14 هزار بليت اينترنتي سال گذشته، پيوندي بين فناوري و برگزاري كنسرت شجريان بود. فروش محدود بليت در چند مكان و نارضايتي مردم باعث شد كه اينبار تمام بليتها از طريق اينترنتي به فروش برسد هر چند كه سايت شركت دل آواز نتوانست تاب هجوم علاقهمندان آواز شجريان را بياورد و هر بار سايت با مشكلاتي مواجه شد.
درنهايت 11 خرداد فروش آغاز شد و 28 هزار بليت در مدت 4 ساعت فروش رفت و 2855 بليتي كه رزرو شده اما خريداري نشده بود در عرض 14 دقيقه فروش رفت. اما همچنان دوستداران صداي اين هنرمند ناراضي هستند. شجريان ميگويد: «شايد اگر هفتهاي 2 شب كنسرت برگزار كنم، اين مشكلات بر طرف شود.»
اعلام علاقه استاد براي برگزاري تور كنسرت ميتواند رضايت علاقهمندان او را جلب كند؛«اميدوارم دستاندركاران و شهرداريهاي كشور سالنهاي متعددي را براي كنسرت احداث كنند چرا كه هر سالني، سالن كنسرت نيست و ما اين امكان را نداريم كه بتوانيم در مكانهاي مختلف اجرا داشته باشيم.
متأسفانه در ايران تنها تالار بزرگ كشور پاسخگوي تعداد زياد مخاطبان است و اين تالار نيز از نظر آكوستيك فوقالعاده بد است و ما نميتوانيم به درستي جوابگوي مردم باشيم چرا كه دستگاههاي صوتي سالن استاندارد نيستند.»
شايد وقتي دگر
گفته ميشد كه عوايد اين كنسرت به بازسازي آرامگاه شمس تبريزي اختصاص مييابد. شجريان ضمن رد اين مطلب يادآور شد كه برگزاري اين كنسرت يادآوري انديشههاي شمس تبريزي است.
اجراي اين كنسرت با گروه تازه تاسيس شهناز است كه درباره آن ميگويد: «گروه جديد نيز از همه نظر مورد تاييد من است و 4 ماه است كه تمرينات خودشان را براي اين كنسرت انجام دادند.
در اين چند شب اجرا نيز از كارشان بسيار راضي بودم اما به جهت مشكلات فراوان صدابرداري نتوانستيم كار خوبي را به مردم ارائه كنيم، اما در آينده احتمال افزودن سازهاي ديگر به اين گروه وجود دارد تا بتوانيم آن را مجهزتر كرده و از آهنگسازان بزرگ، قطعاتي را براي اجرا دريافت كنيم.»
برگزاري كنسرت با بزرگاني چون عليزاده، مشكاتيان و لطفي يكي از موارد جذابي است كه اگر اتفاق بيفتد قطعا فروش اينترنتي هم جوابگوي علاقهمندان نخواهد بود.
شجريان در اين مورد ميگويد: «تاكنون براي اين اجرا برنامهريزي نشده اما امكانش هميشه فراهم است اما اين را هم بايد در نظر گرفت كه همه بايد بخواهند. ما مشكلات اساسي با هم نداريم و دوستيمان همچنان برقرار است و هيچ بعيد نيست من با مشكاتيان، لطفي، عليزاده، پيرنياكان و... برنامهاي داشته باشم.»
اين هنرمندان كه در جواني با يكديگر كنسرت برگزار كردهاند، هريك براي خود گروهي دارند كه مستقل از هم به اجراي كنسرت ميپردازند، براي همين هم هست كه شجريان ميگويد: «اما اين نكته نيز وجود دارد كه اگر ما در دوران جواني در كنار هم كار كرديم، حال و هوايي داشتيم كه هم اكنون ممكن است آن حال و هوا نباشد و به عقيده من، تكرار آن برنامههاي قبل، محال است چرا كه در هر كار هنري اتفاق تازهاي ميافتد و به جايي ميرسيم كه ديگر راه برگشتي نداريم. در واقع ما در تونلي هستيم كه هيچ راه برگشتي ندارد.»
امروز و 8 و 9 تير ماه يعني شنبه و يكشنبه هفته آينده روزهاي آخري هستند كه سالن بزرگ و غيراستاندارد وزارت كشور ميزبان شجريان و مردم علاقهمند به هنر اوست.
با جوانان حضور جوانان در گروه شجريان نشانه بهايي است كه او به جوانان در عرصه موسيقي ميدهد و به آينده آنان در اين عرصه اميدوار است.
او ميگويد: «حدود 20 سال پيش به اندازه اكنون آنقدر هنرجوي موسيقي به چشم نميخورد اما بعد از گذشت اين همه سال، شاهد اين هستيم كه هنرجويان با استعداد يكي پس از ديگري به صحنه ميآيند، بهطوري كه هم اكنون تعداد اين افراد به 200 برابر رسيده است.»
تاريخ درج: 5 تير 1387 ساعت 21:27 تاريخ تاييد: 5 تير 1387 ساعت 22:16 تاريخ به روز رساني: 5 تير 1387 ساعت 22:14
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]