تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن عبادتى كه او را شاد كند نصيبش مى‏گردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816676241




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ورود پر سروصداي مخابرات به بورس


واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: ورود پر سروصداي مخابرات به بورس
از روزي كه زمزمه‌هاي ورود شركت 14 ميليارد دلاري مخابرات با 45 هزار كارمند و در اختيار داشتن بيستمين شركت پول‌ساز دولت يعني شركت ارتباطات سيار وارد مراحل عملي و در واقع جدي شد، واكنش‌هاي متفاوتي نيز به آن نشان داده شد. به اين ترتيب انتقادات و ابهامات زيادي از سوي منتقدان نثار مسوولان شركت مخابرات ايران شد.

ورود پر سروصداي مخابرات به بورس
علي شميراني
از روزي كه زمزمه‌هاي ورود شركت 14 ميليارد دلاري مخابرات با 45 هزار كارمند و در اختيار داشتن بيستمين شركت پول‌ساز دولت يعني شركت ارتباطات سيار وارد مراحل عملي و در واقع جدي شد، واكنش‌هاي متفاوتي نيز به آن نشان داده شد. به اين ترتيب انتقادات و ابهامات زيادي از سوي منتقدان نثار مسوولان شركت مخابرات ايران شد.

از ابهاماتي همچون مساله سوددهي يا زياندهي شركت‌هاي مخابراتي، نحوه تشريح موضوع اتصال متقابل كه به گفته برخي از آگاهان شركت زيرساخت را در موقعيت مبهمي قرار خواهد داد، ‌تا مسايلي همچون لزوم محاسبه ودايع و نگراني‌هايي در خصوص امكان حضور شركتي با توان مالي و امكانات نامحدود در سه بخش ارايه خدمات تلفن ثابت، همراه و ديتا و موضوع ارزان فروشي مخابرات و غيره از جمله مسايلي بودند كه مسوولان مخابرات و وزارت ارتباطات به برخي مستقيم، به برخي غير مستقيم و به برخي با سكوت پاسخ دادند.

به عبارتي تعجيل در حركت دادن غول مخابراتي كشور به سمت بورس همواره از جمله مسايلي بوده كه نگراني و گاه نيز تعجب كارشناسان را به همراه داشته و دارد. اما به اعتقاد نگارنده براي قضاوت دقيق‌تر در خصوص نحوه خصوصي‌سازي شركت مخابرات ايران، شايد بد نباشد جنس انتقادات و منتقدان را به طور كلي مورد تفكيك قرار داد.

به نظر مي‌رسد اين شركت كه ورود پر سر و صدايي را نيز به بورس تجربه مي‌كند، در برابر سه دسته از انتقادات و منتقدان قرار داشته باشد. دسته اول منتقدان و نقدهاي فني محسوب مي‌شوند، اين عده ابهامات فني و كارشناسي متعددي را پيرامون نحوه فعاليت‌هاي اين غول مخابراتي در كشور مطرح مي‌كنند.

به عبارت ديگر اين دسته از معترضان، نه اطلاع چنداني از مسايل مربوط به بورس دارند و نه اصولا درباره ملزومات ورود اين شركت به بورس سخني مي‌گويند. ايشان بيش‌تر دغدغه عدم احقاق برخي از حقوق و ايجاد فضاي نابرابر رقابتي را مورد انتقاد مي‌دهند.

دسته دوم را بي‌شك و شبهه بايد منتقدان سياسي يا اكويي دانست كه اصولا هر جا مجالي براي نقد و هجمه به دولت بيابند، بي‌ آنكه جايگاهي كارشناسي و مرتبط با بحث داشته باشند، صرفا همچون يك اكو عمل كرده و نظرات ساير منتقدان را واتاب مي‌دهند و تكرار مي‌كنند.

اما اگر به نفع مديران شركت مخابرات بخواهيم متني تنظيم كنيم شايد بتوان اين دو دسته از منتقدان را با يك برچسب سياسي كاري و تفاوت در نوع نگرش به مسايل فني به نوعي به كنار گذاشت و از آنها عبور كرد. به عبارتي بي توجه به دسته دوم كه دغدغه‌هاي غير فني و كارشناسي را جويا هستند، شايد بتوان دسته اول را با روش‌هاي مختلف به حاشيه راند.

براي مثال مي‌توان وعده رفع برخي از نگراني‌ها را در آينده داد، در برخي موارد موضوع را به مسايل امنيتي گره زد، گاه براي رفع برخي موانع دستورات فوريت دار و ويژه دريافت كرد و بالاخره با روش‌هاي مختلف ديگر كار را جلو برد و از لايه انتقادات فني نيز جست.

اما در اين ميان به اعتقاد نگارنده دسته سومي از انتقادات و منتقدان نيز وجود دارند. اين دسته از منتقدان در واقع كارشناسان، مسوولان و دست اندركاران بورس به شمار مي‌روند. ايشان اصولا به جزييات اطلاعات منتقدان دسته اول كه به ريز مسايل فني و نحوه آزاد سازي مخابرات اشراف داشته و نگراني‌هاي زيادي را نيز در اين خصوص مطرح مي‌كنند، واقف نيستند.اين عده اشكالات خود را معطوف به چارچوب‌هاي قانوني ورود مخابرات به بورس كرده اند.

به عبار ديگر ايشان در تلاش هستند كه با ضربه زدن از چپ و راست به مخابرات، فرم لازم را براي عبور اين شركت از چارچوب بورس بدهند و اتفاقا اين نقطه‌اي است كه ظاهرا مخابرات با روش‌هايي كه ساير انتقادات و منتقدان را ناكام گذاشته، هنوز نتوانسته نظر منتقدان دسته سوم را جلب كرده و يا با بي‌توجه به آنها به مسير خود ادامه دهد.

در واقع شايد بتوان متن حاضر را اينگونه جمع بندي كرد كه شركت مخابرات به نظر مي‌رسد پر سر و صداترين شركت دولتي براي ورود به بورس محسوب مي‌شود، از بدو حركت خود به سمت خصوصي‌سازي با انتقادات متعددي در لايه‌هاي مذكور مواجه بوده كه بدون نياز به ورود به جزييات تمامي اين انتقادات كه شايد حجمي در حد يك كتاب را شامل بشود، حاوي و حامل يك پيام است. خصوصي‌سازي مخابرات قطعا و حتما با اشكالاتي مواجه است كه در هر ايستگاه بايد با انواع موانع مواجه شود.
 يکشنبه 2 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن