تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى‏دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827884265




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بورس و بازار - از زمان احمدي‌نژاد تجارتمان متوقف شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایران اسپورت: بورس و بازار - از زمان احمدي‌نژاد تجارتمان متوقف شد


بورس و بازار - از زمان احمدي‌نژاد تجارتمان متوقف شد

بهراد مهرجو، هيراد حاتمي: دامنه فشارهاي سياسي بر اقتصاد ايران همچنان ادامه دارد. بسياري از بازرگانان ايراني روايت مي‌كنند كه طي ماه‌هاي گذشته حجم صادراتشان به شدت كاهش داشته است. آنان بر اين باورند كه سياست‌هاي خارجي ايران دليل وقوع اين اتفاق بوده است. هم‌پيمانان غربي ايران نيز اكنون به دوستان سابق بدل شده‌اند و تنها نظاره سياست‌ورزي ايرانيان نشسته‌اند.

فشارهاي سياسي به حدي بود كه حتي كشورهايي مانند سوئيس را نيز به واكنش وا داشته است. «فيليپ ولتي» سفير سوئيس در تهران در گفت‌وگوي خود با روزنامه كارگزاران به تشريح روابط اقتصادي ميان دو كشور مي‌پردازد. او بر اين باور است كه سوئيس براي گسترش روابط اقتصادي خود با ايران علاقه بسياري دارد. شايد سفر وزير امور خارجه سوئيس به ايران كه چندي پيش صورت گرفت نيز در همين چارچوب باشد.

با توجه به تغيير شرايط سياسي ايران و اعمال تحريم‌هاي جديد آيا اين مسئله بر ميزان تجارت ايران و سوئيس اثر گذاشته است، به طور كلي رابطه اقتصادي بين ايران و سوئيس در 4 سال گذشته را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
البته من 3 سال است كه در ايران حضور دارم بنابراين نمي‌توانم در مورد 4 سال گذشته نظر بدهم. اگر بخواهم كلي صحبت كنم بايد بگويم صادرات سوئيس به ايران در طول اين مدت 2 برابر شده است و صادرات ايران به سوئيس هم رشد داشته است. در اين خصوص آمار و ارقام چندان بد نيست. سوئيس كشور كوچكي است اما اقتصادي قوي دارد در عين حال اين كشور محصور در خشكي است و با در نظر گرفتن اين شرايط آمار و ارقام در اين زمينه چندان بد نيست و به‌صورت آشكارا صادرات سوئيس به ايران افزايش و رشد داشته است. اين در حالي است كه در سيستم واردات و صادرات ايران تغيير چنداني ديده نمي‌شود.
مهم‌ترين توليد و كالاي صادراتي ايران كه در همه جا صحبت از آن است نفت و گاز و توليدات نفتي است البته اين مسئله تاثيري بر روابط اقتصادي ايران و سوئيس ندارد چرا كه سوئيس كشوري است كه به سياست كاري ندارد. ما به اندازه نيازمان از ايران توليدات نفتي وارد مي‌كنيم و شايد به اين دليل آمار و ارقام مربوط به صادرات ايران به سوئيس چندان تغيير نكرده است.
تحريم‌هاي جديد هم ابعاد سياسي دارد. البته اين تحريم‌ها در فضاي اقتصادي نيز اثرگذار خواهد بود، اما اقتصاد سوئيس بر مبناي حركت بخش خصوصي بنا نهاده شده است. بنابراين دولت در اين شرايط نمي‌تواند به صورت مستقيم وارد شود. يعني اگر بخش خصوصي مزيتي در تجارت با ايران داشته باشد وارد مي‌شود و اگر مزيتي هم نباشد فعاليت‌هاي خود را متوقف مي‌كند.
انتخاب احمدي‌نژاد به عنوان رئيس‌جمهوري ايران و تغيير شرايط سياست بين‌المللي ايران چه تاثيري در 3 سال گذشته در اين زمينه داشته است؟
بايد بگويم قبل از انتخاب احمدي‌نژاد تا انتخاب ايشان يعني قبل از سال 2005 رشد فزاينده‌اي در زمينه اقتصاد داشته‌ايم اما اين رشد از زمان انتخاب ايشان عملا متوقف شده است، اما من نمي‌گويم اين تاثير و اين آمار به‌خاطر انتخاب دكتر احمدي‌نژاد بوده است و خودتان بايد در اين باره قضاوت كنيد و من در جايگاهي نيستم كه بتوانم در اين باره قضاوت كنم.
در رابطه اقتصادي با ايران مهم‌ترين فاكتور براي شما چيست؟
يكي از مهم‌ترين عوامل اين است كه ايران بازار بزرگي است و اعتبار فراواني دارد و مردم ايران به كيفيت كالا اهميت مي‌دهند. بنابراين اگر كالاي شما با كيفيت باشد براي فروش در بازار ايران شانس فراواني خواهد داشت و اين مسئله براي صادرات سوئيس بسيار خوب است. كالاهاي سوئيس از لحاظ كيفي در سطح بسيار بالايي قرار دارند. بنابراين ايران بازار خوبي براي كالاها و خدمات سوئيس محسوب مي‌شود و اگر به كالاهاي صادراتي سوئيس به ايران نگاه كنيد مي‌بينيد اين كالاها از ميان برترين صنايع سوئيسي هستند و سوئيس از لحاظ توليد كالاهاي با كيفيت يكي از كشورهاي برتر در اقتصاد جهان محسوب مي‌شود. ما براي رقابت در بازار جهاني ناچار به توليد كالاهايي با كيفيت‌برتر هستيم. ما در كالاهاي شيميايي، دارويي، الكترونيكي، ماشيني، ساعت و فلزات مختلف و توليدات فلزي از برترين‌ها هستيم و در زمينه خدماتي مثل احداث نيروگاه‌ها مي‌توانيم خدمات مهندسي و مشاوره‌اي ارائه دهيم. اينها از مهم‌ترين صادرات سوئيس به ايران محسوب مي‌شود. در حال حاضر بخش اعظم صادرات ايران به سوئيس هم توليدات نفتي است و در آينده ممكن است گاز هم به اقلام صادراتي ايران به سوئيس اضافه شود.
به‌غير از محصولات نفتي بر روي چه كالاهاي ايراني حساسيت داريد؟
الگوي صادراتي ايران البته به‌جز صادرات كالاهاي نفتي الگويي سنتي است. صادرات نفتي ايران عقلاني و انديشمندانه است. ايران پتانسيل تبديل شدن به يك بازار جهاني را دارد اما به دلايل سياسي محدوديت‌هايي در اين باره وجود دارد.
قرار است سوئيس براي اولين بار گاز ايران را وارد كند؟
مسئله اول اين است كه ما برنامه‌هايي براي خريد گاز داريم. يك كمپاني برق سوئيسي به نام EGN در نظر دارد از ايران گاز بخرد البته اين شركت به هيچ وجه قصد سرمايه‌گذاري ندارد.
آقاي سفير شما با توجه به شرايط اقتصادي خاص كشورتان حاضر به اعمال فشار به ايران مي‌شويد؟
شما بايد توجه داشته باشيد كه اقتصاد سوئيس به صورت كامل از طريق بخش خصوصي اداره مي‌شود. بنابراين دولت در سياستگذاري‌ها تنها مشاركت مي‌كند. اينكه شركت‌هاي خصوصي قصد همكاري با ايران را داشته باشند، نه ربطي به دولت ندارد.
ولي سال گذشته بانك‌هاي سوئيس ايران را تحريم كردند؟
اين اتفاق هم به دولت ربطي نداشت. تاكيد مي‌كنم كه دولت تنها سياست‌هاي كلي را تعيين مي‌كند وقتي بانك‌ها چنين تصميمي را اتخاذ مي‌كنند به معناي درخواست دولت نيست. بانك‌ها براساس خواسته‌هاي سهامداران خود با شرايط كلي‌شان اينگونه رفتار كرده بودند.
پس بخش خصوصي سوئيس مي‌تواند وارد بازار ايران شود؟
بله، تاكنون هم شركت‌هاي سوئيسي وارد ايران شده‌اند.
پس دولت سوئيس به دلايل سياسي مخالفتي با اين حضور ندارد؟
قطعا خير ولي اين شركت‌ها شرايط خودشان را در نظر مي‌گيرند. اگر اوضاع اقتصادي ايران مساعد نباشد آنها هم وارد نمي‌شوند.
 سه شنبه 4 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران اسپورت]
[مشاهده در: www.iransport.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن