تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835640054
حسيني: نگران فعاليتهاي هستهاي آمريكا هستيم
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حسيني: نگران فعاليتهاي هستهاي آمريكا هستيم
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت خارجه كشورمان با اشاره به عدم پايبندي آمريكا به تعهداتش در چارچوب معاهده NPT، گفت: ما در مورد فعاليتهاي هستهاي اين كشور نگرانيم.
به گزارش خبرگزاري فارس، متن مصاحبه خبرنگار روزنامه «نيوزيلند هرالد» با محمدعلي حسيني سرپرست معاونت آسيا و اقيانوسيه و سخنگوي وزارت خارجه كشورمان به شرح زير است.
خبرنگار: ديدگاه ايران در مورد گسترش روابط با نيوزيلند را تشريح كنيد؟
حسيني: تصويري كه از كشور نيوزيلند در ميان صاحبان صنايع و مردم ما وجود دارد، تصوير بسيار خوبي است و معتقديم كه ما از همين تصوير خوب ميتوانيم استفاده كنيم و روابط فيمابين را گسترش دهيم.
در زمينه مسائل سياسي بينالمللي، دو كشور مواضع نزديكي دارند. در مورد مسائل منطقهاي، ما معتقد به انجام رايزني و مشورتهاي مستمر هستيم و اين اشتياق را در ميان مسئولين نيوزيلندي نيز مشاهده كرديم.
در مورد همكاريهاي اقتصادي، زمينههاي مشترك خوبي وجود دارد.
حجم مبادلات تجاري دو كشور 130 ميليون دلار آمريكاست كه البته اين حجم، قابل افزايش است.
ما پروژههاي مشتركي را در دست مطالعه و اجرا داريم.
خبرنگار: چه پروژهها و چه نوع محصولاتي؟
حسيني: مثلا در مورد سي.ان.جي، يكي از شركتهاي نيوزيلندي به نام «اينتر مك» ساخت تعدادي از پايگاههاي سوختگيري گاز در ايران را بر عهده داشته و تاكنون 56 پايگاه در كشورمان احداث كرده است.
در زمينههاي علمي، آموزشي و تحقيقاتي، وزارت جهاد كشاورزي و دانشگاه لينكن همكاريهاي تحقيقاتي دارند.
نيوزيلند در زمينه كشاورزي تخصصهاي ويژهاي داراست و مسئولين ايراني معتقدند كه بايد از اين ظرفيت به ويژه در مورد برنامههاي علمي و آموزشي بهره برداري كرد.
در زمينه محيط زيست نيز ما براي همكاري اعلام آمادگي كرديم و آماده امضاء يادداشت تفاهم با طرف نيوزيلندي در اين خصوص هستيم.
ما اصولا براي تقويت مناسبات با نيوزيلند در همه زمينهها هيچ مانعي نميبينيم و معتقديم كه رايزنيها بايد ادامه يابد تا شاهد توسعه روابط باشيم.
خبرنگار: شما از ديدگاه سياسي نزديك دو كشور سخن به ميان آورديد، منظور شما چيست؟
حسيني: مثلاً در زمينه خلع سلاح هستهاي هر دو كشور معتقدند كه ما بايد شاهد جهاني عاري از سلاح هستهاي باشيم.
اين، يك هدف مشترك و بسيار خوب است كه باعث ميشود بتوانيم در همه نهادهاي بينالمللي با هم كار كنيم.
در كنفرانسهاي خلع سلاح بينالمللي ميتوانيم تبادل نظر داشته باشيم و نه تنها مواضع نزديك بلكه مشتركي را اتخاذ كنيم.
در مورد مسائل مربوط به نقض حقوق بشر در مناطق مختلف دنيا، دو كشور نگرانيهاي مشتركي دارند.
براي اينكه بتوانيم ديدگاهها را به هم نزديكتر كنيم، ما پيشنهاد گفتگوي حقوق بشري به نيوزيلنديها داديم تا موضوع حقوق بشر را از ابعاد مختلف مورد بررسي قرار دهيم.
خبرنگار: در مورد خلع سلح هستهاي و حقوق بشر، آيا تاكنون با هيچ شخصيت بينالمللي صحبت كردهايد؟
حسيني: ما كاملاً با سازمانهاي بينالمللي خلع سلاح وابسته به سازمان ملل در ارتباط هستيم.
ما اولين كشوري هستيم كه خاورميانه عاري از سلاح هستهاي را مطرح كرديم.
در مورد حقوق بشر در محافل منطقهاي و بينالمللي بسيار فعالانه گفتگو ميكنيم.
در سال گذشته كنفرانسي را در تهران برگزار كرديم كه در آن از بسياري از كشورهاي جهان دعوت كرديم و شاهد حضور بسيار قوي اين كشورها بوديم.
عنوان اين كنفرانس ها «حقوق بشر و تنوع فرهنگي» بود، زيرا تنوع فرهنگي در نوع نگاه ما به حقوق بشر مؤثر است.
خبرنگار: دو نكته را ميخواستم بپرسم. نكته اول در مورد درك ناصحيح غرب از ماهيت انرژي هستهاي ايران و نكته بعدي اينكه چرا ايران به دنبال توليد انرژي هستهاي است؟ به اعتقاد نيوزيلنديها، انرژي هستهاي يك ريسك است.
حسيني: انرژي يكي از محورهاي اصلي توسعه هر كشور است.
بدون استفاده از انرژي، توسعه و شكوفايي در هيچ يك از ابعاد يك كشور ميسر نيست.
انرژيهاي مورد استفاده كنوني كشورها، عمدتاً فسيلي هستند و در اين نكته اتفاق نظر وجود دارد كه اين انرژيها در حال تمام شدن هستند. بشر بايد به دنبال انرژيهاي جايگزين و بهتر باشد.
انرژي هستهاي يك انرژي ارزان و پاك است. به لحاظ زيست محيطي، انرژي هستهاي بهترين نوع انرژي است.
بسياري از كشورهاي غربي سالهاي طولاني است كه از اين انرژي استفاده ميكنند.
در فرانسه قريب به 80 درصد انرژي مورد مصرف، انرژي هستهاي است. در آمريكا، انگليس و ساير كشورها نيز به همين ترتيب، از انرژي هستهاي استفاده ميكنند. آنها حتماً ضرورت تشخيص دادند كه دهها سال قبل به سمت اين انرژي رفتند.
در مورد ايران، 50 سال پيش يعني در سال 1957 آمريكاييها تشخيص دادند كه ايران نيازمند انرژي هستهاي است و لذا به رژيم ديكتاتور و وابسته شاه پيشنهاد دادند كه چند نيروگاه هستهاي در ايران بسازند. اين در حالي بود كه ايران در آن زمان نيز ذخاير و توليد نفت داشت.
كشورهاي بزرگ اروپايي مانند فرانسه و آلمان نيز از اين ايده حمايت ميكردند. در اين راستا، آنها كار ساخت نيروگاه بوشهر را آغاز كردند.
اما بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، آنها با نقض تعهدات خود، يكي بعد از ديگري از ايران رفتند، يعني كار را تمام نكردند.
ما معتقديم كه استفاده از انرژي مسالمتآميز هستهاي يك ضرورت و فوريت براي كشورهايي است كه به دنبال توسعه هستند.
انرژي هستهاي همچنين در زمينههاي پزشكي، صنعتي و داروسازي موارد استفاده فراوان دارد.
فعاليتهاي هستهاي مسالمتآميز بسيار ايمن است مشروط بر اينكه در چارچوب معاهده NPT و زير نظر بازرسان آژانس باشد.
بر اساس گزارش متخصصان و بازرسان آژانس، نيروگاه بوشهر از عاليترين سطح ايمني برخوردار است.
خبرنگار: دنيا چگونه ميتواند در مورد فعاليت هستهاي ايران اطمينان حاصل كند، با اين توضيح كه برخي كشورها به طور مخفيانه سلاح هستهاي توليد كردهاند؟
حسيني: تمام فعاليتهاي هستهاي ما آشكار است و هيچ وقت كار پنهان نكردهايم.
از گذشته و حال بازرسان آژانس بر تمامي فعاليتهاي هستهاي ما نظارت داشتهاند. آنها دوربينهاي متعددي را در محلهاي مختلف نصب كرده و تاكنون سه هزار نفر/روز بازرسي داشتهاند.
آژانس هر جا كه خواسته دوربينهاي خود را نصب كرده، بازرسيهاي مختلف اعم از سرزده يا با اعلام قبلي انجام داده و بارها در گزارش رسمي خود اعلام كرده كه انحرافي در فعاليتهاي هستهاي ايران وجود نداشته است.
آژانس پس از بررسيهاي مختلف به ما اعلام كرد كه سؤالاتي در مورد شش موضوع باقيمانده دارد. ما در يك همكاري نزديك، به همه اين شش مسئله پاسخ گفتيم و ابهامات را با آژانس شفاف سازي كرديم.
در نتيجه آژانس نامه رسمي و كتبي به ما داد كه اين موضوعات و ابهامات ديگر حل شده و پاسخها قانع كننده بوده است. بدين ترتيب ما به همه مسائل مربوط به فعاليتهاي گذشته و حال خود پاسخ داديم.
بازرسان آژانس به طور مرتب در رفت و آمد هستند و هيچ انحرافي در فعاليتهاي ما مشاهده نكردهاند.
اين چه جاي نگراني دارد؟ ما به لحاظ حقوقي و قانوني هيچ تخلفي نكردهايم.
در تمامي گزارشات آژانس هيچ موردي ذكر نشده كه خلاف قانون يا حقوق بينالملل انجام داده باشيم. حتي گزارش 16 نهاد اطلاعاتي آمريكا نيز مؤيد همين امر است.
آنها اعلام كردند كه ايران فعاليت هستهاي غير مسالمتآميز ندارد.
بنابراين به لحاظ حقوقي و قانوني تخلفي رخ نداده و فعاليتهاي ما كاملا با قواعد بينالمللي منطبق بوده است.
آنچه آمريكا و برخي كشورها مطرح ميكنند، اتهاماتي بيش نيست و جنبه حقوقي و منطقي ندارد بلكه تنها يك رويكرد سياسي مغرضانه است.
آمريكا مطرح ميكند كه مبادا شما در آينده به اين سمت حركت كنيد.
اين بدين معناست كه در مورد فعاليتهاي گذشته و حال ما نتوانستند ايراد و انحرافي پيدا كنند. اينها از كجا نيتها را ميخوانند.
وقتي سابقه كشوري در فعاليتهاي هستهاي پاك است و فعاليتهاي حال حاضر آن نيز زير نظر آژانس است و فعاليتهاي آينده نيز با همكاري آژانس و زير نظر آژانس انجام ميشود، ديگر چه جاي نگراني و سؤال است.
در مقابل، ما در مورد فعاليتهاي هستهاي آمريكا نگرانيم.
آمريكا خودش توليد كننده سلاح هستهاي است و در حال گسترش آن است، اين كشور نسبت به تعهدات خود در چارچوب NPT عمل نكرده و سابقه استفاده از سلاح هستهاي را هم در هيروشيما و ناكازاكي دارد.
آمريكا به رژيم صهيونيستي در توليد سلاح هسته اي كمك كرده است. چنين كشوري باعث نگراني جامعه جهاني است.اين كشور تهديد كننده امنيت و صلح جهاني است.
اينكه جامعه جهاني نگران فعاليتهاي هستهاي ماست، اين صحيح نيست.
جامعه جهاني چه كشورهايي را در بر ميگيرد؟ شما ببينيد 118 كشور عضو جنبش عدم تعهد و 57 كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامي بارها از فعاليتهاي هستهاي ما حمايت كرده و آن را حق همه كشورهاي عضو NPT دانستهاند.
بايد از آمريكا پرسيد آيا اين كشورها جزء جامعه جهاني نيستند؟
خبرنگار: عليرغم اينكه ما در انتهاي دنيا هستيم اما در مورد ماهيت فعاليتهاي هستهاي آگاهي داريم.
ما اجازه نداديم حتي كشتيهاي كشورهاي هستهاي به اين سمت بيايند، گرچه استراليا به عنوان همپيمان آمريكا، به آن چنين اجازهاي را داده است.
سؤال ديگر من اين است، بعد از تجاوز عراق به ايران، شما با كشورهاي همسايه درگيريهاي داشتهايد. منطقه شما يك منطقه ريسكي است و شما با همسايگان داراي سلاح هستهاي مواجه هستيد. آيا نبايد به نيوزيلنديها حق بدهيد كه نگران باشند؟
حسيني: نيوزيلنديها بايد نگران كشوري باشند كه سلاح هستهاي در اختيار دارد و با آن، كشورهاي ديگر را در خاورميانه تهديد ميكند.
ما اولين كشوري بوديم كه طرح خاورميانه عاري از سلاحهاي هستهاي را مطرح ساختيم. ما كشوري هستيم كه تا به حال هيچ انحرافي در فعاليتهاي هستهاي آن نبوده است.
پس چه جاي نگراني است؟
كشوري كه سابقه تجاوز به هيچ كشوري نداشته بلكه حتي وقتي توسط صدام مورد تجاوز قرار گرفته و عليه آن از سلاح شيميايي استفاده شده، حاضر به استفاده متقابل از سلاح شيميايي عليه عراقيها نشده است.
كشوري كه همواره در چارچوب مقررات بينالمللي حركت كرده و اساساً استفاده از سلاح هستهاي در دكترين دفاعي آن جايگاهي نداشته و ندارد.
كشوري كه به لحاظ اعتقادات اسلامي، انساني و منطقي استفاده از سلاح هستهاي را حرام ميداند. چنين كشوري هيچ جاي نگراني ندارد.
سابقه ما از تلاش براي تقويت صلح و امنيت منطقهاي و جهاني حكايت دارد.
ما حق استفاده از انرژي مسالمتآميز هستهاي زير نظر بازرسان آژانس و در چارچوب معاهده NPT را نه تنها براي خودمان مطلوب ميدانيم بلكه براي ساير كشورها نيز مناسب ميدانيم و معتقديم كه در آينده راه گريزي از اين وجود ندارد و براي ادامه حيات اقتصادي و صنعتي هر كشوري قطعا نيازمند اين انرژي است.
ما اخيراً بستهاي را پيشنهاد كرديم كه يكي از محورهاي آن، چگونگي رفع اين نگراني از جامعه جهاني است و پيشنهاد كرديم كه در يك حركت دسته جمعي، نظارت بر فعاليتهاي هستهاي كشورها را تقويت كنيم.
در اين بسته گفتيم كه چه كار بايد كرد تا هيچ انحرافي در فعاليتهاي هستهاي كشورها صورت نگيرد.
كشورهاي ديگر را دعوت كرديم كه بنشينيم و همفكري كنيم تا راه حلهاي مناسبي را در اين زمينه پيدا كنيم.
اميدواريم كه نيوزيلند هم از آنجا كه نگران اين قضيه است، از اين بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران حمايت كند.
ما اين بسته پيشنهادي را در اختيار بسياري از كشورها قرار داديم و البته براي همه كشورها قابل دسترسي است.
غير از مسئلهاي كه به آن اشاره كردم، در اين بسته همكاريهاي اقتصادي، سياسي، امنيتي و همكاريهاي كلان و نحوه حل و فصل مسائل منطقهاي را مورد توجه قرار داديم و تاكيد كرديم كه حقوق ملتها و حاكميت ملي آنها بايد محترم شناخته شده و با آنها عادلانه برخورد شود.
خبرنگار: در صورت افزايش زياد كشورهاي استفاده كننده انرژي هستهاي، بايد به همان نسبت حجم فعاليتهاي بازرسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز افزايش يابد.
حسيني: آيا شما معتقد به استفاده انرژي هستهاي نيستيد؟
خبرنگار: مسلماً همانطور كه گفتيد بايد خيلي سالم و تميز باشد اما براي كشورهايي كه پرجمعيت هستند، مناسب است. شايد در مورد نيوزيلند بايد به آينده موكول شود.
حسيني: شما نميتوانيد تضمين بدهيد كه در آينده محتاج انرژي هستهاي نباشيد. چرا كه كشورهاي غربي سالهاست كه دارند از آن استفاده ميكنند.
اين نگراني است كه كشورهاي مذكور ترويج ميكنند تا استفاده از آن را در انحصار خود نگه دارند، در حالي كه سابقه اين كشورها در استفاده از بمب هستهاي روشن است.
آيا ميتوانيد از فردا توليد چاقو را متوقف كنيد؟
شما ميتوانيد قوانين و مقررات و نوع نظارت را تقويت كنيد تا چاقو در جاي خود و به نفع مردم مورد استفاده قرار گيرد.
شما بايد از كساني شروع كنيد كه سابقه استفاده نامشروع از انرژي هستهاي را داشتهاند نه كساني مثل ما كه سابقه پاكي دارند.
خبرنگار: بحث سر اين است كه نداشتن اين مقوله باعث ميشود كه استفاده از آن نيز رايج نشود.
حسيني: همه اشياء ميتوانند استفاده مطلوب يا نامطلوب داشته باشند.
آيا شما ميتوانيد نفس مرا قطع كنيد چون كه محتمل است در آينده جنايتي انجام دهم.
محروم كردن كشورها از انرژي مثل كشتن آنهاست چون انرژي همانند خون در بدن انسان، براي توسعه جوامع مهم و حياتي است.
خبرنگار: لطفا نظر خودتان را در مورد افزايش قيمت نفت با توجه به ملاحظات ژئوپلتيكي بفرماييد؟
حسيني: افزايش قيمت نفت مي تواند دلايل اقتصادي و سياسي داشته باشد.
افزايش قيمت هميشه به نفع توليد كنندگان نيست چرا كه برخي وارد كنندگان توليدات خود را به كشورهاي توليد كننده صادر ميكنند.
آنها قيمت كالاها را افزايش ميدهند تا هم افزايش قيمت نفت را جبران كنند و هم سود بيشتري ببرند. معتقديم كه بايد راهكاري براي حل اين مشكل پيدا شود. البته عوامل سياسي هم موثر است.
خبرنگار: سخنگوي اوپك گفته كه تنها بحث ذخاير و توليد سبب افزايش قيمتها نيست و ميتواند موضوعات ديگر نيز مطرح باشد.
حسيني: همين طور است.
ما معتقديم كه برخي مواضع نسنجيده سياسي هم ميتواند بر اين روند اثرگذار باشد.
وقتي فضاي منطقه را امنيتي ميكنند، طبيعي است كه قيمت نفت افزايش پيدا كند و اثر خود را به سرعت بر بازار جهاني بگذارد.
خبرنگار: پس هر چقدر اين منطقه آرامتر باشد، ثبات بازار بيشتر است؟
حسيني: بله، همينطور است.
خبرنگار: نظر شما در مورد انتخابات آمريكا چيست؟
حسيني: ما از هيچ طرفي حمايت نميكنيم. ما عملگرا هستيم. بايد نتيجه عمل آنها را ببينيم و بعد نظر خود را اعلام كنيم.
انتهاي پيام/
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]
-
گوناگون
پربازدیدترینها