واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: روز داغ عليه افشاگري
روزنامه- روزنامههاي امروز اخبار متنوعي را از موضوعات مختلف سياسي و اقتصادي منتشر كردهاند و در سرمقالهها نيز همين تنوع را ميتوان يافت.
با اين همه، سرمقاله كيهان كه در آن نكات قابل تاملي وجود دارد، درخور توجه است. اين روزنامه ادعاي همه افرادي را كه ارتباط خود را با پرونده عباس پاليزدار انكار كردهاند مرتبط با آن دانسته، بيآنكه به اين نكته اشاره كند كه نخستين تكذيبكنندگان دو تن از نزديكان دولت نهم بودند.
درباره اظهارات پاليزدار
روزنامه كيهان در سرمقاله امروز به قلم حسين شريعتمداري، اطلاعات جديدي از پرونده عباس پاليزدار منتشر كرد.در اين مقاله آمده است:
1 - يك خبر موثق حكايت از آن دارد كه اين 4 نفر براي انتشار اسنادي كه از سازمان بازرسي كل كشور به دست آورده بودند با يكديگر هم قسم شده بودند!
آنها يك قسم نامه مكتوب نيز تهيه كرده و هر 4 نفر پاي آن را امضاء كرده بودند! آقاي عباس پاليزدار، يكي از اين 4 نفر است و 3 نفر ديگر، آقاي «ت»، آقاي «خ» و خانم «الف» هستند. خانم «الف» نماينده مجلس شوراي اسلامي است.
2 - برخلاف ادعاي برخي از شخصيتهاي حقيقي و حقوقي كه بعد از بازداشت پاليزدار هرگونه رابطه رسمي خود با وي را تكذيب و يا اين رابطه را كماهميت قلمداد كردهاند، آقاي پاليزدار با اكثر آنها در ارتباط نزديك و مورد اعتماد آنان بوده است.
ايشان از سوي خانم «الف» كه عضو گروه تحقيق و تفحص مجلس از قوه قضائيه بوده است، به عنوان نماينده اين گروه به سازمان بازرسي كل كشور معرفي ميشود و از اين پس با استفاده از نامههاي رسمي و سربرگ دار مجلس، تقريباً به تمامي اسناد اين سازمان دسترسي پيدا ميكند.
3 - اعضاي اين باند، هزاران برگ از پروندههاي سازمان بازرسي كل كشور را از اين سازمان خارج كردهاند.
4 - بخش قابل توجهي از اسناد نظامي، از جمله اسنادي است كه اين باند به بهانه تحقيق و تفحص از سازمان بازرسي كل كشور خارج كرده و در چند نقطه جداگانه در كشور پنهان كرده بودند!
5 - اين 4 نفر در بخشي از قسم نامه مكتوب و امضاء شده خود تأكيد كردهاند درصورت خودداري مجلس شوراي اسلامي از قرائت گزارش تحقيق و تفحص قوه قضائيه، اسنادي را كه در اختيار دارند منتشر خواهند كرد!
6 - سخنراني بهاصطلاح افشاگرانه آقاي پاليزدار در دانشگاه همدان اگرچه روز 14 ارديبهشت ماه بوده است و خبر آن در برخي از محافل نيز وجود داشت ولي نكته درخور توجه و تأمل برانگيز آن كه اظهارات وي عليه مسئولان نظام روز 16 خرداد يعني يك روز بعد از مراسم سراسري در تجليل و بزرگداشت امام راحل(ره) با سر و صدا و هياهوي بسيار روي سايتهاي خبري و رسانههاي مكتوب، تصويري و شنيداري خارجي ميرود و با استناد به آن، جنجال گستردهاي عليه تماميت نظام اسلامي برپا ميشود كه شرح آن حديث مفصل است و بيرون از محدوده اين يادداشت محدود.
7 - ماجراي اين باند آنگونه كه بعضيها سعي در القاي آن دارند، عادي و معمولي نيست و احتمال اينكه دستهاي پنهان و پشت پردهاي در طراحي و عملياتي كردن آن دخالت داشته باشند، قوت زيادي دارد.
8 - برخي از افرادي كه توسط اين گروه به رانت خواري متهم شده اند، شخصيتهاي پاكدامن و پرهيزگاري هستند.
بهعنوان مثال از در اختيار گرفتن فلان معدن توسط فلان روحاني برجسته و پاكدامن سخن گفتهاند ولي اشارهاي نكردهاند كه روحاني ياد شده از اين معدن و درآمدهاي آن كمترين استفاده شخصي نداشته است.
9 - درباره استفاده برخي شخصيتهاي برجسته روحاني از مراكز اقتصادي نظير معدن سنگ و يا كارخانه لاستيكسازي و... كه با هدف تامين هزينه فعاليتهاي خيرخواهانه آقايان صورت ميپذيرفته- و ميپذيرد- نيز بايد گفت اينگونه اقدامات شايسته آقايان نيست.
اسرائيل بهتر ميداند
روزنامه اعتماد ملي مينويسد: انتشار خبر مانور نظامي اسرائيل در مرزهاي آبي يونان توسط جرايد آمريكايي از دو جهت قابل تفسير است، اول آنكه احتمالا اسرائيل بهعنوان يك رژيم شرور و بيآبرو در منطقه، بخشي از پازلي را تكميل ميكند كه آمريكاييها بهدلايل داخلي و بينالمللي قادر به انجام آن نبوده و انجام اين امر را به پادوي خود در منطقه سپردهاند. بخش دوم ماجرا ميتواند به ماجراجوييهاي خودسرانه رژيم اشغالگر درخصوص نگرانيهايي كه از توان بالاي نظامي و سياسي ايران دارد، مربوط شود.ترديدي وجود ندارد كه مقامات اسرائيل و بخشهايي از سران آمريكا بيميل نيستند تا شانس خود را براي انجام عمليات نظامي در ايران بيازمايند. اين موضوعي است كه بارها توسط سران هر دو كشور مطرح شده است.
در ادامه مقاله آمده است: جمهوري اسلامي ايران بارها اعلام داشته كه اهدافي صلحآميز را در اين راستا دنبال ميكند و جالب آن است كه براساس اكثر نظرسنجيهاي داخلي و خارجي، ايرانيان از اقدامات حكومت در راستاي دستيابي به انرژي صلحآميز هستهاي استقبال ميكنند. آنها به روش قلدرمآبانه آمريكاييها كه خود را كلانتر جهان ميدانند اعتراض دارند.آگاهي آمريكاييها از اين تصور ايرانيان، محتملا به ترديد بيشتر آنها در اعمال عمليات نظامي عليه ايران افزوده است، چه اين اقدام ميتواند به انسجام ملي و هماهنگي بيشتر ايرانيان بينجامد.
فارغ از انتقادهاي فراواني كه گروههاي سياسي در داخل كشور به عملكرد محمود احمدينژاد و سياستهاي داخلي و خارجي او دارند در اين امر ترديدي وجود ندارد كه در صورت انجام هرگونه تحركي از سوي آمريكا و يا پادوي حقيرش اسرائيل، عليه ايران عزيز، ايرانيان درسي به 2 كشور خواهند داد كه براي آنها عبرتي فراموشناشدني باشد.
سكوت تيم رسانهاي دولت
روزنامه اعتماد نوشته است: آيا تيم رسانهاي دولت سناريوي جديدي در ارتباط با اصحاب رسانه طراحي كردهاند يا رسانههاي دولت پاسخ قانع كنندهاي درباره برخي اظهارات احمدينژاد ندارند؟ اين دو سؤالي بود كه روز گذشته پس از نشست خبري غلامحسين الهام بين خبرنگاراني كه در پاستور گرد آمده بودند و در پي آن مطرح شد كه سخنگوي دولت حاضر نشد به هيچ سؤالي درباره سخنان اخير رئيسجمهور پاسخ بگويد، اظهاراتي كه طي آن احمدينژاد در ششمين اجلاس جامعه مدرسين و حوزه علميه قم از توطئه «ربودن و ترور» خود خبر داده بود و بلافاصله در صدر اخبار داخلي و خارجي قرار گرفت. سه روزنامه داخلي اين بخش از اظهارات احمدينژاد را بهعنوان تيتر نخست خود انتخاب كردند و خبرگزاريهاي بيبي سي، بلومبرگ، فرانسه، رويترز و آسوشيتدپرس اين اظهارات را مخابره كردند. اما در اين ميان رسانههاي اصولگرا و نزديك به دولت در همسويي با الهام سكوت كرده و از كنار اين خبر گذشتند و ترجيح دادند حتي در صفحات مياني نيز چشم خود را بر اين بخش از اظهارات احمدينژاد ببندند.
تشكر از اقدام رئيس جمهور
روزنامه ابتكارنوشته است: هفته گذشته خبري داشتيم مبني بر اينكه خبرنگاران ما كه بهمنظور پوشش حادثه آتش سوزي جنگلهاي دارشاهي از توابع ياسوج در صحنه حاضر شده بودند مورد كتككاري و شكستن دوربين آنها توسط يگان ويژه منابع طبيعي آن استان قرار گرفتند.
به رسم معمول انتظار برخورد در سطح رئيسجمهور و هيچ كدام از مسئولين مربوطه با حادثه فوق را نداشتيم و به حكم تجربه در قالب درد دل و فريادهايي كه هيچ موقع گوش شنوا پيدا نميكند خبر فوق را بهمنظور اطلاع مردم شريف به چاپ رسانديم اما دستور صريح و اميركبير گونه دكتر احمدينژاد و اقدام مسئولانه مشاور مطبوعاتي ايشان جناب دكتر جوانفكر ما را به تامل واداشت و موجب حيرت و شگفتي گرديد. صبح روزي كه خبر به چاپ رسيد آقاي جوانفكر طبق دستور رئيس محترم جمهور به همراه آقاي انصاري فرد مديركل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي بهمنظور دلجويي و عذرخواهي از خبرنگاران راهي استان محروم كهگيلويه و بويراحمد شدند و در جلسهاي با حضور استاندار و ديگر مسئولان استان و خبرنگاران مذكور اعلام داشتند كه حامل عذرخواهي رئيسجمهور هستند.
اگرچه كتك كاري خبرنگاري كه به حكم وظيفه و حس مسئوليت در استان محروم كهگيلويه و بويراحمد مشغول فعاليت خبري است مصداق بارز ظلم و بيانصافي است و موجب گلايه و دلرنجي خانواده مظلوم مطبوعات كشور است ولي حادثه فوق در مقياس مشكلات و چالشهاي فراروي جامعه مطبوعاتي كه همواره بدون پاسخ ميماند انتظار برخورد صريح و سريع در سطح رئيسجمهور را از ما سلب كرده بود بهطوري كه مشاهده برخورد فوق موجب حيرت و شگفتي خانواده مطبوعاتي روزنامه ابتكار و همه خبرنگاران فعال عرصه مطبوعات در آن استان شده است.
تأثير افزايش قيمت نفت بر اقتصاد
روزنامه ايران مي نويسد: اگر افزايش قيمت نفت خام قابل پيشبينى نباشد و حتى دلايل پشت پرده افزايش قيمت نفت خام سالهاى بعد نمايان شوند، چه بايد كرد و چه پيشبينىهايى درخصوص اقتصاد جهانى ميتوان داشت و بر سر كشورهايى با اقتصادهاى كوچك و ضعيف و يا كشورهاى در حال توسعه ولى صادركننده نفت خام چه خواهد آمد. مطمئناً تأثيرات فعلى افزايش قيمت نفت خام سريعتر و متفاوتتر و حتى شديدتر از دوران قبل است. در سه دهه پيش اميدهايى بر سر راه كنترل قيمت و تأثيرات منفى آن وجود داشت، مانند افزايش توليد، صرفه جويىها و معرفى جانشينهاى نفت خام، اما اكنون بسيارى از اين راه حلها امتحان شدهاند و اقتصاد جهانى در مقابل برخى از اين راهحلها حتى مقاومت ميكند و ديگر پادزهرها عمل نمى كنند.
بنابراين بايد خيلى محتاط بود و تمهيدات لازم را براى دورههاى بعدى افزايشها آماده كرد.
ايران مي افزايد: تأثير افزايش قيمت نفت خام بر اقتصادهاى داخلى متفاوت است. ارمغان افزايش قيمت نفت خام براى كشورهاى واردكننده نفت، افزايش هزينههاى توليد، افزايش قيمت تمام شده كالاها و خدمات و نهايتاً كاهش تقاضا، كاهش اشتغال و بروز ركود همراه تورم است. ارمغان افزايش قيمت نفت خام براى كشورهاى صادركننده نفت، افزايش سرشار درآمدهاى نفتى است و بهدنبال آن افزايش نقدينگى و تقاضاى كل اقتصاد و نهايتاً تورم ناشى از تقاضا به همراه افزايش توليد و كاهش بيكارى در دور اول. در دور دوم، ركود ايجاد شده در كشورهاى ديگر، صادرات غيرنفتى اين كشورها را كاهش ميدهد كه اين امر بيكارى را افزايش ميدهد و در دور سوم، تورم وارداتى ناشى از افزايش هزينههاى توليد كشور مقابل، اقتصاد كشور واردكننده را مختل ميسازد و تورم ناشى از عرضه را ايجاد ميكند.
درباره زمان بندي خاموشيها
روزنامه دنياي اقتصاد مينويسد: اعلام جدول زمانبندي اقدامي كاملا ضروري است و در درجه اول، احترام به شهروندان است. در درجه دوم امكان برنامهريزي و تنظيم قرارهاي كاري، ملاقاتها، اوقات استراحت و... را براي شهروندان و همچنين صاحبان صنايع فراهم ميكند، علاوه بر اين موجب شفافيت بيشتر نيز ميشود. بهطور مثال اخيرا در يكي از سايتهاي خبري اشاره شده بود كه برق يكي از شهركهاي شمال تهران قطع نميشود. درصورت شفاف بودن برنامه زماني، چنين شايعاتي گسترش پيدا نميكند و حتي درصورت صحت نيز مسئولان قطعا توضيح قانعكنندهاي براي اين كار خواهند داشت.
همچنين اطلاع از وضعيت قطع برق امكان تخصيص بهتر منابع را فراهم ميسازد. مثلا ميتوان نتيجه گرفت كه مناطقي كه دچار خاموشي شدهاند داراي آسيبپذيري امنيتي بيشتري هستند؛ بنابراين علاوه بر اينكه شهروندان اين نكته را مدنظر خواهند داشت، پليس نيز نيروي بيشتري را صرف اين مناطق خواهد كرد.
اين مقاله ميافزايد: در كنار مباحث فوق توجه به اين نكته ميتواند جالب توجه باشد كه قطع برق هرچند ناخوشايند جلوه ميكند و به نوعي دردسر تلقي ميشود، ولي از همين وضعيت نيز ميتوان بهره برد. يكي از مهمترين تاثيرات قطع برق، برهم خوردن روال عادي و روزمره زندگي است. در حالي كه مردم در اوقات شبانه روز درگير كارهاي روزمره، مطالعه، تماشاي تلويزيون و اينترنت و... هستند، قطع برق ميتواند فرصتي باشد براي توقف و انديشيدن بهخود و به مسيري كه طي كردهايم و ميكنيم.
تاريخ درج: 2 تير 1387 ساعت 14:37 تاريخ تاييد: 2 تير 1387 ساعت 14:48 تاريخ به روز رساني: 2 تير 1387 ساعت 14:49
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]