واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مشكل سينما با افزايش قيمت بليت حل نميشود
سينمايايران- محسن علي اكبري*:
با توجه به اينكه هزينه توليد در سينما بالا رفته و امروز يك فيلم متوسط حدود 350 مليون تومان هزينه دارد
و با هزينههاي بعدي تا سقف 650 تا 700 مليون هم افزايش پيدا ميكند، افزايش قيمت بليت امري طبيعي است و بيدليل نيست كه تهيهكنندگان علاقه داشته باشند قيمت بليت سينما زياد شود.
اين حق مسلم تهيهكننده و سرمايهگذار فيلم است چرا كه تهيهكنندگان دستمزدها و هزينههاي فيلم را با تورم روز ميپردازند و طبيعي است كه بايد متوقع باشند اين تورم را در بازگشت سرمايه خود نيز ببينند.
البته خودم چندان اعتقادي به اين نظريه ندارم زيرا معتقدم هنوز نتوانستهايم آشتي خوبي ميان مخاطبان، فيلمسازان و سينماداران ايجاد كنيم.
اكنون به نوعي احساس ميشود كه مردم با سينما قهر كردهاند كه بيشك بايد در پي علل اصلي آن باشيم. اما آمار و ارقام، همگي حاكي از اين است كه تعداد مخاطب سينما افت شديد داشته است.
حالا در اين دوره وانفساي فروش كم سينما، افزايش قيمت بليت منجر به كاهش بيشتر بيننده نيز ميشود.
به همين دليل فكر ميكنم در شرايط فعلي بايد بيشتر در پي آشتي مردم با سينما باشيم تا اينكه بخواهيم دافعه ايجاد كنيم كه شايد افزايش قيمت بليت اين آشتي را به تاخير بيندازد.
بيشك اين اتفاق خوبي براي سينماي ما نخو اهد بود و بالا بردن قيمت بليت در حال حاضر مشكلي از سينماي كشورمان حل نخواهد كرد. همانطور كه سال پيش نيز قيمت بليتها را افزايش داديم و ديديم كه مشكلي از فروش فيلم هم مرتفع نشد.
البته در افزايش قيمت بليتهاي سينما ميتوان يك تبصره نيز قائل شد و وآن هم اين است كه فيلمهاي خاص را با يك قيمت توافقي ميان تهيهكننده و سينما دار به انجام رساند.
البته اين طرح هم به شكل محدود و آن هم براي برخي فيلمهاي خاص كاربرد دارند. مثلاً سينما فرهنگ نيازي به اين افزايش قيمت ندارد زيرا در اين سينما هم تهيهكننده راضي است و هم صاحب سينما و هم مخاطب.
مشكل اصلي در بخش سينماي هنري وسينماي خاص است كه مخاطب محدود دارد و براي اين نوع سينما بايد فكري كرد.
مخاطب خاص هم آمادگي آن را دارد كه براي فيلم خاص، بيش از اين مبلغ نيز پرداخت كند تا يك فيلم خوب را در يك سالن خوب ببيند، ولي اگر اين موضوع را فراگير كنيم قطعاً لطمات زيادي به سينما وارد ميشود.
ازجمله سينماهاي خاص ميتوان به سينما آزادي اشاره كرد كه شرايط افزايش قيمت بليت را دارد كه البته اين تغيير قيمت نبايد در سالن اصلي آن صورت گيرد بلكه بايد در سالنهاي فرعي باشد.
يا سالن 2 سينماي فرهنگ نيز اين قابليت را دارد. اما براي ديگر فيلمهاي سينماي ما كه در طول سال فقط 2 يا 3 فيلم امكان بازگشت سرمايه دارند و حدود 15 فيلم كاملا متضرر ميشوند، افزايش قيمت بليت معنايي ندارد.
مقوله يارانه و نياز سينما به يارانه، مسئله انكار ناپذيري است، چون سينماي ايران نياز مبرم به يارانه دارد. ميدان عملكرد ما محدود است و اينگونه نيست كه بتوانيم فيلمهايمان را در 50 كشور جهان به نمايش بگذاريم.
بنابر اين بايد به اين سينما يارانه تعلق بگيرد و اگر حمايت دولت نباشد همين سينماي فعلي را هم نخواهيم داشت. البته سينماي بدنه ما نيازي به اين حمايت دولتي ندارد زيرا اين نوع سينما قادر است با فروش خوبش، نيازهاي خودش را تامين كند.
اگر شرايط مانند دهه 60 شود و دست تهيهكنندگان باز باشد تا در ازاي توليد هر فيلم ايراني، يك فيلم خارجي وارد كشور كنيم، ما تهيهكنندگان ديگر يك ريال هم از دولت يارانه نخواهيم گرفت و به راحتي هم ميتوانيم به لحاظ كمي و كيفي، سطح توليداتمان را افزايش دهيم.
*تهيهكننده
تاريخ درج: 1 تير 1387 ساعت 21:44 تاريخ تاييد: 2 تير 1387 ساعت 00:34 تاريخ به روز رساني: 2 تير 1387 ساعت 00:31
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]