واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محيط زيست ارتباطي ناگسستني با صلح دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها
اين يك واقعيت است كه موضوع محيط زيست ارتباطي ناگسستني با صلح دارد. صلح و دوستي ميان ملل در دنياي كوچك و آسيبپذير ما امري انكارناپذير و نيازمند توجه و اقدام است. آسيبهايي كه جنگ و مخاصمات قومي و منطقهيي براي محيط زيست در كوتاهمدت و نيز در افق دور به وجود آورده بسيار گسترده و غيرقابل احصاست.
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، معصومه ابتكار در يادداشت خود در وبلاگ "ابتكار سبز" به نشاني http://greenebtekar.persianblog.ir به مناسبت روز جهاني محيط زيست نوشته است: نامش «لو هونگ» بود؛ يك عكاس چيني كه به خاطر عكسهاي فوق العادهاش از طبيعت و حيات وحش صاحب چندين جايزه بينالمللي شده است. در مراسم سال گذشته روز جهاني محيط زيست كه در نروژ برگزار ميشد جلو آمد و كتاب خود را كه حاوي عكسهاي بسيار زيبايي از حيات وحش آفريقاست به من هديه كرد. نام كتاب «يك عكاس چيني و دوستان آفريقايياش» بود. به رسم ادب صفحه نخستش را باز كردم تا پيش رويش از هديه و امضاي كتاب كه به نامم در آن صفحه گذاشته بود تشكر كنم. ديدم كنار امضايش طرحي از صلح و دوستي كشيده است. علاوه بر تشكر از هديه كتاب، از دقت و توجهش نسبت به پيوستگي موضوع محيط زيست و صلح هم تشكر كردم.
امروز وقتي به نوشتن يادداشتي به مناسبت روز جهاني محيط زيست فكر مي كردم، ياد كتاب لو هونگ افتادم و طرح زيباي كنار امضايش.
اگر چه امسال، شعار روز جهاني محيط زيست «اصلاح رفتار براي مهار گرم شدن زمين» است و من هم به اهميت اين موضوع واقفم و يادداشتهاي متعددي در اين مورد داشتهام، ولي نميتوانم در اين موقعيت به اين واقعيت اشارهاي نداشته باشم كه براي كشور و منطقه ما مسائل ديگري هم در آسيب رساندن به وضعيت محيط زيست بسيار تاثيرگذار و تعيينكننده است.
به خصوص دو مساله در اين زمينه حائز توجه بيشتر است. يكي فقدان نگاه كارشناسي و مبتني بر توسعه پايدار در سياستهاي اقتصادي و توسعهاي تصميمگيران دستگاه اجرايي كشور و ديگري كه براي منطقه خطري بالفعل و براي ايران خطري بالقوه بشمار مي رود، مسئله جنگ ودرگيري هاي مسلحانه است. متاسفانه هر روز شاهد تهديدات جنگ طلبان و اشغالگران منطقه هستيم. تهديداتي كه امكان تحقق توسعه پايدار را براي ملت هاي منطقه به ويژه افغانستان، عراق، لبنان و فلسطين ناممكن ميسازد.
در كنار اين دو مسئله، موضوع گرم شدن زمين كه تبعات گسترده اي در ابعاد جهاني يافته و اقتصاد و كشاورزي دنيا را تحت تاثير قرار داده، اهميت زيادي دارد. به نحوي كه ديديم اجلاس فائو در رم به اجلاسي اضطراري براي مقابله با وضعيت گرسنگي در جهان تبديل شد.
در اين حال كشور ما هم يكي از بدترين خشكسالي هاي خود را تجربه مي كند و برخي از عوارض آن را از حالا شاهديم. مانند قطعي پي در پي آب و برق و لطماتي كه به توليدات كشاورزي و دامداري و مهم تر از همه تنوع زيستي وارد خواهد آمد.
اميدوارم اين زنگ خطرها تا دير نشده سبب بيداري مسوولان مربوطه شود تا نسبت به حفظ منابع پايه و جلوگيري از بهرهبرداريهاي بيرويه و آلودگي و تخريب به طور جدي اقدام كنند. اميدوارم تجربيات تلخ، آنها را نسبت به حفاظت از ميراث طبيعي كشور شامل مناطق حفاظت شده و پاركهاي ملي و ممانعت از فعاليتهاي توسعهاي مانند راه و جاده كشي داخل آنها حساس كند و بدانند توجه به فرهنگ سازي و جلب مشاركت مردم به ويژه سازمانهاي مردم نهاد كه دل سوزان واقعي و خدمتگزاران بيمنت اين عرصه هستند، خدمت به اين مرز و بوم است.
انتهاي پيام
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]