واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس كميته محيط زيست شوراي اسلامي شهرتهران: نقش زنان در مديريت شهري بايد تقويت شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
رييس كميته محيط زيست شوراي اسلامي شهر تهران گفت: نقش زنان در مديريت شهري و در همكاري با شورا و شهرداري را براي رسيدن به شاخصهاي شهري و بالارفتن كيفيت زندگي بايد تقويت كرد.
به گزارش سرويس «اجتماعي» ايسنا، دكتر معصومه ابتكار ـ رييس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران ـ در سي و نهمين نشست كميته كه به نقش زنان در مديريت شهري اختصاص داشت، با اشاره به وجود شكافهاي اجتماعي ميان مسايل زنان در جامعه، گفت: استفاده از نقش زنان در مديريت شهري، شرايط بهتر و موثرتري را براي ارتقاي شاخصهاي شهري به وجود ميآورد كه متاسفانه با وجود شكافهاي اجتماعي در ميان مسايل زنان، ما شاهد كم اثر جلوه دادن نقش زنان در توسعه پايدار هستيم.
وي افزود: يكي از مباحث مهم در اين ميان، نقش زنان در مديريت شهري و پرداختن به اين موضوع است كه چگونه ميتوان، نقش زنان را براي همكاري با شورا و شهرداري تقويت كرد.
وي تصريح كرد: به دلايل مختلف تاريخي مي بينيم كه زنان دسترسي مساوي به مواهب توسعه ندارند و نيازمند فعاليتهاي مضاعف براي جبران آن هستند.
ابتكار معتقد است، توانمنديهاي ويژهاي در زنان مثل تاثير بر خانواده يا ايجاد جنبشهاي اجتماعي كه ميتوان با توجه به ويژه به آنها به نفع عموم حركت كرد، وجود دارد.
رييس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران خاطر نشان كرد: نقش زنان در مديريت شهري به ويژه پرداختن به مسائل زيست محيطي را نميتوان ناديده گرفت، بنابراين مسوولان شهري بايد براي استفاده از پتانسيل زنان جهت پيش برد اهداف خود به خصوص در مسائل زيست شهري بهره بجويند.
مهندس شهلا فارسي منفرد ـ كارشناس محيط زيست و رييس انجمن زنان ايراني طرفدار توسعه پايدار محيط زيست ـ در اين خصوص اظهار كرد: مسووليت و مديريت حفظ محيط زيست براي زنان امر جديدي نيست و هميشه آنان در جوامع مختلف مانند روستاها، نقش اساسي در اين زمينه داشتهاند، همچنين تلاش زنان در حفظ منابع طبيعي و تنوع زيستي و توسعه پايدار كه در حوزه تشكلهاي غيردولتي صورت گرفته، قابل تامل است.
وي يادآور شد: در كشور ما، فعاليتهاي زنان در زمينه محيط زيست بيشتر در اجراي پروژههاي مختلف آموزشي و ارتقاي پايگاه زنان به عنوان عاملان توسعه پايدار و آگاهسازي هماهنگي براي استفاده معقول و مناسب از منابع طبيعي به منظور بهزيستي نسل حاضر و آينده بوده است.
به گفته مهندس فارسي منفرد، فعالان زنان در جامعه با مشكلاتي از جمله نبود آموزش شهروندان، دسترسي نداشتن به اطلاعات، فقدان همبستگي گروهي و توجه نكردن مسوولان مواجه هستند.
وي افزود: اگر سازمانهاي غيردولتي به شوراياريها وصل شوند و با آنها حركت كنند، مفيد است. اما بايد ببينيم چگونه ميشود از ظرفيت اين سازمانها در كنار شوراياري ها استفاده كرد.
دكتر ابتكار در ادامه با اشاره به اهميت كار تشكلهاي غير دولتي گفت: در مورد سازمانهاي غيردولتي فراموش نكنيم كه به خاطر اهميت آنها، حاكميت چه در قانون اساسي، چه در قانون برنامه چهارم و چه در سياستهاي چشم انداز تصميم گرفته كه از آنها به عنوان ظرفيتها و سرمايههاي اجتماعي براي توسعه كشور استفاده كند، ولي به قانون عمل نميشود.
وي خاطر نشان كرد: در عين حال نكتهاي كه در كشور ما مطرح است، مسئله اثبات خود است. سازمانهاي غيردولتي بايد توانمنديهاي خود را ثابت كنند.
دكتر متصدي ـ عضو و مشاور كميته محيط زيست شوراي شهر ـ نيز معتقد است: سازمانهاي غيردولتي بايد خود را به لحاظ دانش نيز تقويت كنند تا در مواجهه با مسوولان، تصخص علمي لازم را داشته باشند، همين طور امروز كه مشكلات زيادي در بحث آلودگي ها داريم، بتوانند به مردم آموزش هاي صحيح بدهند و از الگوهاي صحيح و جذب مشاركت بالا استفاده كنند.
دكتر پيراسته ـ عضو و مشاور كميته محيط زيست شوراي شهر ـ نيز آموزش مباحث محيط زيست در بطن خانواده را بسيار مهم دانست و افزود: متاسفانه حتي زنان تحصيل كرده ما نيز آنقدر كه به ظاهر كودكان خود حساسيت دارند به تربيت آنها در مورد اين كه محيط را آلوده نكنند، چمنها و گلها را لگد نكنند و زبالههايشان را در كوچه و خيابان نريزند، حساسيت ندارند.
وي تاكيد كرد: حضور خانمها در اين عرصه و براي آگاهي مسوولان موثرتر از آقايان است و وقتي آنها به مسوولي اعتراض ميكنند، حرفشان بيشتر از اعتراض آقايان مورد توجه واقع ميشود، اما اين حضور و اعتراضها در دورهاي رشد خوبي داشته است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]