واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عليخاني صدر در گفتگو با فارس: سوم تير خصوصيات اوليه انقلاب اسلامي را به ارث برده است
خبرگزاري فارس: معاون اداره كل سياسي وزارت كشور گفت: رخداد سوم تير را مي توان يكي از فروعات انقلاب اسلامي دانست و اين واقعه خصوصيات اوليه انقلاب را تا حد بسيار زيادي به ارث برده است.
مهدي عليخاني صدر معاون اداره كل سياسي وزارت كشور در گفتگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس رخداد سوم تير را يكي از فروعات انقلاب اسلامي دانست و افزود: اين واقعه خصوصيات اوليه انقلاب را تا حد بسيار زيادي به ارث برده است و لذا سوم تير تولد دوباره انقلاب اسلامي است.
وي در مورد ويژگي هاي رخداد سوم تير و تفاوت اين واقعه با نمونه هاي مشابه آن گفت: درحاليكه انتقال قدرت در دهه سازندگي و دهه اصلاحات در فضاي روحي نسبتا ساكنتري بهوقوع پيوست و جامعه با كمترين هيجان و اضطراب، انتقال قدرت اجرايي را تجربه كرد اما در سوم تير، ضربان قلب جامعه ايران تندتر شده بود و حتي براي برخي طيفها و اشخاص روزهايي نفسگير بود و لذا سوم تير 84 بهترين زمان براي گرفتن نبض جامعه ايران است .
عليخاني گفت: وجه مشترك دوم خرداد و سوم تير اين بود كه بين توقعات و مطالبات مردم و عملكرد مديران و ساختارهاي اجرايي شكاف ايجاد شده بود و مردم نارضايتي خود را از گروهي كه سركار بوده اعلام مي كردند، علاوه بر اين مردم در سوم تير به سمت گزينه اي رفتند كه در گذشته در عرصه هاي مديريتي، به شكل طولاني حضور نداشت .
وي افزود: بررسي صحيح سوم تير بهترين و دقيقترين نتايج ممكن را در مورد علائم حياتي جامعه آشكار مي كند و در آستانه سومين سالگرد اين واقعه ضروري است كه علائم و رفتار ثبت شده در انتخابات رياست جمهوري نهم ، تحليل و بررسي شود تا بهترين راه علاج بيماريها و نواقص جامعه را با تكيه بر اين شناختها پيدا كنيم .
عليخاني صدر به اين سئوال كه چرا در ميان هشت كانديداي نهمين دوره رياست جمهوري مردم به گزينه جوانتر و كمتر شناخته شده رأي دادند كه اينگونه پاسخ داد: مردم در سوم تير 84 دست به انتخابي زدند كه بيشترين تطابق را در انديشه و عمل، با آرمانهايماي اصيل انقلاب داشت و انتخاب يك رئيسجمهور نسبتا جوانتر و ناشناختهتر، علامت نارضايتي مردم از معيارهاي كليشهاي قبلي براي تصدي مسئوليت بود.
معاون مدير كل سياسي وزارت كشور اين خصوصيت سوم تير را پروسه "عبور از اشخاص" قلمداد كرد و ادامه داد : در سوم تير 84 مردم ايران براي اولينبار عناصر كاريزماتيك و نافذ را ناديده گرفتند و رسيدن به مطالبات خود را مهمتر از شخصيت نامزدها دانستند و لذا ما در ايران بعد از سوم تير با ارزيابي مديريتها بيش از ارزيابي شخصيتها روبرو هستيم و علت تغييرات مديريتي در دولت نهم هم همين است .
عليخاني صدر در پاسخ به اين سئوال كه تبيين و بررسي رخدادهايي نظير سوم تير در سالگرد آنها چه اهميتي دارد، گفت: متأسفانه آنچه در آستانه سالگرد رخدادهايي نظير سوم تير مورد غفلت واقع مي شود بهترين فرصت براي جريان شناسي اين رخدادهاست .البته در جريان شناسي پديده هاي مثل سوم تير، آفت هايي نظير نگاه احساساتي و نقدهاي مغرضانه از انتقال صحيح بازخوردهاي پديده هاي از اين دست به جامعه جلوگيري مي كند .
وي ادامه داد : همانطوري كه عدم جريان شناسي رخداد دوم خرداد و افول حس واقعيت سنجي برخي از هواداران دوم خرداد باعث شد كه اصلاح طلبان در همان دور اول از مطالبات واقعي جامعه در دوم خرداد فاصله بگيرند و نتوانند برآورد واقعبينانهاي از تواناييهاي خود و شرايط محيط پيرامون داشته باشند و بر همين اساس دست به اعمالي و گفتاري زدند كه نهايتاً در سوم تير 84 عليرغم آنكه اصلاً تصور نمي كردند مورد بي اعتنايي توده مردم واقع شوند .
عليخاني صدر افزود : بي ترديد جريان شناسي واقعي سوم تير باعث انتقال صحيح پيام سوم تير خواهد شد .
معاون اداره كل سياسي وزارت كشور در ادامه با اشاره به فضاي اطلاع رساني در دولت نهم گفت: ضعف اطلاع رساني در مجموعه دولت نهم باعث شده است بازخوردهاي سوم تير آنطور كه بايد به جامعه منتقل نشود و خلاء هاي بسيار در فضاي اطلاع رساني دولت عرصه مغتنمي براي شانتاژ فرصت طلبان درجهت حمله به عملكرد و زيرسئوال بردن اقدامات دولت نهم فراهم نموده است .
وي ادامه داد: بيشترين بار اطلاع رساني در دولت نهم بردوش شخص رئيس جمهور است و همين مسئله باعث شده در كوچكترين مسائل و حتي شبهات، همه منتظر جهت گيري و اعلام نظر شخص رئيس جمهور باشند .
معاون اداره كل سياسي وزارت كشور يادآور شد: يكي از مهمترين موفقيت دولت نهم را نزديك كردن مردم با حكومت مي دانم كه منجر به توازني مطلوب ميان نگرش ها و توقعات حوزه مسئوليتي شد كه در گذشته مخدوش شده بود و لذا دولت نهم خواسته هاي اجرايي را با ظرفيتهاي مديريتي متناسب كرد و در ادامه دست به تصحيح ساختارها زد .
عليخاني صدر ادامه داد: سفرهاي استاني به حدود 350 شهرستان و دادن اختيارات گسترده مالى و تصميم گيرى به وزرا و استانداران براى اجراى طرح هاى مصوب در دولت نهم به گونه اى است كه تاكنون سابقه نداشته است و اين امر كمك شايانى در تسريع پروژه ها و برطرف شدن موانع سر راه طرح ها كه در گذشته وقت زيادى از مديران را تلف مى كرد داشته است كه يكي ديگر از موفقيت هاي ويژه دولت نهم است وي تصريح كرد: توجه ويژه و نگاه ساختاري به رفع مشكلات نقاط محروم كه به فرموده امام راحل بيشترين حق را به گردن مسئولان دارند، از امتيازات بى بديل دولت نهم است و بي شك درسه سال گذشته از عمر اين دولت مجدداً بارقه اى از اميد در دل محرومان ايجاد شده است.
عليخاني صدر در مورد ويژگي هاي شعار سوم تير گفت:سوم تير 84 نشان داد كه يك استعداد عظيم در ميان قدرت انتخاب مردم وجود دارد و اين توانمندي مي تواند ستون محكمي براي بر روي كار آمدن دولتهاي از ميان مردم و امانتدار رأي مردم باشد ، نه دولتي كه سايه خود را بر روي مردم بياندازد و نقش مردم را پنهام كند و خوشبختانه يكي از نتايج شگرف روي كار آمدن دولت نهم در سه سال اخير اين است كه رفتارهاي انتخاباتي بر محوريت عقلانيت و منطق در حال گسترش است و اين بسيار اميدواركننده است .
انتهاي پيام/
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]