واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي ارائه خلاقانه مفاهيم ديني در برنامههاي رسانه ملي / 13توصيههاي «مهران دوستي» براي ساخت برنامههاي پرمخاطب قرآني
گروه هنر: در يك برنامه قرآني رسانهاي نبايد پيامهاي ديني را در قالب كلمات شعاري به مخاطب منتقل كرد و رسيدن به نقطه مطلوب در برنامهسازي قرآني با كار كارشناسي محقق ميشود.
«مهران دوستي» گوينده راديو در گفتوگو با خبرنگار اعزامي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) به جشنواره فيلم كودك و نوجوان همدان با بيان اين مطلب كه راديو با وجود پيشرفت چشمگير هنوز ظرفيتهاي ناشناخته دارد، اظهار داشت: به عقيده من از ظرفيتهاي راديو تا به امروز به شكل مطلوب استفاده نشده است در صورتيكه راديو به علت سهولت دسترسي و امكان تصويرپردازي، بيشتر از تلويزيون يا هر رسانه تصويري ديگر ميتواند كاركرد داشته باشد، البته با وجود برخي غفلتها از ظرفيت راديو نميتوان اين نكته را فراموش كرد كه اين رسانه در مقايسه با قبل از انقلاب رشد چشمگيري پيدا كرده است.
وي افزود: هنگامي كه صحبت از راديو ميشود نميتوان از تاثيرات اين رسانه در عرصه دفاع مقدس صحبت نكرد، زيرا اين رسانه همچون يك بازو در طول هشت سال دفاع مقدس در خدمت رزمندگان اسلام بود.
اين گوينده در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه صداي جمهوري اسلامي چگونه ميتواند مبلغ اسلام باشد، گفت: اسلام يكي از پاكترين دينهاست كه به زيبايي تمامي اصول انسان زيستن را به بشر آموخته است، اما ما به درستي سعي نكرديم اين اصول را در قالب برنامههاي خلاق و جذاب رسانهاي به مخاطبان منتقل كنيم و دليل اين ضعف هم نبود كار كارشناسي است.
خبرنگار ايكنا در اين بخش از گفتوگو سوال كرد كه اگر شما قرار باشد چند برنامه با رويكرد قرآني به روي آنتن بفرستيد چه سياستهايي در نظر ميگيرد تا برنامهتان از كليشههاي رايج در امان ماند و به عنوان يك كار نوآورانه و خلاق در بين مخاطبان مطرح شود؟
دوستي جواب داد: بنده همانطور كه در توضيح فوق گفتم هيچگاه سعي نميكنم كه پيام مد نظر برنامه را در قالب كلمات شعاري به شنونده منتقل كنم و بيشتر سعيم بر اين امر استوار است كه خواست خود را در قالب ظرايف راديويي در لابهلاي حرفهايم به مخاطب منتقل كنم به شكلي كه شنونده در مقابل آن موضع منفي نگيرد.
اين گوينده راديو جوان اضافه كرد: برخي مواقع نوع پيامرساني ديني و اسلامي در رسانه ما غيرحرفهاي ميشود و شنونده در اين شرايط از شنيدن ادامه برنامه منصرف ميشود براي نمونه در ميلاد يكي از معصومان ما آنقدر تولد وي را تبريك ميگوييم كه مخاطب را خسته ميكنيم. اين رويكرد به عقيده من در درازمدت خطراتي به همراه خواهد داشت كه نبايد از آن غافل ماند.
وي در پايان توصيه كرد: مسوولان و تهيهكنندگان ميتوانند با سياستهاي خود گامهاي موثري در اصلاح اين وضعيت بردارند به شكلي كه خواست و سليقه شنونده را به سوي كمال هدايت كنند.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]