واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لبخند به مشكلات ، راه شاد زيستن
صاحبنظران براين باورند كه انسان قدرت آن را دارد كه نوميدي را به اميد، شكست را به پيروزي و اشك را به خنده تبديل كند به شرطي كه به زندگي و شگفتيهاي آن بله بگويد.
از اين رو اگر بكوشيم كلماتي از قبيل بله، امكان دارد، هميشه، اميدوارم و بالاخره من ميتوانم را در فرهنگ لغات خود و اعضاي خانواده وارد كنيم آنگاه شاهد تجلي شاديها خواهيم بود.
تعريف جامع و مورد تاييد اكثر روانشناسان از شادي اين است كه فرد بتواند در جامعه ديگران را دوست بدارد و به آنها عشق بورزد.
خوشبختانه انسانها اين قدرت را دارند كه همه پديدههاي شادي بخش زندگي را در اختيار بگيرند و آنها را براي خود خلق كنند ، فقط كافي است تصميم به تغيير بگيرند.
بنابراين اگر تصميم بگيريم كه از امروز و همين ان ، هر لحظه با عشق زندگي كنيم، معني و مفهوم حيات و شاد زيستن را بهتر درك خواهيم كرد و از آن لذت خواهيم برد.
چنانچه شاد بودن ميتواند يكي از بزرگترين اهداف ما در زندگي باشد و براي شاد بودن بايد بر افكار شاد تمركز كنيم و لازمه اين امر ، جستجوي زيباييها و خوبيها است.
از اين رو بايد باور كرد كه جهان بازتاب و عكس العمل رفتار خود ماست پس بهتر است افكار شاد و سلامت داشته باشيم و سلامتي را حق انساني و شايسته خود بدانيم.
دكتر عباس خورشيدي استاد دانشگاه بر اين اعتقاد است كه بايد در زندگي دوست بداريم و بدانيم كه يكي از كليدهاي شادي و خرسندي ، تمركز ذهن بر لحظه حال است.
وي در گفت وگو با گروه گزارش ايرنا تاكيد كرد كه لحظه تنها زماني است كه در اختيار داريم بنابراين لحظهها ، بهترين فرصت براي شادي است.
خسرو امير حسيني نيز در كتاب مهارتهاي شاد زيستن در اين مورد مي نويسد : شادي به معناي احساس خوشبختي پايدار در زندگي شخصي، مفيد بودن براي خود و جامعه ، تحقق آرزو و رفع نيازهاي عمومي است.
وي تاكيد كرد : هنر شاد بودن مستلزم توانايي خنديدن به مشكلات در كوتاه ترين زمان ممكن پس از وقوع آنهاست بنابراين اگر از موفقيت ديگران شاد شويم، از موفقيت خود بيشتر لذت خواهيم برد ..
بي ترديد انسان محور و اساس زندگي است و با برخورداري از امتياز خليفه الهي، شان و منزلت معنوي ويژهاي دارد. به دليل همين امتيازات نسبت به ساير جانداران از برتري خاص و تواناييهاي غير قابل وصفي برخوردار است كه برخي از آنها ذاتي و تعدادي نيز اكتسابي هستند.
از اين رو كارشناسان معتقدند كه انسان با شكوفايي استعدادهاي بالقوه خود و جهت دهي مناسب به آنها، ميتواند به سرمايهاي بيبديل تبديل شود و زندگي پر رونق، بااميد، با نشاط، پويا و توام با سازندگي را براي خود و ديگران به وجود آورد.
مريم نصيري از كارشناسان علم روانشناسي در مورد راههاي شاد زيستن گفت : همه بايد به آينده اميدوار باشيم و از گذشته درس بگيريم و در اين راه ، احترام به ديگران را براي خود جلب كنيم در ضمن به ياد داشته باشيد كه افراد شاد و مثبت بيشتر ميتوانند ديگران را مجذوب خود كنند.
وي در گفت وگو با گروه گزازش ايرنا ياداور شد : نبايد بگذاريم ديگران ما را اسير خواستههاي خود كنند. با ترس مقابله كنيم و قوي باشيم . قدر و ارزش خود را بشناسيم و از افراد منفي فاصله بگيريم .
توصيههاي رواشناسانه براي شاد زيستن زياد است و يكي از مهمترين اين توصيهها ان است كه همواره فرد بايد در زندگي روزنهاي براي انرژي خلاق خود پيدا كند و زماني را براي انجام فعاليتهاي خلاق اختصاص دهد و در اين مسير بايد روشهاي تمركز فكري را تمرين كند و حتي گاهي لازم است با صداي بلند به مسايل زندگي خنديد و چه بسا بايد فعاليتهايي را كه لازم نيستند و از آنها لذت نميبريم را حذف كنيم .
سوزان الدريج در مقاله هنر شاد زيستن در مورد اين كه شادترين مردم دنيا چه كساني هستند ، نوشته است: تصاويري كه از مغز افراد مختلف تهيه شده بيانگر آن است كه افراد مذهبي و كساني كه براي مدتي طولاني مراقبه و از گناه كنارهگيري ميكنند، شادترين انسانهاي دنيا هستند. مطالعه اي ديگر نشان ميدهد كه زنان خدمتكار فيليپيني شاغل در هنگ كنگ، با وجود دوري از خانواده و كار سنگين در شرايط نامناسب و كسب درآمد ناچيز، سرزنده ترين مردم دنيا هستند. پيوند ميان زنان فيليپيني و احساسي كه آنها از كسب درآمد و فرستادن آن به خانه و خانواده خود تجربه ميكنند، ممكن است احساس رضايت شان را برانگيزد.
اين محقق در مورد عوامل اصلي شادي نوشت : براساس يافتههاي حاصل از پژوهشهاي اجتماعي فراگير در آمريكا ( )US General Social Surveyعوامل اصلي شادي به ترتيب اهميت روابط خانوادگي، مسايل مالي، كار، روابط اجتماعي و سلامت جسماني است. در كنار اين عوامل ميتوان به ارزشهاي شخصي و آزادي نيز اشاره كرد.
از اين رو احساس شادماني حاصل عوامل جسماني، روابط با ديگران و فراگيري شيوههاي مثبت سازماندهي افكار است و در عين حال شاد بودن مستلزم ورزش كردن و توجه به رژيم غذايي، اهميت دادن به روابط عاطفي و داشتن صبر و حوصله است پس بايد به زندگي لبخند زد و در اين راه بهتر است وقايع خوب را در دفترچهاي يادداشت كنيم و به خاطرانها خدا را شكركنيم ، اگر چنين كنيم، آسايش و خوشبختي را درخواهيم يافت.
در حال حاضر روانشناسان سه عامل را براي شادماني شناسايي كردهاند و ان عوامل عبارتند از لذت بردن از زندگي، به كارگيري تواناييهاي فردي به طور بيوقفه و درك آنچه برتر از ماست.
در همين راستا مطالعات نشان ميدهد كه مردم مذهبي شادتر هستند و بهتر با بحرانها مقابله ميكنند.
دكتر مايرز استاد روان شناسي كالج هوپ در ميشيگان در اين مورد گفته است :
براي انسانهاي زيادي ، ايمان يك حامي، يك حس، معناي زندگي، احساس تاييد تا سرحد نهايي، دليلي براي تمركز ماوراي خود و يك چشم انداز بدون زمان به غمها و درسهاي زندگي است بنابراين يك معنويت قوي هميشه سودمنديهاي زيادي براي فرد به ارمغان ميآورد.
از اين رو راز شاد زيستن، انجام دادن آنچه دوست داريم نيست بلكه دوست داشتن آن چيزي است كه انجام ميدهيم.
پس بياييم باور كنيم كه فكر كردن غير از غصه خوردن است ، هيچ مشكلي تا ابد باقي نميماند. پس براي رفع ان با استفاده از فراموشي پيشقدم شويم و بالاخره ورزش كنيم تا بانشاط باشيم و هميشه نكات مثبت را بيشتر از منفي ببينيم.
از همه مهتر، گذشته هرگز مساوي آينده نيست بنابراين ميتوانيم فكر كنيم كه دوران بدبختي به پايان رسيده است و خوشبختي از فردا شروع ميشود زيرا فردا روز ديگري است .
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 454]