واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: امام جمعه زاهدان: اسلام بالاترين جايگاه را براي زنان قايل است
نماينده وليفقيه در سيستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: اسلام در ميان ساير اديان توحيدي و غيرتوحيدي بالاترين و برترين جايگاه را براي زنان قايل شده است.
حجتالاسلاموالمسلمين عباسعلي سليماني روز يكشنبه در همايش حمايت از حقوق زنان سيستان و بلوچستان افزود: قرآن و تعاليم ديني مسلمانان بيشترين دفاع را از حقوق زن و شخصيت آنان در عرصههاي مختلف فرهنگي، اجتماعي و حتي سياسي انجام داده است.
وي گفت: اجتماع خانواده اساس و بنيان تعاليم الهي است و زن محور اين كانون گرم عاطفي قلمداد ميشود.
او اظهار داشت: مقام زن در عرصه حقيقت دين اسلام براي همه مسلمانان والا و باارزش شناخته شده و بايد به آن با ديده احترام نگريسته شود.
نماينده وليفقيه در سيستان و بلوچستان ادامه داد: بزرگان فقهي جهان اسلام در تفسير قرآن، جايگاه و منزلت زنان را حتي از مردان نيز بالاتر دانستهاند.
وي گفت: تمدن غرب با جداسازي زن از كانون خانواده و ايجاد فاصله در ميان گروههاي مسلمان شيعه و سني بزرگترين خيانت را به جامعه زنان انجام داده است.
امام جمعه زاهدان و نماينده سيستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبري اضافه كرد: زنان ايراني به ويژه در دوران انقلاب اسلامي در همه صحنههاي اجتماعي، سياسي و فرهنگي حضور به يادماندني از خود بجاي گذاشته است.
او اظهار داشت: مقام و منزلت حضرت فاطمه(س) دختر گرامي پيامبر بزرگ اسلام در همه عرصههاي دين اسلام بگونهاي است كه سورهاي از قرآن در شان وجودي ايشان نازل شده است.
وي گفت: رفتار و كردار، پاسخ دهي به شبههها، تربيت فرزندان، كار در منزل و مباحث علمي از جمله شاخصهاي برجسته زندگي حضرت زهرا(س) است.
مسوول دفتر امور زنان و كودكان در دادگستري سيستان و بلوچستان نيز در اين همايش گفت: اين دفتر در سال ۱۳۸۱به دستور رييس قوه قضاييه براي حمايت بيشتر از زنان، رسيدگي به مشكلات مختلف و رفع آنان راهاندازي شده است.
امكلثوم موذن از ديگر هدفهاي ايجاد اين دفتر را حمايت از زنان بيسرپرست و كودكان بزه ديده و نظارت بر روند رسيدگي به پروندههاي اين افراد براي اصلاح و تربيت آنان ذكر كرد.
او ادامه داد: مشاوره حقوقي و روانشناسي، فرهنگسازي ثبت ازدواج، مشاوره حقوقي رايگان براي بانوان و كودكان از فعاليتها و برنامههاي دفتر امور زنان و كودكان دادگستري سيستان و بلوچستان است.
وي همچنين معرفي زنان در معرض آسيب، به سازمانهاي حمايتي از قبيل كميته امداد، بهزيستي و هلال احمر و ارتباط با آموزش و پرورش براي نامنويسي از كودكان فاقد شناسنامه را از ديگر برنامههاي اين دفتر عنوان كرد.
او تاكيد كرد: بانوان سيستان و بلوچستاني با از ميان رفتن فقر فرهنگي و اجتماعي در كنار آگاهي از حقوق قانوني خويش ميتوانند به جايگاه واقعي خود دست يافته و همواره در عرصه زندگي، كار و تلاش و سازندگي موفق شوند.
مسوول دفتر امور زنان و كودكان در دادگستري سيستان و بلوچستان ادامه داد: ۵۰درصد از ازدواجهاي اين استان به ثبت نميرسد كه اين به منزله محروميت نيمي از بانوان از حق و حقوق اجتماعي و قانوني است.
او افزود: با اقدامهاي انجام شده توسط اين دفتر آمار ازدواجهاي ثبت نشده در سال گذشته به ۲۲درصد كاهش يافته است.
وي گفت: با تلاش كاركنان اين دفتر امسال هفت هزار پرونده ثبت واقعه ازدواج مختومه شده و به نتيجه رسيده است.
او ازدواجهايي كه در سنين پايين و از روي اجبار خانوادهها انجام ميشود را از مشكلات مهم زنان سيستان و بلوچستان ذكر كرد.
مدير حوزه علميه دارالعلوم اهل سنت زاهدان نيز در اين همايش گفت:
پيامبر اسلام در آخرين لحظات عمر پربركت خويش بر جايگاه زنان در اداره امور اجتماعي تاكيد كرد و زن و مرد را در همه زمينهها مساوي ميدانستند.
مولوي احمد نارويي بيان كرد: مشكلات زنان سيستان و بلوچستان ريشه در دين اسلام ندارد بلكه نشات گرفته از فقر فرهنگي گروههاي مختلف جامعه است.
او ادامه داد: مردان وظيفه دارند در همه مراحل زندگي حافظ امنيت و آسايش زنان باشند.ك/۲
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]