واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مشاور وزير: ديدگاه امام (ره) در موضوع زنان ديدگاهي پاسخگو است
مهري سويزي روز سه شنبه همزمان با روز زن در گفت و گويي اختصاصي با خبرنگار ايرنا شركت كرد در پاسخ به اين سوال كه ويژگي خاص ديدگاه امام ( ره) در موضوع بانوان چيست ،اظهار داشت: اين ديدگاه پاسخگو است زيرا صاحب اين ديدگاه بنيانگذارنظام سياسي است.
وي ادامه داد: از سوي ديگر چون امام راحل يك مرجعيت شيعي قائل به فقه پويا _ فقهي كه عنصر زمان و مكان را در نظر دارد_ بودند، ديدگاههايشان پاسخگوي نياز امروز جامعه است.
سويزي نويسنده كتاب دكترين امام و رهبري در حوزه زنان ديدگاه امام در حوزه زنان را يك ديدگاه اصولي _ اعتدالي مبتني بر اصول اسلامي معرفي مي كند كه در آن جايگاه زن در سه عرصه وظايف انساني، نقشهاي خانوادگي و حضور اجتماعي بسيار مترقي است.
وي در توضيح اعتدالي بودن اين ديگاه ميافزايد: ديدگاه امام بدور از افراط و تفريط است ، نه چنان است كه زن را آنقدر به اجتماع بكشاند كه حيثيت و هويت او فقط در اجتماع و حضور اجتماعي معنا يابد و خانواده متروك ذهن و مطرود عمل او باشد و نه آنقدر او را به خانه و خانواده محصور مي كند كه حضور اجتماعي مطرود و متروك گردد.
وي با استفاده از اصطلاح اعتدال خردمندانه براي اين بخش از ديدگاه امام خميني(ره) در موضوع فعاليتهاي زنان گفت: اعتدال خردمندانه چيزي است كه هر انسان سالم در هركجاي عالم كه باشد آن را ميپسندد.
وي افزود: در ديدگاه اصولي _ اعتدالي امام (ره) زن بواسطه آنكه دختر فلان آقاست و مادر آقاي فلان است معني نمييابد بلكه بخاطر انسان بودن و زن بودن و ارزشهاي وابسته به خود معني پيدا ميكند.
مشاور وزير و مديركل دفتر امور بانوان وزارت آموزش و پرورش تاكيد كرد:
اتصال به ديدگاه امام راحل ما را از دو آفت مصون ميدارد، نخست آفت غير ديني و غير اسلامي انديشيدن زيرا ديدگاه اصولي است و ديگر آفت سليقه اي عمل كردن و فرو افتادن در گرداب افراط و تفريط زيرا ديدگاه اعتدالي است.
سويزي، افق اعلاي اين ديدگاه اصولي _ اعتدالي بدور از آفات را حضرت فاطمه (س) عنوان ميكند.
وي به نقل از بنيانگذار انقلاب اسلامي كه فرمودند همه زن بودن در فاطمه زهرا(س) متصور شده است اظهار داشت: اين جمله يعني همه زن بودن مساوي با فاطمه زهرا (س)است ،بدين معناست كه ما به ميزاني كه از ايشان فاصله داريم و جا ماندهايم از زن بودن فاصله گرفته و جا مانده ايم.
مشاور وزير آموزش و پرورش به فرازي ديگر از حضرت امام اشاره كرده كه مي گويند روز زن بايد ادارك شود و اظهار داشت: ما بايد از خود سوال كنيم آيا روز زن را ادارك ميكنيم يا روز زن را با چند همايش و نمايش اجرا مي كنيم.
وي تاكيد كرد: جامعه بايد در فرايند فرهنگسازي _ هنجارسازي به آن سطحي برسد كه روز زن را ادراككند در اين درك، جايگاه زن بازخواني و بازيابي مي شود و هفته زن ذكر فراگير همه اين ضرورتها است.
از وي سوال شد جايگاه زن در آثار بنيانگذار انقلاب اسلامي چيست و او پاسخ داد: آثار حضرت امام عموما آثار عرفاني،فقهي و الهي است اما اگر آثار را به اعلاميهها و بيانيهها و سخنرانيها و سلوك ايشان گسترش دهيم خواهيم ديد كه به فرمايش رهبر معظم انقلاب ،حضرت آيت الله خامنهاي ، بنيانگذار انقلاب اسلامي به مسئله زن حساس بودند و اهتمام خاص داشتند.
سويزي در اشاره به يكي از نشانههاي اين حساسيت و اهتمام خاص گفت: امام ( ره) در نخستين بهار پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال ۵۸ولادت حضرت زهرا(س ) را به عنوان روز زن اعلام نمودند.
مشاور وزير و مديركل امور بانوان وزارت آموزش و پرورش افزود: امام راحل در جريان انقلاب فرمودند اين اعلاميههاي من نبود كه شاه را بيرون كرد اين حضور بانوان بود كه دو هزار و پانصد سال نظام سلطه و سلطنت را پايان داد.
نويسنده كتاب دكترين حضرت امام و رهبري در حوزه زنان گفت: بنده بيش از يكصد و پنجاه كد تاكيد ، تبيين و تكريم در موضوع زنان از ايشان يافته و دسته بندي نموده ام و مقام معظم رهبري نيز همين دكترين را به همان صلابت و سلامت ادامه دادهاند و در فرازي فرمودند: ما خواهان دانشمند شدن زنان در تمامي عرصهها هستيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه ايده آل بنيانگذار جمهوري اسلامي در مبحث زنان چيست اظهار داشت: ايده آل در ديدگاه حضرت امام تحقق نگاه اسلام است يعني ايجاد يك توازن خردمندانه بين وظايف انساني ، نقشهاي خانوادگي و ضرورت هاي اجتماعي بطوريكه هيچكدام فداي ديگري نشود.
وي گفت: حق رشد زن ،حق رشد فرزندان، حق آرامش خانواده و حق رشد جامعه در توازن ديده شده است.
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]