واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزارت خارجه :همكاري علمي پروهشي ايران و تاجيكستان گسترش مي بايد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): دوشنبه -منوچهر محمدي معاون پژوهشي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران گفت : همكاري هاي علمي وپژوهشي بين دوكشور ايران وتاجيكستان بيش از پيش گسترش مي يابد.
به گزارش ايرنا، وي روز دوشنبه در نشستي با انديشمندان و شرق شناسان تاجيكستان افزود:ايران وتاجيكستان 18 سال روابط خوب وحسنه سياسي ،اقتصادي و فرهنگي دارند و تقويت اين روابط براساس توافقات بدست آمده بويژه در حوزه علمي و پژوهشي ضروري است .
وي گفت : امسال هيجدهمين كنفرانس پژوهشي بين المللي در باره روابط ايران و جامعه جهاني در تهران برگزار مي شود و از انديشمندان تاجيك براي شركت در آن دعوت خواهد شد.
محمدي با تاكيد بر لزوم شناخت سنت ها و آرمان هاي ملي مردمان ايراني از جمله تاجيك ها ، اظهار داشت : فضاي جهاني امروز به كلي تغيير كرده و ارزش ها نيز به طور ريشه اي و معنايي عوض شده اند و قرن 21 قرن بيداري ملت هاي شرقي است .
وي اضافه كرد: دانشمندان و انديشمندان تاجيك نيز براي خود اين نكته را بايد مهم بدانند كه مسائل وابسته به شرق را از زاويه خود مورد پژوهش و ارزيابي قرار دهند و با پژوهش و تحقيقات براي شناخت خود و عرضه فرهنگ خود تاثيرگذار باشند.
وي گفت : غرب سلطه گرا با فروپاشي اتحاد شوروي گمان مي كرد پيروز شده و تنها نيروي سلطه گر باقي مي ماند ولي اين فرضيه اشتباه بود چون فروپاشي شوروي سابق آغاز فروپاشي و شكست سياست هاي غرب نيز بود.
وي گفت : تاكنون مطالعات در عرصه علوم شرق شناسي از سوي غربي ها با توجه به منافع سلطه خواهانه آنها انجام مي شد و اكنون اين قالب را پژوهشگران نهادهاي علمي خاورشناسي از جمله در تاجيكستان بايد بشكنند و براي ايجاد زمينه تازه شناخت سنت ها و ارزش هاي ملي و اسلامي تلاش كنند.
وي افزود: برخي از پژوهشگران در غرب نيز اقرار مي كنند كه آينده از آن مردمان شرق است و هر تحولي كه امروز در جهان معاصر اتفاق مي افتد بيانگر اين حقيقت است كه نظام هاي سلطه گر غربي بيش از هروقت ديگر ضعيف تر شدند و در برابر نيروهاي اسلامي مستاصل مانده اند.
معاون پژوهشي وزارت خارجه كشورمان گفت : تاكنون هر بحراني كه غرب براي شرق ايجاد كرده در نهايت به ضرر خود آن تمام شده است كه نمونه هاي برجسته آن بحران فلسطين ، مسايل لبنان ، افغانستان ، عراق و همچنين برنامه هسته اي ايران است .
علي اصغر شعردوست سفير جمهوري اسلامي ايران در تاجيكستان نيز طي سخناني در اين نشست گفت : همكاري هاي دو كشور هم زبان ، هم آيين و هم نژاد ايران و تاجيكستان درعرصه هاي مختلف روند بسيار رو به رشدي را شاهد است و تقريبا هيچ مساله حلي نشده اي بين دو كشور نيست .
وي افزود: براساس تاكيدات روساي جمهوري ايران و تاجيكستان ، مسوولان دو كشور موظف هستند همكاري هاي پردامنه تر و ريشه دارتري به اجرا دربياورند.
وي گفت : كار در همه عرصه هاي مختلف عمراني سدسازي ، راهسازي ،تجارت ، بازرگاني وايجاد كارخانجات كه در آخرين كميسيون مشترك دو كشور درتهران مرور شد مهم هستند ولي از همه مهمترو ماندگارتر و دل انگيزتر همكاري هاي علمي ،آموزشي و پژوهشي بين دو كشور است .
شعردوست اظهار داشت : اگر امروز از سخن سعدي درسر در سازمان ملل استفاده مي شود و از حقوق بشر سخن گفته مي شود نشات گرفته از سخنان بزرگان ما و فرهنگ وتمدن مشترك ماست و امروز اگر مي خواهيم سهم ونقشي در فرهنگ و تمدن جهاني داشته باشيم بايد دست بدست هم دهيم و با همراهي انديشمندان دوكشور آن را ممكن سازيم .
وي گفت : خوشبختانه كارهاي مشترك دو كشور بويژه درحوزه علمي و آموزشي روند خوبي را طي مي كند و اميدواريم در آينده با همكاري انديشمندان ايران و تاجيكستان پربارتر شود.
"شراف الدين امام اف " رييس انستيتوي شرق شناسي آكادمي علوم تاجيكستان هم گفت : اين كشور در زمينه هاي مختلف از جمله در علوم خاورشناسي به توسعه روابط با جمهوري اسلامي ايران نياز دارد.
وي افزود: ايران با آن همه تجربه و ظرفيت هاي كه در بخش علم وپژوهش ، انتشار آثار قديمي مربوط به تاريخ و فرهنگ ايراني دارد الگوي خوبي براي پژوهشگران تاجيك است .
امام اف با اشاره به توافقات بدست آمده بين ايران و تاجيكستان و سابقه خاورشناسي كشورش اظهار كرد: انستيتوي شرق شناسي 12 هزار آثار خطي با حروف فارسي دارد كه يكهزار و 500 نسخه آن كتاب هاي با چاپ سنگي مربوط به تاريخ ،ادبيات و فلسفه دوران مختلف مردمان آريايي مي باشند.
وي اجراي طرح هاي مشترك پژوهشي با كمك ايران را بخشي از فعاليت اين نهاد علمي دانست و گفت :درحال حاضر 10 تن از پژوهشگران ايراني در زمينه طرح هاي پژوهشي با انستيتوي شرق شناسي تاجيكستان همكاري مي كنند.
وي با قدرداني از همكاري علمي وپژوهشي جمهوري اسلامي ايران گفت : فهرست آثار محفوظ در اين انستيتوي به تازگي در چهار جلد در ايران با حروف فارسي و سرليك منتشر شده كه هديه خوبي براي پژوهشگران است .
وي گفت : انستيتوي خاورشناسي طرحي در دست دارد كه بر اساس آن آثار اسلامي موجود در تاجيكستان از جمله قرآن مجيد همراه با ضميمه تفسير به چاپ خواهد رسيد.
آساق **305**1184شبك
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]