واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جلوه اي از بركات كوثر ؛امام خميني(ره) هديه ولادت حضرت زهرا (س) به ملت ايران
خبرگزاري مهر - گروه استانها: بركات ولادت فاطمه زهرا (س) تا ابديت ادامه دارد و يكي از پربركت ترين هداياي الهي به اين مناسب ولادت امام خميني (ره) در زاد روز ولادت آن حضرت است و در واقع خميني هديه خداوند است به ملت ايران در عيد ولادت بانوي نمونه اسلام.
به گزارش خبرنگار مهر در اراك، حضرت زهرا (س) موجودي است كه بشريت به ويژه مسلمانان به آن مي بالند چرا كه دختر پيامبر، همسر علي(ع)، مادر حسن و حسين(ع) و پس از آن مادر ائمه است سلسله مويي كه از ابتداي جهان وجود داشته و تا انتها، جهان را در خم خويش خواهد داشت.
بر اساس روايات موجود، 20 جمادي الثاني روز ميلاد بانوي دو عالم حضرت زهراست و خداوند به بركت ايرن روز مولودي ارزشمند به جهان بشريت هبه كرد كه منشا تحولات عظيم در قرن حاضر شد و مسير جهان را به سمت آزاديخواهي تغيير داد.
فاطمه زهرا را نمي توان با تعبير و جملاتي تفسير و معنا كرد مگر اينكه قول شريعتي را باور كنيم كه فاطمه فاطمه است، او بانويي زميني با صفاتي آسماني است.
امام خميني فرزند خلف بانوي دو عالم و ائمه اطهار، در سخني پيرامون حضرت زهراچنين مي گويند: "با تولد حضرت فاطمه(س)تمام جلوه حقيقي زن تحقق پيدا كرد."
چنين سخني از زبان مردي كه به بزرگي، عدالت، هوشمندي، علم و دين مداري معروف است و دوست و دشمن از او به نيكي ياد مي كنند در عصر حاضر حجت است براي مريدان و انديشمندان.گفتار امام حاكي از توجه به ابعاد مختلف زندگي و گفتار ور فتار آن زن بزرگ و پاكدامن است.
نگاه تك بعدي به حضرت زهرا (س) بزرگترين ضربه را به ايشان و حقوق انسان هايي كه مي توانند از ايشان الگو بگيرند و در پي حقيقت هستند وارد مي كند.
در حديثى از امام صادق (ع) آمده است كه جز خدا هيچ نبود، پس خداوند پنج نور را از جلال و عظمت خود آفريد و براى هر يك از آن انوار، اسمى از اسماى الهى برگزيد و از اسم " فاطر" خداوند، نام فاطمه براي آن حضرت گرفته شد.
حديث كوثر به مباركي ميلاد حضرت زهرا به پيامبر نازل شد و گويي خداوند فاطمه را آفريد تا با رفتار و منش درست خويش الگويي براي ديگران باشد نامهاي مختلف حضرت زهرا برگرفته از شخصيت وي است چنانكه وي را عصمت، طاهره، طيبه، محدثه و. صديقه.. ناميده اند.
خداوند همه انسانها را برابر آفريده است حضرت زهرا انساني مانند ديگر انسانهاست كه با همت و تلاش خود توانست به درجات ملكوتي برسد در حاليكه اغراق در ملكوتي بودن حضرت زهرا و عدم توجه به بعد زميني آن حضرت كه مي تواند الگوگيري از ايشان را آسانتر و دست يافتني كند به چالشي عميق تبديل شده و حضرت را در دور دستها قرار داده است.
عبادت، تقوا، زهد، پاكدامني، عفت، حضور به موقع و درست در جامعه، بيان سخنرانيهاي آگاهي دهنده و حساب شده از نظر محرم و نامحرم، ولايت مداري و اطاعت از دستوارت خداوند از خصوصيات بارز فاطمه زهرا (س) است و به عقيده فاطمه شناسان منشور اساسي اسلام را مي توان در بيانات و سيره حضرت زهرا (س) يافت.
توجه به مقاطع ديگر زندگي آن حضرت در كنارحزن آن حضرت و طرح و نحليل آن مي تواند دست مايه هاي خوبي براي زندگي و الگوگيري به انسان امروز بدهد.
دوران كودكي، شيفتگي به پدر و مادر، احترام به پدر پس از مرگ مادر، تلاش در خانه، معيارهاي انتخاب همسر، ازدواج، قناعت، صبوري، خانه داري، احترام به همسر، توجه به ابعاد زندگي، تلاش در خانه شوهر، تقسيم كار، رفتار در خانه، قرآن آموزي و آموزش زنان، حضور در اجتماع و مشاركت سياسي، فعاليت اقتصادي و خيرخواهانه در فدك، بچه دار شدن، تربيت درست فرزند، داشتن علم و دانش، حضور به موقع در جريانات بيرون از خانه و تاكيد بر ولايت مداري و دفاع از همسر در مواقع بحران، تلاش در تحكيم بنيان هاي خانواده و... برش هايي از زندگي حضرت زهرا(س) است كه مي تواننمد الگويي براي زنان جامعه باشد و تاكنون در محافل عمومي و كاربردي كمتر به آن توجه شده است.
خطبه هاي حضرت زهرا(س) نشان از ميزان آگاهي اجتماعي و سياسي يك زن در 1300 سال پيش است و خود بخوان حديث مفصل امروز.
بي توجهي به ابعاد مختلف زندگي حضرت زهرا يكي از مسائل امروز است كه بزرگان عضر حاضر نيز خوشبختانه به آن توجه كرده اند.
آيت الله مكارم شيرازي در ديدار با گروهي از برگزار كنندگان كنگره فاطمه شناسي استان مركزي در اين باره گفت: توجه به ابعاد فرهنگي و سياسي حضرت زهرا(س) ضروري است كه در اين زمينه دو خطبه پر محتوا از حضرت به يادگار مانده است.
وي افزود: در معرفي حضرت زهرا(س) به موضوعات ايثار، فداكاري، ساده زيستي و همسرداري آن حضرت توجه زيادي شده اما مسئله اي كه امروز كار سازتر است، بعد سياسي و فرهنگي اين شخصيت بينظير است.
اين مجتهد شيعه با تاكيد بر اينكه حضرت زهرا الگويي مناسب براي زندگي و انتخاب راه و روش در جنبه هاي مختلف زندگي است، خاطر نشان كرد: حضرت فاطمه زهرا فرزند تربيت شده مكتب راستين اسلام و دامن پاك پيامبر اكرم است و اين امر نشانگر اين است كه فرهنگ اسلام بسيار قوي است.
عذرا عابدي دبير اجرايي اولين كنگره بين المللي فاطمه شناسي در استان مركزي نيز در اين باره به خبرنگار مهر در اراك گفت: دو دسته مي توانند به حضرت زهرا خيانت كنند دوستاني كه ايشان را موجودي صرفا الهي و ملكوتي معرفي كنند و دشمناني كه وي را موجودي موروثي و انساني عادي فرض كنند.
وي تصريح كرد: استان مركزي در پي معرفي كاربردي و براي الگوگيري از حضرت زهرا اولين كنگره فاطمه شناسي استان مركزي را همزمان با توليد ان حضرت برگزار مي كند وخواهان معرفي ابعاد شخصيتي ايشان به صورت كاربردي و عملي است.
علاقمندان به آن حضرت تا كنون كتابهاي زيادي در مورد ايشان نوشته اند و اكنون سايت هاي زيادي در مورد ايشان ايجاد شده است با اين حال تضعيف بنيادهاي شيعه در دستور كار است و دشمنان با روش و بهانه هاي مختلف در پي به چالش كشيدن نقدسات هستند.
در روزي كه چنين بانوي ارزنده اي به اسلام و بشريت هديه شد كودكي در خمين به دنيا آمد كه او را روح الله نام نهادند. او وارث سجاياى آباء و اجدادى بـود كه نسل در نسل در كار هـدايـت مردم و كسب مـعارف الهى كـوشيـده انـد.
امام خميني خود را چنين معرفي مي كند:
به حسب شناسنامه شماره : 2744 تولد: 1279 شمسى در خمين، اما در واقع 20 جمادىالثانى 1320 هجرى قمرى مطابق اول مهر 1281 شمسى است. (18 جمادىالثانى 1320 مطابق 30 شهريور 1281 صحيح است)
نام خانوادگى: مصطفوى، پدر: آقا مصطفى، مادر: خانم هاجر (دختر مرحوم آقاميرزا احمد مجتهد خوانسارى الاصل و خمينى المسكن)
صدور در گلپايگان به وسيله صفرى نژاد رئيس اداره آمار ثبت گلپايگان در خمين در مكتبخانه مرحوم ملا ابوالقاسم تحصيل شروع و نزد مرحوم آقاشيخ جعفر و مرحوم ميرزا محمود (افتخار العلماء) درسهاى ابتدايى سپس در خلال آن نزد مرحوم حاج ميرزا محمد مهدى -دايى)مقدمات شروع و نزد مرحوم آقاى نجفى خمينى منطق شروع و نزد حضرتعالى ( ظاهرا سيوطى و شرح باب حادى عشر) منطق و مسلما در مطول مقدارى.
در اراك كه سنه 1339 قمرى براى تحصيل رفتم نزد مرحوم آقا شيخ محمد على بروجردى مطول و نزد مرحوم آقا شيخ محمد گلپايگانى منطق و نزد مرحوم آقا عباس اراكى شرح لمعه پس از هجرت به قم به دنبال هجرت مرحوم آيت الله حاج شيخ عبدالكريم - رحمة الله عليه - (ظاهرا هجرت ايشان رجب 1340 قمرى بود) هجرت آيتالله حائرى به قم رجب 1340 و نوروز 1300 شمسى است) تتمه مطول را نزد مرحوم اديب تهرانى موسوم به آقا ميرزا محمد على و سطوح را نزد مرحوم آقاى حاج سيد محمد تقى خوانسارى مقدارى و بيشتر نزد مرحوم آقا ميرزا سيد على يثربى كاشانى تا آخر سطوح و با ايشان به درس خارج مرحوم آيت الله حائرى (حاج شيخ عبدالكريم) مىرفتيم و عمده تحصيلات خارج نزد ايشان بوده است.
و فلسفه را مرحوم حاج سيد ابوالحسن قزوينى و رياضيات (هيئت، حساب) نزد ايشان و مرحوم آقاميرزا على اكبر يزدى. و عمده استفاده در علوم معنوى و عرفانى نزد مرحوم آقاى آقاميرزا محمد على شاهآبادى بوده است پس از فوت مرحوم آقاى حائرى با عده اى از رفقا بحث داشتيم تا آنكه مر حوم آقاى بروجردى - رحمةالله - به قم آمدند براى ترويج ايشان به درس ايشان رفتم و استفاده هم نمودم و از مدتها قبل از آمدن آقاى بروجردى عمده اشتغال به تدريس معقول و عرفان و سطوح عاليه اصول و فقه بود پس از آمدن ايشان به تقاضاى آقايان; مثل مرحوم آقاى مطهرى به تدريس خارج فقه مشغول شدم و از علوم عقليه بازماندم و اين اشتغال در طول اقامت قم و مدت اقامت نجف مستدام بود و پس از انتقال به پاريس از همه محروم و به امور ديگر اشتغال داشتم كه تاكنون ادامه دارد. نام عيال اينجانب خديجه ثقفى معروف به قدس ايران، متولد 1292 شمسى، صبيه حضرت آقاى حاج ميرزا محمد ثقفى طهرانى.
تاريخ ازدواج: 1308، فرزند اول: مصطفى، متولد: 1309 شمسى، 3 دختر در قيد حيات با يك پسر، احمد متولد: 1324، دختران به ترتيب سن: صديقه، فريده، فهيمه، سعيده و بعد از احمد، لطيفه، آخرين فرزند در حيات احمد.
ايشان در نگارش هاي خود روز شمار برخي فعاليت و مبارزات خود چنين مي نويسند:
16 مهرماه سال 1341 جلسه مهم حضرت امام خمينى (ره) با مراجع قم در رابطه با انجمنهاى ايالتى و ولايتى
11 آذر ماه سال 1341 لغو تصويبنامه ساختگى انجمنهاى ايالتى و ولايتى به دنبال مبارزات پيگير حضرت امام خمينى (ره) و صدور پيام حضرت امام خمينى (ره) در مورد ختم اين غائله
2 بهمن سال 1341 تحريم رفراندوم غير قانونى و قلابى شاه از سوى حضرت امام خمينى (ره)
2 فروردين ماه سال 1342 فاجعه خونين مدرسه فيضيه به دست عمال رژيم شاه
15 خرداد سال 1342 دستگيرى شبانه حضرت امام خمينى (ره). قيام تاريخى ملت ايران در اعتراض به دستگيرى حضرت امام (ره)
4 تيرماه سال 1342 انتقال حضرت امام خمينى (ره) از پادگان قصر به سلولى در عشرت آباد
21 فرودين سال 1343 سخنرانى تاريخى حضرت امام خمينى (ره) در مسجد اعظم قم پس از آزادى از حبس و حصر
4 آبان 1343 سخنرانى كوبنده حضرت امام خمينى (ره) به مناسبت طرح اسارتبار كاپيتولاسيون
13 آبان 1343 بازداشت و تبعيد حضرت امام خمينى (ره) به تركيه
21 آبان سال 1343 انتقال حضرت امام خمينى (ره) از آنكارا به بورساى تركيه
13 مهرماه سال 1344 انتقال حضرت امام خمينى (ره) از تركيه به بغداد
16 مهرماه 1344 حركت امام خمينى (ره) از سامرا به كربلا بعد از تبعيد به عراق
23 مهرماه 1344 ورود و استقرار حضرت امام خمينى در نجف بعد از تبعيد به عراق
23 آبان 1344 شروع درسهاى حوزهاى حضرت امام خمينى در نجف پس از تبعيد به عراق
12 ارديبهشت 1356 پيام حضرت امام خمينى (ره) به مناسبت چهلم شهداى قم
2 مهرماه 1357 محاصره منزل حضرت امام خمينى (ره) توسط نيروهاى بعثى عراق
10 مهرماه 1357 هجرت حضرت امام خمينى (ره) از عراق به سوى كويت
13 مهرماه 1357 هجرت حضرت امام خمينى (ره) از عراق به فرانسه
12 بهمن 1357 بازگشت امام خمينى (ره) به ميهن اسلامى پس از 15 سال تبعيد
كتاب هايي كه امام خميني در دوران حيات خود نوشتند به 85 عنوان مي رسد امام خمني كتاب معروف شرح دعاي سحر را در 27 سالگي نوشتند.
تاليفات امام خميني شامل علوم دهگانه، عرفان، فقه، فلسفه، استدلال، رجال، رساله عليمه، حكومت ... و موضوعات ديگر است.
كتابهايي كه از امام به يادگار مانده است از جمله، مصباح الهدايه، لقاء الله، تفسير معروف سوره حمد، آداب الصلات، شرح حديث جنود عقل و جهل، شرح اربعين از جمله كتاب هاي امام راحل است.
در ميان كتاب هاي امام خميني كتابي كه روح را جلا مي دهد ديوان اشعار امام(ره) است.
امام خميني ديوان خود را در پاسخ به برخي سئوالات عروسش فاطمه همسر احمد سروده است.
امام داعيه شاعري نداشتند اما عرفان اسلامي ايشان را به سمت سرودن شعر كشاند و خواندن اشعار وي شعرهاي حافظ را به ياد مي آورد.
امام خميني با انقلاب تاريخي، ديني و اسلامي خود نشان داد فرزند خلف فاطمه مرضيه است بانويي كه فرزند درون شكم خويش را براي حفاظت از ولايت و امامت فدا كرد و خود تا پاي جان بر عهد خويش با خدا ايستاد و ذره اي از پاي ننشست.
روح الله به تاسي از سر سلسله ائمه قيامي را در جهان به پا كرد كه هنوز و پس از سه دهه دشمنان را از توطئه جيني براي از بين بردن آن دست نكشيدند.
كه گويم راز دل را، كس مرا همراز نيست از چه جويــــم سِرّ جان را، در به رويم باز نيست
نـــاز كن تا مىتوانى، غمزه كن تا مىشود دردمنـــــــــدى را نديدم، عــاشق ايـن ناز نيست
حلقـــــه صــــوفى و دير راهبم هرگز مجوى مــــــــــــرغ بــال و پر زده، با زاغ همپرواز نيست
اهل دل، عـــــــاجز زگفتار است با اهل خرد بــــــىزبان بـا بىدلان هرگز سخن پرداز نيست
سربده در راه جانان، جان به كف سرباز باش آنكـه سر در كــــــــوى دلبر نفكند، سرباز نيست
عشق جانان ريشه دارد در دل، از روز اَلَست عشــــق را انجــــــام نبــود، چون ورا آغاز نيست
اين پريشان حالــى از جام "بلى" نوشيده ام ايـــن "بلــى" تا وصل دلبر، بى بلا دمساز نيست
تاريخ انتشار، تهران: ۱۱:۵۰ , ۱۳۸۷/۰۴/۰۴
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]