واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درحاشيه اجلاس مديران انتقال خون كشورهاي عضو اكو لنكراني خبر داد: كسب استاندارد اروپا براي پلاسماي ايراني نتايج خوب جداسازي سلولهاي بنيادين ازخون محيطي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
وزير بهداشت از اخذ استاندارد اروپا براي پلاسماي ايراني خبر داد و گفت: از اين رو با صدور پلاسماي ايراني به اروپا و تبديل آن به فرآورده، هزينه تامين اين فراورده ها بشدت كاهش يافت.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني امروز در حاشيه نخستين اجلاس مديران انتقال خون كشورهاي عضو اكو در تهران، اين شيوه تامين فراورده پلاسمايي را روشي مطمئن براي تامين سلامت برشمرد و افزود: البته هنوز برنامههاي زيادي در دست اقدام است.
وي به نوسازي و اتوماسيون سازمان انتقال خون و افزايش چند برابري بودجه تملك دارايي اين سازمان اشاره كرد و افزود: امسال نيز بودجه مناسبي حدود 9 ميليارد تومان براي اين منظور اختصاص يافت.
وزير بهداشت با بيان اينكه هنوز در زمينه توليد كليه فرآوردهها در كشور با مشكل روبرو هستيم، گفت: برخي از كشورها علاقهاي به تبادل فناوري ندارند و خواهان وابستگي ما به آنان هستند.
دكتر لنكراني با اشاره به فعاليت جدي دانشمندان ايراني براي دستيابي به فناوري بومي، يادآور شد: از ديگر فعاليتها كه نتايج خوبي هم داشته جداسازي سلولهاي بنيادين از خون محيطي در سازمان انتقال خون است.
وي اين حركت را در جهت توسعه بيشتر بخشهاي پيوند مغز استخوان موثر برشمرد و افزود: با توجه به تغيير بار بيماريها به سمت بيماريهاي غير واگير به ويژه سرطان در سراسر جهان نياز به پيوند مغز استخوان رو به افزايش است.
وزير بهداشت، چسب فيبريني را از ديگر فراوردههاي حاصل شده از خون دانست و در ادامه درباره بانك خون بند ناف به فعاليت دو موسسه در اين زمينه اشاره كرد و گفت: سازمان انتقال خون هم به عنوان سومين مركز و موسسه دولتي در اين زمينه مشغول فعاليت است.
وي افزود: براي استفاده از بانك با كارايي در پيوند مغز استخوان نياز به وجود 50 هزار نمونه است كه فقط در توان سازمان بزرگي چون سازمان انتقال خون است.
وزير بهداشت با بيان اينكه ساير موسسات با اخذ مجوزهاي قانوني قادر به ادامه فعاليت در كنار سازمان انتقال خون هستند، گفت: هم اكنون 4 مركز پيوند مغز استخوان در ايران فعالند كه با توجه به نياز كشور وجود 8 مركز ديگر احساس ميشود.
دكتر لنكراني فعالترين مركز پيوند مغز استخوان را بيمارستان شريعتي دانست و در ادامه از راه اندازي 2 مركز جديد طي سه سال گذشته در بيمارستان طالقاني و وليعصر خبر داد.
وي هزينه راه اندازي و ساخت هر تخت پيوند مغز استخوان را 150 ميليون تومان و هزينه نگه داشت آنرا بسيار بالاتر دانست.
وزير بهداشت با بيان اينكه روند استفاده از خون در سالهاي مختلف مورد بازنگري قرار گرفته است، گفت: به عنوان نمونه تا 10 سال پيش حد ايده آل هموگلوبين براي مبتلايان به خونريزي10 گرم در دسي ليتر بود حال آن كه تحقيقات جديد حاكي از آن است كه نگهداري هماتوكريت 25 با ميزان هموگلوبين 8 هم جز براي بيماريهاي خاص نظير قلبي و تنفسي براي فعاليت روزمره كافي است.
دكتر لنكراني در ادامه توضيح داد: به عنوان مثال امروزه استفاده از خون براي افزايش فشار خون ديگر كاربردي ندارد و با استفاده از سرمهاي كريستالوئيدي درمان صورت ميگيرد.
وي با بيان اينكه هم اكنون گروههايي بر روي راهنماي باليني استفاده از خون و فراوردهها در كشور مشغول فعاليتند، افزود:البته هم اكنون مشكلاتي در خصوص مصرف فرآوردهها به لحاظ آشنايي كمتر با كاربرد آنان وجود دارد از اين رو در دورههاي آموزشي دانشجويان و حتي مداوم بر روي اين مسئله تاكيد بسيار شده است.
وزير بهداشت به تدوين راهنماهاي درماني براي آلبومين از سالهاي قبل اشاره كرد و افزود: همه اين فعاليتها در جهت استفاده منطقي است.
وي ميزان مصرف خون در هر مركز درماني را وابسته به سطح اطلاعات فرد تجويز كننده دانست.
دكتر لنكراني، موقعيت ايران در منطقه و نيز در قاره آسيا را در زمينه انتقال خون ممتاز برشمرد و افزود: با اتكا به سرمايه اجتماعي اهداي خون در ايران صد درصد داوطلبانه است و تغييرات محسوسي از جمله فضاي فيزيكي و به لحاظ كنترل كيفيت و آماده سازي فراوردهها در 5 سال اخير حاصل شده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]