واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اخبار كوتاه علمي
تاسيس دومين رصدخانه بزرگ كشور در نقطه پيشنهادي پروفسور حسابي
رئيس دانشگاه تفرش از تاسيس دومين رصدخانه بزرگ كشور پس از رصدخانه مراغه در تفرش در محلي كه پروفسور محمود حسابي تعيين كرده بود، خبر داد.
دكتر سيد سليمان نورآذر خشكناب در گفتگو با مهر، گفت: هفته گذشته در جلسهاي با نيكوكاران دانشگاه ساز تفرش مقرر شد تا بعد از رصد خانه مراغه، بزرگترين رصدخانه ايران در دانشگاه تفرش تاسيس شود.
جلسه آينده نيز در منزل پروفسور حسابي برگزار ميشود تا تمهيدات لازم براي عملياتي شدن راهاندازي اين رصدخانه بررسي شود.
وي درخصوص محل راهاندازي رصدخانه دانشگاه تفرش گفت: اين رصدخانه در محلي احداث ميشود كه پروفسور حسابي آنجا را به عنوان يكي از بهترين نقاط براي رصد تعيين كرده بود.
درمان سرطان پيشرفته پوست با استفاده از سلولهاي شبيهسازي شده
دانشمندان آمريكايي ميگويند براي نخستين بار موفق شدند با استفاده از سلولهاي سيستم ايمني يك بيمار، سرطان پوست وي را درمان كنند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، دكتر مجري اين تحقيقات گفت: در اين درمان جديد براي سرطان پوست پيشرفته كه به بهبود طولانيمدت بيماري منجر شد، از سلولهاي ايمني T شبيهسازي شده خود بيمار استفاده شده است.
كاسيانيي و همكارانش در بخش تحقيقات باليني مركز تحقيقات سرطان در سياتل سلولهاي 4 T+CD(نوعي گلبول سفيد) را از يك بيمار پنجاه و دو ساله كه سرطان پوستش به گره لنفاوي كشاله ران و يكي از ريههايش سرايت كرده بود، گرفتند.
سرطان پوست اين بيمار در مرحله چهار پيشرفت قرار داشت.
فونيكس در چاله !
دانشمندان مجري پروژه فونيكس، در حفاريهاي اين كاوشگر به يك چاله جديد به نام سفيد برفي در منطقه پارك ملي كه خود دانشمندان براي تحقيقاتشان در نظر گرفته بودند، رسيدند.
به گزارش ايسنا، تاكنون بازوي رباتيك فونيكس به مواد سخت سفيد رنگ (احتمالا يخ) كه در مراحل ابتدايي حفاري اين چاله پيدا كرده بود، دست نيافته است.
دانشمندان ميگويند: انتظار چنين چيزي را داشتهاند، چرا كه چاله سفيد برفي در نزديكي وسط يك منطقه چند ضلعي شكلي با عنوان واقع شده، جايي كه دانشمندان تصور ميكنند ماده سفيد در زير يك لايه ضخيمتر از شن و غبار مدفون شده باشد.
اين كاوشگر تاكنون در نخستين نمونههاي به دست آمده از خاك مريخ به آب مايع دست نيافته است.
ساخت صندلي روباتيكي ويژه كتابخانهها
محققان، صندلي روباتيك ويژهاي ساختهاند كه پس از حضور مراجعه كننده در كتابخانه، وي را در لابهلاي قفسهها و هر جايي كه حركت كند دنبال ميكند تا در زمان لازم بر روي آن بنشيند.
به گزارش مهر، اين صندلي روباتيكي به وسيله يك مبتكر هلندي طراحي و ساخته شده است و فقط با نزديك شدن كارتهاي ويژه مجهز به تراشه، فعال شده و مراجعهكننده به كتابخانه را در نقاط مختلف سالن دنبال ميكند.
پس از آنكه مراجعهكننده كارت را به صندلي نزديك كرد، صندلي به صورت خودكار به دنبال وي به راه افتاده و كاربر ميتواند در مدت حضور در كتابخانه هرچند بار كه بخواهد بر روي آن بنشيند.
شنبه 1 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]