واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: واكنش جهاني عليه كنارهگيري سوانگيراي از انتخابات رياست جمهوري زيمبابوه
سرويس خارجي - خبرگزاريها: رئيس حزب مخالف زيمبابوه روز گذشته با بيان اينكه انتخابات اين كشور آزاد و عادلانه نيست، از حضور در دور دوم انتخابات رياست جمهوري كنار رفت.به گزارش خبرگزاري فرانسه از هراره، به خبرنگاران گفت: ما در حزب نميتوانيم از مردم بخواهيم كه در انتخابات 27 ژوئن (هفتم تيرماه) شركت كنند، زيرا راي آنان به قيمت جانشان تمام خواهد شد.وي افزود: ما ديگر در اين روند نامشروع و خشن انتخاباتي مشاركت نميكنيم.سوانگيراي همچنين از سازمان ملل، اتحاديه آفريقا و نهاد منطقهاي جنوب آفريقا خواست در امور زيمبابوه مداخله كرده و از در اين كشور جلوگيري كنند.
تأسف بانكي مون
بان كي مون، دبير كل سازمان ملل متحد، با ابراز تأسف از كنارهگيري رهبر مخالفان زيمبابوه از شركت در دور دوم انتخابات رياست جمهوري، رفتار هواداران رابرت موگابه، رئيس جمهوري اين كشور، را به شدت محكوم كرد.
به گزارش رسيده از هراره، بان كي مون با انتشار بيانيهاي گفت كه هواداران موگابه با استفاده از زور و توسل به خشونت رهبر مخالفان را مجبور كردند از شركت در دور دوم انتخابات رياست جمهوري انصراف دهد.
موضع اتحاديه اروپا
مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا كنارهگيري رهبر حزب مخالفان دولت زيمبابوه از انتخابات را قابل درك دانست.
به گزارش رسيده از بروكسل، خاوير سولانا در بيانيهاي نوشت، كنارهگيري مورگان سوانگيراي از دور دوم انتخابات رياست جمهوري زيمبابوه با وجود سيستم انتخاباتي معيوب، كارشكني و ارعاب در اين كشور، قابل درك است.
سولانا افزود؛ در چنين شرايطي، اين انتخابات برخلاف شايستگي آفريقاي امروزي، به يك دموكراسي صوري تبديل شده است.
انتقاد كاخ سفيد
دولت آمريكا پايان سريع خشونتهاي سياسي را در زيمبابوه خواستار شد.
به گزارش رسيده از واشنگتن، اين درخواست آمريكا پس از آن صورت گرفت كه حزب مخالف دولت زيمبابوه اطلاعيهاي صادر و در آن اعلام كرد كه در مرحله دوم انتخابات شركت نخواهد كرد.
در بيانيهاي كه كاخ سفيد منتشر كرد، آمريكا از حزب حاكم زيمبابوه به سبب ارتكاب خشونت انتقاد كرد.
در اين بيانيه اعلام شده بود كه تمام احزاب زيمبابوه بايد حق شركت در انتخابات را داشته باشند و از سوي دولت شبه نظاميان مسلح و آنچه كه كهنه سربازان جنگي ناميده ميشود، هدف ارعاب قرار نگيرند.
درخواست انگليس
وزير خارجه انگليس در واكنش به كنار كشيدن رهبر مخالفان از انتخابات رياست جمهوري زيمبابوه، خواستار بررسي وضعيت انتخابات آن كشور در شوراي امنيت سازمان ملل شد.
گفت كه با كنار كشيدن مورگان سوانگيراي، رابرت موگابه، رئيس جمهوري فعلي زيمبابوه، نميتواند خود را رهبر قانوني و مشروع آن كشور بخواند. وي مدعي شد كه با توجه به وضعيتي كه رژيم موگابه در زيمبابوه حاكم كرده است، امكان برگزاري انتخابات آزاد و عادلانه وجود نداشت و براي چانگيراي نيز چارهاي جز كنار كشيدن از رقابتهاي انتخاباتي باقي نمانده بود.
اظهارات ساركوزي
درپي اعلام انصراف مورگان سوانگيراي، رهبر جناح مخالف زيمبابوه از شركت در دور دوم انتخابات رياست جمهوري اين كشور، نيكولا ساركوزي، رئيس جمهوري فرانسه، رابرت موگابه، همتاي زيمبابوهاي خود را متهم كرد براي خاموش كردن صداي معترضان و مخالفان به خشونت متوسل شده است.
به گزارش رسيده از پاريس، رئيس جمهوري فرانسه در بيانيهاي كه كاخ اليزه منتشر كرد، خاطرنشان ساخت كه دولت اين كشور نتايج انتخابات دور دوم انتخابات رياست جمهوري زيمبابوه را كه قرار است جمعه آينده برگزار شود، به رسميت نخواهد شناخت.
درخواست
تابوامبكي، رئيس جمهوري آفريقاي جنوبي، در پي كنارهگيري رهبر مخالفان زيمبابوه از دور دوم انتخابات رياست جمهوري اين كشور، گفت كه از رابرت موگابه، همتاي زيمبابوهاي خود و همچنين مورگان سوانگيراي ميخواهد كه با يكديگر مذاكره كنند.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]