واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: براساس نتايج يك نظرسنجي: اكثر مردم 14 كشور جهان با ممنوعيت كامل شكنجه موافقند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
بنا به نتايج نظرسنجي كه در سازمان ملل متحد منتشر شده است، اكثريت مردم 14 كشور جهان با ممنوعيت كامل شكنجه موافقند، اما در چهار كشور ديگر اكثريت مردم اين روش را هنگام رفتار با تروريستها درست ميدانند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري فرانسه، بر اساس نتايج اين نظرسنجي كه در 19 كشور انجام شد، اكثريت پاسخ دهندگان در اسپانيا، بريتانيا، فرانسه، مكزيك، چين، سرزمينهاي فلسطيني، لهستان، اندونزي و اوكراين از ممنوعيت كامل شكنجه حمايت كردهاند.
در چهار كشور جمهوري آذربايجان، مصر، آمريكا، روسيه و ايران نيز تقريبا اكثر مردم از ممنوعيت شكنجه تحت هر شرايطي حمايت كردهاند.
اما اكثريت در كشورهاي هند (59 درصد)، نيجريه (45 درصد)، تركيه (51 درصد) و شمار زيادي در تايلند (44 درصد) شكنجه را هنگام رفتار با تروريستها قابل پذيرش ميدانند.
در كره جنوبي اما نيمي از ممنوعيت شكنجه حمايت كردند و نيمي ديگر آن را درست دانستند.
نتايج اين نظرسنجي در آستانه روز جهاني قربانيان شكنجه (فردا - پنجم تير) توسط Worldpublicopinion كه يك پروژه تحقيقاتي جهاني در دانشگاه مريلند آمريكاست، منتشر شده است.
استيون كال، رييس اين پروژه، گفت: شكنجه توسط دولتها اساسا غلط است. در بيشتر كشورها استفاده از اين سناريو كه تروريستها اطلاعاتي را فاش نميكنند كه بتواند زندگي بيگناهان را نجات دهد، براي توجيه استفاده از شكنجه رد شده است.
ايونه ترلينگن نماينده عفو بينالملل در سازمان ملل، گفت: بسيار شوكه آور است كه تنها نيمي از آنهايي كه در اين نظرسنجي با آنها مصاحبه شده است، موافقند كه تمام شكنجهها بايد ممنوع شوند.
طبق قوانين بينالمللي شكنجه كاملا ممنوع شده است.
هم اكنون 145 كشور از 192 كشور عضو سازمان ملل، كنوانسيون منع شكنجه را امضا كردهاند.
در اين نظرسنجي هم چنين معلوم شد كه به طور ميانگين 9 درصد از تمام پاسخ دهندگان در 19 كشور اعلام كردند كه نبايد عليه شكنجه هيچ حكمي وجود داشته باشد.
چين و تركيه بيشترين درصدها را داشتند (18 درصد در هر كدام) كه معتقدند دولتها بايد مجاز باشند تا شكنجه كنند. در حالي كه فرانسه و بريتانيا (4 درصد در هر كدام) كمترين درصد از افرادي را داشتند كه معتقد به چنين نظري بودند.
بر اساس نتايج اين نظرسنجي، هم چنين شمار افرادي كه با استفاده از شكنجه براي تروريستها در مصر، آمريكا و كره جنوبي موافق هستند، افزايش يافته است.
ترلينگن در همين حال تاكيد كرد كه نميتوان نقش آمريكا را در تضعيف ممنوعيت جهاني عليه شكنجه ناديده گرفت.
وي به دفاع واشنگتن از استفاده از احساس خفگي مجازي و يا انتقال غير عادي تروريستها به ديگر زندانهاي جهان، انتقال مخفي مظنونان تروريستي براي بازجويي به يك كشور سوم و يا مراكز بازداشت تحت ادارهي آمريكا اشاره كرد.
عفو بينالملل در روز سهشنبه در گزارشي ديگر با عنوان "وضعيت انكار: نقش اروپا در انتقال تروريستها به ديگر زندانها و بازداشتهاي مخفي"، افزايش شركت اروپا در اين روشها را برجسته كرده است.
در اين گزارش به طور مفصل به شش مورد از جمله 13 فرد و شش كشور اروپايي (بوسني و هرزگوين، آلمان، ايتاليا، مقدونيه، سوئد و بريتانيا) اشاره شده است. اينها كشورهايي هستند كه به سازمان اطلاعات مركزي آمريكا اجازه دادند از فرودگاههاي آنها براي انتقال تروريستها به ديگر زندانهاي جهان استفاده كند.
عفو بينالملل يك طرح شش موردي براي پايان دادن به مشاركت اروپا در چنين روشهايي از جمله انجام تحقيقات مستقل در تمام مواردي كه ماموران اروپايي در آنها شركت داشتهاند و اجرا شدن عدالت براي خيانت كاران منتشر كرده است.
ترلينگن گفت، افزايش مدارك مبني بر شراكت اروپا در برنامهي انتقال تروريستها به ديگر زندانها، بر نياز فوري براي انجام اقداماتي براي جلوگيري از هم دستي تاكيد ميكند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]