تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى‏ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى‏ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855076930




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جايگاه مفاهيم ديني در موج نو سينماي ايران / 34پژمان لشكري‌پور:موج نو سينماي ايران مي‌توانست منادي مفاهيم ديني در جهان باشد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: جايگاه مفاهيم ديني در موج نو سينماي ايران / 34پژمان لشكري‌پور:موج نو سينماي ايران مي‌توانست منادي مفاهيم ديني در جهان باشد
گروه هنر: با شكل‌گيري انقلاب، سينماي ايران موج نويي را تجربه كرد كه آن موج مي‌توانست با برنامه‌ريزي صحيح منادي مفاهيم ديني در جهان باشد درصورتيكه هم‌اكنون شاهديم آن موج راه افول را در پيش گرفته است.
«پژمان لشكري‌پور» تهيه‌كننده سينما درباره جايگاه مفاهيم ديني در موج نو سينماي ايران به خبرنگار سينمايي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) گفت: هنگامي كه صحبت از موج نو در سينما پيش مي‌آيد شايد اين تصور در ذهن شكل گيرد كه مي‌توان شباهت‌هايي بين موج نو سينماي ايران و فرانسه ( دهه 50 و 60 ميلادي) يافت كه به عقيده من آنچنان كه بايد اين برداشت صحيح نيست.

وي افزود: اما اگر بخواهيم تعريفي مناسب از سينماي نوين ايران داشته باشيم متوجه مي‌شويم كه سينماي پس از انقلاب است كه در اين بحث مورد توجه قرار مي‌گيرد زيرا در اين دوران بود كه كليات آثار سينمايي شكلي جدي‌ و حرفه‌اي به خود گرفت.

اين تهيه‌كننده سينما اضافه كرد: ولي در اين‌باره كه مفاهيم ديني در موج نوين سينماي ايران چه مقامي دارد، آنچه كه مشخص است اين است كه هنگامي كه صحبت از موج نو در سينما مي‌شود ناخودآگاه معاني معرفتي و ديدگاهي در ذهن تبلور پيدا مي‌كند كه اين تفكرات در فرهنگ ايراني ريشه در دين ما دارد.

لشكري‌پور براي نمونه مثال زد: فيلم‌هايي كه امروزه در سينماي ما به عنوان برگزيده انتخاب مي‌شوند بيشتر متكي بر مضاميني ديني هستند كه فيلم‌هايي نظير «نياز» و «بچه‌هاي آسمان» مثال بارز اين توضيح هستند.

خبرنگار ايكنا در اين بخش از مصاحبه متذكر شد: از مثال‌هاي شما اينگونه استنباط مي‌شود كه موج نو سينماي ايران را بيشتر در آثاري مي‌بينيد كه متكي بر سادگي تصوير هستند.

اين سينماگر با تاييد مطلب فوق گفت: با نظر شما موافقم، زيرا ساده بودن اصلي شاخص در فيلم‌هاي سينماي ايران است، حتي اين ساده ديدن را مي‌توان در ساختار چنين آثاري نيز مشاهده كرد، بنابراين حتي نمي‌توان موج نو سينماي قبل از انقلاب را در وجه تشابه به هيچ وجه با سينماي فرانسه يكي دانست.

دبير نخستين جشنواره جم در ادامه بحث خود را بيشتر از قبل به روي موج نو سينما در پس از انقلاب متمركز كرد و گفت: در سينماي پس از انقلاب نياز به شكل‌گيري يك موج نو به شدت به چشم مي‌خورد به نحوي كه در زمان حال مسيرهاي جديد در سينما ماحصل همان نيازهاي اوايل انقلاب است، البته اين راه نو تنها در مفهوم خلاصه شد.

تهيه‌كننده فيلم «پابرهنه در بهشت» توصيه كرد: مسلماً سينماي ايران از لحاظ تكنيكي قابل مقايسه با سينماي هاليوود نيست، زيرا موج نو در آنگونه سينما با تكيه بر تكنيك و جلوه‌هاي كامپيوتري هدايت مي‌شود، درصورتيكه به عقيده من سمت و سوي حركت‌هاي نو سينمايي در كشور ما بيشتر بايد به سوي معرفت‌هاي معنوي و دست‌ نخورده سوق پيدا كند.

سوال ديگر ما از اين سينماگر اين بود كه چه معضلاتي در سينماي ايران سبب شده كه حركت‌هاي نو هيچگاه در سينماي ما موجي ماندگار نباشد، به نحوي كه هر حركتي پس از گذشت زماني راه افول را پي مي‌گيرد.

وي جواب داد: به نكته‌ ظريفي اشاره كرديد، زيرا به نظرم سينمايي كه از صفر تا صد هدفش تنها ادامه حيات است نمي‌توان از آن توقع حركت‌هاي نوگرايانه داشت، زيرا اين سينما بيمار است و اگر هم جرقه‌هايي در آن ديده مي‌شود خودجوش در بين هنرمندان شكل مي‌گيرد.

لشكري‌‌‌پور اضافه كرد: قرار نيست كه خومان را گول بزنيم، سينمايي كه دخل و خرش داراي طراز نيست چگونه مي‌خواهد محرك موج نو در سينما باشد، آنهم حركتي كه مي‌خواهد متكي بر معرفت باشد.

خبرنگار ايكنا نيز در تكميل توضيح اين سينماگر سوال كرد: سينما يك زبان تجربه شونده است و كسي هم نمي‌تواند انكار كند كه هنر هفتم ما دولتي ا‌ست، پس چرا مسوولان يك برنامه مدون براي خلق يك موج ماندگار در سينما طراحي نمي‌كنند تا كارهاي نو در طول زمان تجربه شود؟

وي جواب داد: اگر نظر من را بخواهيد بايد بگويم راه رهايي از چنين وضعيتي اين است كه مديريت سينمايي در كشور ما مدون‌تر و زمان‌بندي‌شده‌تر باشد، چون تجربه‌هاي گذشته نشان داده كه مديران به دليل نبود امنيت شغلي نمي‌توانند در سينما برنامه‌ريزي بلندمدت كنند.

لشكري‌پور آفت‌هاي سينماي ما را اينگونه تشريح كرد: سياست‌زدگي، محافظه‌كاري و تابع مناسبت‌هاي روز بودن آفت‌هايي است كه سبب شده سينماي ايران هيچگاه نتواند شاهد موجي ماندگار در خود باشد، بنابراين معتقدم موج‌هايي هم كه در حال حاضر وجود دارد در آينده بسيار كم سو خواهد شد.

وي براي نمونه مثال زد: از سينماي دفاع مقدس ديگر نمي‌توان مثالي روشن‌تر زد كه نسبت به گذشته اثري از آن باقي نمانده است در صورتيكه اين سينما در دهه شصت توانست به بهترين نحو ارزش‌هاي انقلاب و مفاهيم ديني را به مخاطب عرضه كند.

وي در خاتمه تاكيد كرد: زمينه‌اي كه هم اكنون در سينماي ايران فراهم است اميدي را در ذهن من به عنوان يك سينماگر بيدار نمي‌كند كه اين هنر بتواند در آينده شكل‌دهنده موجي نو و ماندگار باشد به همين دليل است كه در سينماي ما كمي‌نگري اصل اساسي شده است.
 يکشنبه 2 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن