واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شايستگي مردان و زنان براي فعاليت هاي اقتصادي يكسان است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي گفت: شايستگي مردان و زنان براي فعاليت هاي اقتصادي يكسان است.
به گزارش روز سه شنبه ايرنا،"نسرين جزني" در چهارمين كنفرانس توسعه انساني كه در محل همايش هاي رازي برگزار شد، افزود: در تحقيقي كه در مورد تفاوت هاي جنسيتي فعاليت هاي اقتصادي مردان و زنان در كشور در حال انجام است، نتايج اين بررسي نشان مي دهد هيچگونه تفاوتي ميان آگاهي سياسي مردان و زنان مشاهده نشده است.
وي تاكيد كرد: توانايي اداركي ميان زنان و مردان مشابه است و تفاوتي در جهت گيري براي پيشرفت ميان زنان و مردان مشاهده نشده است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه جهت گيري براي پيشرفت ميان دو جنس يكسان است اما امكانات سازماني براي پيشرفت در خصوص مردان و زنان متفاوت است.
جزني همچنين اعتماد به نفس را در ميان دو جنس براي پذيرش مسئوليت هاي اجتماعي يكسان دانست و گفت: نتايج اين تحقيق نشان مي دهد اثرگذاري زنان و مردان در فعاليت هاي اقتصادي يكسان است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه كه در ميزگرد "پرورش و توسعه براي مديران زن با توجه به تغيير در تركيب نيروي كار" سخن مي گفت، اظهار داشت: مقوله آزاديخواهي در ميان زنان در فعاليت هاي اقتصادي بيشتر است و زنان به طور عام در تصميم گيري ها از قسمت هاي راست(احساس) و چپ مغز(منطق) به طور توام استفاده مي كنند.
وي گفت: همچنين نتايج اين بررسي نشان مي دهد كه زنان بيش از مردان به نتايج كار مي انديشند.
وي با اشاره به حضور 62درصدي دختران در دانشگاه هاي كشور، يادآور شد: بايد از روش هايي كه بتوانند فعاليتهاي اقتصادي زنان را در جامعه افزايش داد، ياري گرفت.
جزني ادامه داد: كار از راه دور، كار در منزل، تقسيم كار، ساعات كار شناور و مشاغل نيمه وقت مجموعه فعاليت هايي است كه زنان مي توانند از اين روشها براي افزايش اشتغال بهره جويند.
جزني تصريح كرد: در كشورهاي پيشرفته به منظور استفاده بهينه از استعدادها و توانمندي هاي زنان، از روش هاي يادشده حتي براي مشاغل فني و تخصصي بهره مند مي شوند.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه نيمي از جمعيت كشور را زنان به خود اختصاص داده اند، عدم بهره گيري از نيروي كار بالقوه آنها كه به صورتي مزمن و خطرناك خود را نشان مي دهد مانند آن است كه به طور عمده در جهت حذف بخش عظيمي از نيروي كار بالقوه خود عمل كنيم.
وي تصريح كرد: در سال هاي اخير زنان زيادي در بخش هاي دولتي و خصوصي استخدام شده اند اما به دلايل مختلف كمتر موقعيت هاي عالي را كسب كرده اند.
وي يادآور شد: تحقيقات انجام شده در خصوص فعاليت هاي اقتصادي زنان نشان مي دهد كه عدم پيشرفت زنان در سازمان ها به علت وجود سقف شيشه اي است. سقف شيشه اي آن دسته از موانع نامرئي است كه مبتني بر نگرش و پيشداوري هاي سازمان شكل گرفته اند.
به گفته اين استاد دانشگاه، براي اينكه مشكلات و موانع سازماني براي ارتقا شغلي زنان برطرف شود بايد فرهنگ محيط كار را متحول كرد كه اين مهم مستلزم برخورد فعال و منظم است.
وي در پايان گفت: كارشناسان مختلف سازمان ها وقتي به حداكثر بهره برداري مي رسند كه بتوانند فرهنگ سازمان را براساس نيازهاي روزانه و مختلف كاركنان متحول كنند.
اقتصام**9123 ** 1558
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]