واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: لاريجاني از نتايج نخستين نشست مشترك مجلس هشتم با دولت نهم گفت
خبرگزاري آريا- علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي از تشكيل كميسيون ويژه اي براي كارشناسي ديدگاه هاي دولت نهم خبر داد.
به گزارش خبرگزاري آريا، رئيس مجلس شوراي اسلامي در حاشيه همايش تعاون و انديشه هاي اقتصادي شهيد دكتر بهشتي در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي درباره نتايج نخستين نشست مشترك مجلس هشتم با دولت گفت: نفس نشست مشترك دولت و مجلس و حضور اعضاي هيئت دولت در خانه ملت، نشان دهنده اين است كه مجلس هشتم نوعي تعامل سازنده و موثر با دولت را پيگيري مي كند.
علي لاريجاني افزود: موضوعات مهمي در جلسه ديشب مطرح شد كه رئيس جمهور و دوستانش توضيحاتي درباره ديدگاه هايشان در باب شرايط اقتصادي كشور و نگاهشان براي بهبود وضع و طرح هايي كه در نظر دارند ارائه كردند.
وي ادامه داد: برخي از نمايندگان هم درباره نقد و بررسي اين ديدگاه نظر دادند و برخي كاستي ها را برشمردند؛ در مجموع توصيه اي كه مجلس شوراي اسلامي درباره موضوعات و راه حل هاي مطرح شده داشت اين بود كه نخست در اين زمينه با متانت حركت شود و تعجيل نشود و ديگر اينكه در اين موضوع در ابعاد مختلف، كارشناسي لازم انجام گيرد و پس از ديدن ابعاد و مولفه هاي مختلف آن در صحنه اجتماع تحقق پيدا كند، به اين علت كه هم بسترسازي اين امر مستلزم كاوش عميق است و هم به عزم ملي نياز دارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه نمايندگان نظرهاي متفاوت و متعددي در اين زمينه داشتند گفت: در نهايت به اين نتيجه رسيديم كه كميسيون ويژه اي در مجلس به وجود آيد تا ديدگاه هاي دولت در اين زمينه را كارشناسي دقيق كند، اسناد و مدارك ارائه، و با حضور نخبگان در مجلس، ابعاد مختلف اين طرح واكاوي شود.
لاريجاني با اشاره به اينكه فرصت كافي براي اجراي اين تصميم وجود دارد گفت: يا از تلفيق چند كميسيون يك كميسيون به وجود خواهيم آورد يا يك كميسيون ويژه براي اين كار در نظر مي گيريم تا اسناد و مدارك اين بحث ها مطرح شود و بررسي دقيقي در مجلس صورت گيرد .
وي درتوضيح ضرورت كارشناسي بيشتر مجلس گفت: طرحي كه ديشب مطرح شد نماي اوليه موضوع در مجلس بود و مجال كافي براي بررسي آن در مجلس وجود نداشت، ضمن اينكه براي بررسي آن نياز به اسناد و مدارك پشتيبان است.
رئيس مجلس با تاكيد بر اينكه مجلس اين طرح را پيگيري خواهد كرد افزود: اگر اين طرح نياز به اصلاح داشته باشد نظرهاي اصلاحي را به دولت خواهيم داد و اگر بعضي جاها هم احتياج به قانون داشته باشد قانون لازم را در نظر خواهيم گرفت.
وي در پاسخ به سوالي درباره نگاه عميق و ريشه اي به تعاوني ها گفت: اگر در كارنامه تعاوني ها نگاه كنيم برخي تعاوني ها مثل تعاوني هاي توزيع يا تعاوني هاي مسكن موفق هستند، البته به نظر من دليل موفقيت در چنين تعاوني هايي اين است كه بحث رقابت در اين تعاوني ها مطرح نيست، بحث اصلي در آنها تامين نيازهاي اوليه است .
لاريجاني با اشاره به اينكه در برخي تعاوني ها از جمله تعاوني هاي توليد و كشاورزي موضوع اصلي رقابت است افزود: اين گونه تعاوني ها گسترش چنداني نيافته اند و گويا نقصاني درباره آنها وجود دارد.
وي ادامه داد: به نظر من ريشه اين نقصان در اين است كه افراد در اين حوزه ها براي رفع نياز هاي اوليه كار نمي كنند بلكه مي خواهند آموزش ببينند، حرفه ياد بگيرند، وارد رقابت شوند و سود بيشتر ببرند؛ به همين دليل بايد سازو كار تعاوني ها طوري باشد كه اين افراد را آموزش دهد و وارد حوزه فعاليت اقتصادي كند، وزارت تعاون تسهيلات بدهد كه اينها وارد رقابت درچرخه توليد شوند؛ اگر اين طور باشد انگيزه كار تعاوني بيشتر مي شود، در غير اين صورت نقايصي به وجود مي آيد.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه آيا مجلس هشتم برنامه اي براي گسترش بخش تعاون دارد يا نه گفت: مجلس علاقه دارد كه بخش تعاون با رويكرد سالم و متناسب با شرايط اقتصادي كشور گسترش پيدا كند ولي اين امر به اهتمام مسئولان اين وزارتخانه مربوط است.
وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا رئيس جمهور زمان معرفي وزراي پيشنهادي اقتصاد و كشور را تعيين كرده است يا نه گفت: هنوز مهلت سه ماهه دولت براي معرفي وزرا پايان نيافته است.
خبرنگاري پرسيد: آيا در جلسه ديشب زمان دقيق اجراي طرح تحول بزرگ اقتصادي در كشور مشخص شد يا به بررسي هاي بيشتر موكول شد؟
لاريجاني پاسخ داد: زمان دقيق آن مشخص نيست و آنچه گفته شده است امشب اعلام مي شود بحث اوليه رئيس جمهور است كه مي شنويد، اما اينكه اين طرح درون دالان كارشناسي و تعامل با مجلس و نخبگان ديگر كي اجرايي خواهد شد هنوز مشخص نيست .
لاريجاني در پاسخ به خبرنگاري كه با اصرار پرسيد پيش بيني زمان اجراي آن ممكن است يا نه گفت: وقتي اسناد كارشناسي را ارائه كنند و ما ببينيم عقبه كارشناسي اين طرح چقدر دقيق بوده است مي توان سرعت بررسي را اندازه گيري كرد.
خبرنگاري به اعتراضات ديروز نمايندگان درباره تركيب برخي كميسيون ها اشاره كرد و پرسيد: آيا امكان تجديد نظر در تركيب كميسيون ها وجود دارد كه لاريجاني پاسخ داد: سازوكار كنوني آيين نامه اين اجازه را نمي دهد ولي اگر آيين نامه قدري در مجلس تغيير كند مي توان چنين كاري كرد.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]