واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شش ميليارد دلار منسوجات و پوشاك در سال 86 توليد شد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مديركل سابق دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنايع و معادن گفت: خروجي صنعت نساجي و پوشاك كشور در سال 86 به بيش از شش ميليارد دلار رسيد.
"هوشنگ قادريان "روز سه شنبه در گفت و گو با خرنگار ايرنا، با بيان اينكه ميزان نياز كشور به منسوجات و پوشاك 21 ميليارد دلار در سال پيش بيني مي شود، افزود: با توجه به توليد شش ميليارد دلار منسوجات و پوشاك در كشور ، باقي مانده نياز مصرف مردم از طريق قاچاق و توليدات خارجي تامين مي شود.
وي افزود: خروجي صنعت نساجي و پوشاك در سال 86 در مجموع بيش از شش ميليارد دلار بوده در صورتي كه جمع سرمايه گذاري اين صنعت 3/3 ميليارد دلار است و معادل 4/7 درصد سرمايه گذاري كل صنعت در اين بخش انجام شده است.
قادريان گفت: در كشورهاي مرفه مردم حدود 20 درصد درآمد سرانه خود را صرف خريد منسوجات و پوشاك مورد نياز مي كنند اما اين رقم در ايران 10 درصد است.
وي افزود: با توجه به درآمد سرانه سه هزار دلار در سال، نياز بازار داخلي ما بيش از 21 ميليارد دلار برآورد مي شود كه متاسفانه مابه التفاوت آن نسبت به توليد داخلي از طريق كالاهاي قاچاق، ته لنجي، همراه مسافر، مرزنشينان و مراكز توزيع و عرضه مستقيم پوشاك و كفش كه اخيرا در منطقه آزاد اروند و بازار غيررسمي بندر گناوه توسط اتباع چيني ايجاد شده و بازارچه هاي مرزي تامين مي شود.
وي افزود: كشور ما داراي 14 هزار و 500 كارشناس نساجي و پوشاك و بيش از ده هزار واحد توليدي بزرگ و كوچك نساجي (غير از واحدهاي صنفي كه اگر با آن جمع كنيم واحدهاي نساجي و پوشاك به 140 هزار واحد مي رسد) و 21 مركز دانشگاهي است كه در آنها رشته هاي مختلف نساجي و طراحي پوشاك و پارچه تدريس مي شود و حدود300 هزار نفر بصورت مستقيم در اين كارخانجات مشغول به فعاليت هستند.
اين كارشناس صنعت نساجي گفت: در حال حاضر با 3/3 ميليارد دلار سرمايه گذاري در صنعت نساجي براي 300 هزار نفر اشتغال ايجاد شده است، با توجه به بازار 21 ميليارد دلاري داخلي ميزان سرمايه گذاري بايد 5/3 برابر فعلي شود كه در آن صورت ميزان اشتغال پايدار اين بخش بيش از يك ميليون و 300 هزار شغل خواهد شد، با اين اقدام علاوه بر جلوگيري از تهاجم فرهنگي و طراحي و توليد پوشاك با موازين شرعي و ايراني، مي توان منابع جديد درآمدي براي كشور ايجاد كرد.
قادريان گفت: براي حفظ وضع موجود نياز به برطرف كردن موانع توليد، تامين نقدينگي جهت سرمايه در گردش، تغيير قوانين بازدارنده توليد، جلوگيري از قاچاق، پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز به خريداران ماشين آلات در برنامه هاي سوم و چهارم و فرهنگ سازي در جامعه جهت استقبال بيشتر از منسوجات و پوشاك داخلي و ... داريم.
وي افزود: براي تبديل شدن ايران به قدرت برتر منطقه در سال 1404 نياز به توسعه واحدهاي موجود داريم (صنف به صنعت، كوچك به متوسط، متوسط به بزرگ و بزرگ به براند داخلي و بين المللي) بدين طريق اگر هر سال نياز به نوسازي صنايع موجود طبق قانون استهلاك و به ميزان 10 درصد داشته باشيم بايد معادل 330 ميليون دلار فقط براي حفظ وضع موجود هزينه كنيم.
قادريان گفت: طبق ارقام مطرح شده در سند راهبردي توسعه صنعتي ارزش افزوده بخش نساجي در سال 83 معادل شش هزار و 300 ميليارد ريال بوده كه اين رقم در سال 1404 بايد به 54 هزار و 806 ميليارد ريال برسد در نتيجه ميزان توليدات تا سال يادشده حدود 10 برابر خواهد شد.
وي با بيان آنكه ماشين آلات و تجهيزات موجود نيز بايد تا 10 برابر افزايش يابد، افزود: بدون در نظر گرفتن بازسازي ماشين آلات موجود كه قبلا توضيح داده شد در مجموع به 60 ميليارد دلار سرمايه گذاري جديد نياز است لذا طي 18 سال بايد سالانه 3/3 ميليارد دلار و حدود سه هزار ميليارد ريال در اين بخش سرمايه گذاري شود تا به جايگاه اول منطقه دست يابيم.
وي در پايان گفت: ساير لوازم سخت افزاري و نرم افزاري به خصوص مسايل آموزشي بصورت برنامه عملياتي تدوين شده و آماده است، اين در حالي است كه مقدار قابل توجهي از سرمايه گذاري هاي مورد نياز را مي توان با افزايش بهره وري تامين كرد.
اقتصام ** 1579 ** 1558
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]