واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اصلاحات اقتصادي، عامل توسعه در عرصه جهاني شدن است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): دومين كارگاه آموزشي شناخت بازار چين با همكاري مركز آموزشهاي اتاق ايران و اتاق بازرگاني ايران و چين برگزار شد.
به گزارش روز سه شنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي اتاق ايران، "اسدالله عسگراولادي" رييس اتاق مشترك ايران و چين با اشاره به سخت شدن شرايط بينالمللي براي تجارت ايران گفت: با وجود مشكلات بسيار اعضاي اتاق ايران و چين توانستند در سه ماهه اول سال 1378 سه سفر به تايوان، هنگ كنگ، پكن و شانگهاي داشته باشند و عمده اهداف اين سفرها تسهيل روابط اقتصادي و رفع مشكلات بانكي بين دو كشور بوده است.
وي ضمن قدرداني از زحمات سفير چين در تهران يادآور شد: ايران در غرب آسيا و چين در شرق آسيا روابط ديرينهاي با يكديگر دارند و تمدن جهان به اين دو كشور مديون است.
عسگراولادي با اشاره به حجم روابط 200 ميليون دلاري دو كشور در سال 76 ، تصريح كرد: حجم روابط اقتصادي ايران و چين اكنون افزون بر 20 ميليارد دلار شده كه با برنامه ريزيهاي به عمل آمده تا پايان برنامه 5 ساله پنجم اين ميزان به 40 ميليارد دلار خواهد رسيد.
وي با اشاره به سه هزار و 250 نفر عضو اتاق ايران و چين ابراز اميدواري كرد: با پشتيباني اين اعضا تا پايان برنامه 20 ساله چشم انداز نظام، حجم روابط اقتصادي دو كشور از 100 ميليارد دلار عبور كند.
"شيه شيائوين" سفير چين در تهران نيز در اين كارگاه آموزشي ضمن تشريح تغييرات اقتصادي چين درطي 30 سال گذشته، گفت: چين از 30 سال پيش رشد اقتصادي ثابت و سريعي داشته است، طي سه دهه گذشته رشد اقتصادي چين در حدود 82/9 درصد بوده كه سريعترين رشد در بين كشورهاي جهان است.
وي افزود: چين در حال حاضر سومين يا چهارمين قدرت اقتصادي جهان است و در سال 2007 ميلادي، حجم GDP اين كشور به 24 تريليون ين رسيده و رشدي 16 درصدي پيدا كرده و ميزان تجارت چين نيز به 1/2 تريليون دلار رسيده است.
سفير چين جمعيت زياد، مشكل اشتغال و افزايش تقاضا براي انرژي را از چالشهاي اصلي چين عنوان كرد و گفت: چين 23 درصد جمعيت جهان را تشكيل ميدهد اما 7/5 درصد از توليد ناخالص داخلي از كل جهان را در اختيار دارد.
شيائوين، ايران را يكي از بزرگترين بازارها براي سرمايه گذاري چينيها دانست و تصريح كرد: در عرصه جهاني شدن هر كشوري كه ميخواهد توسعه پيدا كند بايد به فكر اصلاحات اقتصادي باشد و ضمن باز كردن درهاي اقتصاد با كشورهاي توسعه يافته از نظر تجاري همكاري كند و اين نتيجهاي است كه طي 30 سال گذشته بدست آورديم.
وي ادامه داد: در حال حاضر برنامههايي در دست اجرا داريم تا ضمن كاهش عدم تعادل در تجارت چين، كيفيت كالاها را بهبود بخشيم و از قوانين مالكيت معنوي حمايت كنيم.
شيائوين بااشاره به رشد 59 درصدي سطح روابط ايران و چين در 4 ماهه اول سالجاري، گفت: چين اولين شريك تجاري ايران است و ايران نيز دومين طرف تجاري چين در منطقه محسوب ميشود.
وي زمينههاي همكاري ميان دو كشور را متنوع و ظرفيتهاي ايران را براي سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف از جمله هتلسازي، مخابرات، انرژي و معدن مناسب ارزيابي كرد.
اقتصام** 9123 ** 1558
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]