واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوي مهر با دكتر سيادتي /تفاوتهاي آموزش پزشكي حال و گذشته از نگاه بنيانگذار رشته عفوني اطفال
دكتر سيداحمد سيادتي بنيانگذار رشته فوق تخصصي عفوني اطفال در ايران با اشاره به تفاوت آموزش پزشكي در زمان دكتر قريب با آموزش پزشكي در دانشگاههاي علوم پزشكي كشور نحوه تدريس در زمان گذشته را به معجزه تشبيه كرد.
دكتر سيداحمد سيادتي در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تفاوت آموزش پزشكي در زمان تحصيل وي به عنوان شاگرد دكتر محمد قريب اضافه كرد: در زمان دانشجويي ما در سالهاي دهه 30 شمسي از نظر تجهيزات آموزشي، كتاب و مجلات در مضيقه بوديم و كتاب به اندازه كافي وجود نداشت و اين كمبود تا حدي بود كه يك جزوه استاد به نوبت از سوي دانشجويان خوانده مي شد اما در عين حال نحوه درس دادن بيشتر شبيه معجزه بود.
وي افزود: زماني كه مطلبي از سوي دكتر قريب گفته مي شد به طور كامل در ذهن ما نقش مي بست و آنقدر خوب مطالب را فرا مي گرفتيم و وي آنقدر خوب تدريس مي كرد كه خودش مي گفت آنچه من در 30 سال آموخته ام شما دانشجويان در سه سال از من قاپيديد!
بنيانگذار رشته فوق تخصصي عفوني اطفال در ايران گفت: نحوه تدريس در آن زمان، تدريس چهره به چهره بود و مطالبي كه اساتيد مي گفتند بارها بر روي آن بحث و تبادل نظر انجام مي شد. استاد بر بالين بيمار مي ايستاد و به دانشجو مي گفت بيمار را معاينه كن و شرح حال بيمار را بازگو كن و اين امر به يادگيري هرچه بيشتر دانشجو مي انجاميد.
دكتر سيادتي با ابراز تأسف از بي توجهي به شرح حال گرفتن از بيماران در نظام آموزش پزشكي فعلي كشور يادآور شد: در حال حاضر متاسفانه عليرغم تمام پيشرفت هايي كه در تجهيزات و امكانات آموزشي رخ داده است اما هنوز شرح حال و معاينه باليني فراموش مي شود، اين در حالي است كه بيش از 80 درصد تشخيص از شرح حال و معاينه صحيح ناشي مي شود. اين موضوع در آن زمان بسيار قويتر بود اما در حال حاضر اين مسئله كمرنگتر است.
وي تأكيد كرد: تجهيزات آموزشي بيشتر شده است اما اين مسئله به تنهايي براي آموزش پزشكي كافي نيست.
به گزارش مهر، دكتر احمد سيادتي در سال 1313 در شهرستان سبزوار متولد شده و در سال 1332 تحصيلات عالي خود را در رشته پزشكي دانشكده پزشكي دانشگاه تهران آغاز كرد. وي در سال 1338 به عنوان پزشك عمومي فارغ التحصيل شد و در سال 1341 موفق به اخذ درجه تخصص در رشته كودكان شد. وي تحصيلات خود را در رشته فوق تخصصي عفوني اطفال در دانشگاههاي تهران و تگزاس آمريكا ادامه داد.
وي هم اكنون استاد گروه كودكان دانشگاه علوم پزشكي تهران در بخش عفوني كودكان بيمارستان مركز طبي كودكان مشغول به كار است.
دكتر سيادتي از دانشجويان استاد فقيد دكتر محمد قريب بوده است و در سال هاي دهه 60 شمسي پس از تحقيق در زمينه ويروس شناسي درمورد سرخك و آبله مرغان، به يادگيري تكنيكهاي آزمايشگاهي مختلف همت گمارد. وي روش جديدي براي بررسي سريع و با مقدار بسيار كم براي تشخيص آنتي بادي ويروس "واريسلازوستر" به دست آورد.
دكتر سيادتي در سال 1365 با كمك دكتر عليرضا مرندي وزير بهداري وقت، 9 رشته فوق تخصصي در رشته بيماريهاي كودكان در كشور را پايه گذاري كرد.
وي همچنين از سال 1360 تاكنون دبير هيئت ممتحنه و ارزشيابي بورد رشته تخصصي كودكان و همچنين رشته فوق تخصصي عفوني كودكان بوده و در سامان دهي امتحانات تخصصي نقش موثري ايفا كرده است.
دكتر سيادتي علاوه بر تدريس 31 تحقيق در رشته عفوني اطفال، به نوشتن و راهنمايي 65 مقاله و رساله پزشكي همت گماشته است.
تهيه و تأليف 18 كتاب پزشكي، سخنراني در 85 كنگره داخلي و خارجي و تلاش هاي بسيار در بهداشت و درمان كشور به خصوص در بخشهايي مانند پيشگيري تب رماتيسمي با تشخيص و درمان گلودرد استرپتوكوكي درسراسر كشور با كمك معاونت پژوهشي وزارت بهداشت، بيماريابي سل و واكسيناسيون در منطقه ورامين، برنامه ريشه كني فلج اطفال و عضويت در كميته هاي مبارزه با بيماريهاي تنفسي حاد، سل، بيماريهاي واگير بخشي از تلاشهاي علمي و درماني اين استاد است.
وي همچنين عضو آكادمي اطفال آمريكا و انجمن پزشكان كودكان ايران نيز است.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 400]