واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: صدور مدارك قرآني غيراستاندارد؛ مولود موازيكاري در امور قرآني سيد«محسن موسويبلده»:اعطاي مدارك قرآني بايد با تشكيل شوراي كارشناسي رسمي صورت گيرد
گروه فعاليتهاي قرآني: اعطاي مدرك قرآني معتبر بايد با تشكيل شوراي كارشناسي رسمي توسط سازمانها و نهادهاي قرآني صورت گيرد و اينكه سازمانهاي نامرتبط با امور قرآني، گواهينامه و مدرك صادر ميكنند شايسته و مناسب نيست.
سيد«محسن موسويبلده» استاد و داور بينالمللي قرآن كريم در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: صدور مدرك بايد از اساس، معيار و چارچوب مشخصي برخوردار باشد و در حال حاضر تنها مدرك قرآني معتبر مدارك قرآني اعطايي به حافظان است.
وي در ادامه درباره اعطاي مدارك قرآني از سوي اكثر سازمانها و مراكز قرآني به فراگيران علوم قرآني افزود: گواهينامههايي كه براي فراگيران رشتههاي مختلف قرآني صادر ميشود يك نوع فعاليت و كار است كه از ديرباز توسط موسسات مختلف دولتي و غيردولتي انجام و اين گواهينامهها به طور مستقل براي هر رشته قرآني صادر ميشود تا زمينه راهيابي و يادگيري رشتههاي سطوح بالاتر قرآن كريم به سهولت فراهم شود.
اين استاد قرآني يادآور شد: اين گواهينامهها كه توسط موسسات و نهادها به قرآنآموزان دورههاي آموزشي اعطا ميشود و در حد خود موسسه معتبر و اعتبار اين مدارك قرآني همچون كارنامه قبولي سوم ابتدايي و مجوز ورود دانشآموزان به چهارم دبستان است و اين مدارك قرآني در همين حد و معيار از اعتبار و رسميت برخوردار است.
موسوي تصريح كرد: صدور مدارك قرآني معتبر به فراگيران علوم قرآني ميتواند از ناحيه شوراي عالي انقلاب فرهنگي صورت گيرد چراكه اين سازمان از ضوابط مشخصي برخوردار بوده و ميتواند حكم صدور مدارك قرآني در مقاطع ديپلم، كارشناسي و كارشناسي ارشد را به فراگيران علوم قرآني ارائه كند اما مهمترين مرحله اعطاي مدرك قرآني، مرحله نهايي آن است كه مدرك قرآني بايد پايه و شخصيت علمي فرد را نشان دهد همچون مدرك حافظان كه توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيده و به آنها اعطا ميشود.
اين قاري بينالمللي قرآن كريم افزود: اميدوارم در آينده نزديك اعطاي مدرك قرآني از معيار و ملاك مشخصي برخوردار شود و اعطاي مدرك به قاريان و مربيان همچون مدارك حفاظ قرآن كريم سامان يابد البته صدور مدرك به قاريان بهتر است به درجه يك، دو، سه و چهار سطحبندي و تقسيم شود و براي هر كدام از سطوح هم امتحان و آزمون برگزار شود و فرد در صورت كسب امتياز قبولي مدرك مورد نظر را احراز كند.
موسوي درباره صدور مدرك قرآني معتبر توسط سازمانها و نهادها تاكيد كرد: اعطاي مدرك قرآني معتبر بايد با تشكيل شوراي كارشناسي رسمي توسط سازمانها و نهادهاي قرآني صورت گيرد و اين عمل كه سازمانهاي غيرمربوطه در رشته قرآني گواهينامه و مدرك صادر ميكنند عملكرد شايسته و مناسبي نيست چراكه در زمينه امور قرآني داراي تخصص نيستند بنابراين صدور مدرك توسط نهاد و سازمانهاي غيرقرآني بايد مورد ارزيابي و ارزشيابي قرار گيرد.
وي درباره صدور مدرك قرآني توسط موسسات و نهادها براي فراگيران اظهار كرد: فردي كه مدرك قرآني دريافت ميكند يعني اطلاعات، تخصص و مهارت عملي وي متناسب با رشته موردنظر تاييد شده ولي اگر اطلاعات و دانش فرد با مدرك ارائه شده همخواني نداشته باشد اين مطلب مويد آن است كه آموزش درست و اصولي نبوده است.
موسوي يادآور شد: درباره اعطاي مدرك قرآني توسط سازمانها و نهادها مشكلات و معضلاتي وجود دارد كه ميتوان با قانونمند شدن آن توسط وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري و شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مشكلات اين حوزه برطرف شود و اين سازمانها ميتوانند با مدون و ضابطهمند كردن مدارك قرآني به آن اعتبار ببخشند و مدارك قرآني قانوني را به تصويب رسانند و همچون مدرك حفاظ قرآني به مرحله اجرا درآورند.
وي در پايان درباره تشكيل شوراي قرآني رسمي تاكيد كرد: با تشكيل شوراي كارشناسي رسمي و واحد در حوزه امور قرآني از اعمال ديدگاه و سلايق شخصي جلوگيري و فعاليتهاي قرآني براساس معيار و ملاكهاي اين شورا اجرا خواهد شد تا موسسه يا مركزي شخصا به طور خصوصي اقدام به اعمال سلايق در ارائه مدرك قرآني نكند البته خوشبختانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حال بررسي اعطاي مدرك به قاريان و مربيان قرآني است كه ميتوان اميدوار به يكپارچه شدن و انسجام مدارك قرآني بود.
يادآوري ميشود، برخي از مراكز قرآني، مدارك خود را با تائيد وزارت كار به قرآنآموزان اعطا ميكنند در صورتي كه اين وزارتخانه مرتبط با امور قرآني نيست.
شنبه 1 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]