تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه (س):آن گاه كه در روز قيامت برانگيخته شوم، گناهكاران امّت پيامبر اسلام را شفاعت خواهم كرد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829761016




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

- ابداعات و طرح هایی که دنیا را نجات می دهند


واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:

راسخون:  به گزارش خبرگزاری مهر، اغلب اشیای جدیدی که با طراحیهایی عجیب عرضه می شوند گران هستند و برای عموم مردم کاربرد چندانی ندارند. این درحالی است که بعضی از طراحیها همزمان از زیبایی برخوردارند و هم می توانند برای جمعیتهای کشورهای درحال توسعه بسیار کاربردی باشند به همین دلیل است که یک طراحی خوب، همیشه مفید و انسانی است. در این راستا، مجله علمی "نشنال جغرافی" به معرفی طراحیهایی پرداخته است که نوآورانه بوده اند و به دلیل ویژگیهایی که دارند می توانند به بهبود وضعیت زندگی در دنیا و نجات زمین کمک کنند. 1- اختراع دوباره چرخ: در فضاهای روستایی کشورهای فقیر، آب تمیز و بهداشتی کیلومترها از محل زندگی مردم فاصله دارد. دور بودن آب آشامیدنی سالم منجر به شیوع بیماریهای همه گیر شده و زنان و کودکان را در معرض خطر قرار می دهد. از سویی دیگر حمل آب به صورت پیاده در مسیرهای طولانی بسیار دشوار است. به همین دلیل در آفریقای جنوبی چرخی به اسم sturdy Q Drum (غلطت ستبر کیو شکل) طراحی شده است که می تواند با کمترین سختی حدود 50 لیتر آب را در خود حمل کند. این غلطت در حقیقت یک مخزن 50 لیتری آب است که ظاهری شبیه به چرخ دارد و بنابراین به راحتی روی زمین حرکت می کند.  

  2- تیوب اسپری آسم: "ایروشامبر" وسیله ای شبیه به قیف است که سر اسپری های آسم نصب می شود و به کودکان کمک می کند که راحتتر از این اسپری ها استفاده کنند. قیفهای معمولی پلاستیکی بوده و بیش از 20 دلار قیمت دارند. این قیمت برای کشورهای درحال توسعه بسیار بالا است و در این کشورها بیماریهای تنفسی کودکان در حال رشد است. اکنون یک طراح مکزیکی قیفی را طراحی کرده است که از جنس کاغذ است و تنها حدود یک دلار قیمت دارد.  

  3- مثل یک مامان کانگرو: حدود 19 میلیون کودک همه ساله در کشورهای درحال توسعه متولد می شوند. بسیاری از این کودکان به دلیل گرمای هوا و عدم دسترسی خانواده ها به سیستمهای تهویه و خنک کننده نمی توانند دمای بدن خود را تنظیم کنند و در اثر گرمازدگی جان خود را از دست می دهند. در این راستا در هند یک نوع "آغوش" (Embrace ) کیسه مانند شبیه به کیسه کانگرو طراحی شده است که می تواند به خنک کردن کودکان کمک کند.  

  4- یخچال قابل حمل شنی: این یخچال برپایه یک تکنیک قدیمی نگهداری مواد غذایی استوار شده است. در این تکنیک که سیستم "ظرف در ظرف" نام دارد آب داخل شن مرطوبی که در ظرف بزرگتر است بخار شده و در اثر این بخار سرما ایجاد می شود. این سرما به ظرف کوچکتری که داخل ظرف بزرگتر قرار دارد و محتوی مواد غذایی است منتقل می شود، به این ترتیب مواد غذایی برای یک مدت طولانی نگهداری می شوند. در این یخچال قابل حمل شنی که در نیجریه طراحی شده است، گوجه فرنگیها به جای چند روز می توانند هفته ها نگهداری شوند.  

  5- فیلتر آب: حدود 900 میلیون نفر در دنیا از آب آشامیدنی بهداشتی محروم هستند. فیلتر LifeStraw می تواند تعداد باکتریها و ویروسهای داخل آب آشامیدنی که از منابع نامطمئن به دست می آیند را کاهش دهد. پس از زلزله هائیتی هزاران نمونه از این فیلتر به مردم زلزله زده این کشور اهدا شد. فیلتر LifeStraw که در کنیا طراحی شده است می تواند حدود 600 لیتر آب را تصفیه کند.  

  6- زغال چغندر قند: سوزاندن چوب و فضولات جانوری مهمترین منبع انرژی برای بسیاری از مردم در کشورهای درحال توسعه است. استفاده از این منابع انرژی منجر به جنگل زدایی و گسترش بیماریهای تنفسی می شود. اکنون در کشور هائیتی زغالهایی قالبی طراحی شده اند که به جای کربن چوب از شاخه های خرد شده چغندر قند ساخته شده اند. چغندر قند یک منبع گیاهی بومی بسیار فراوان است و بنابراین شاخه های بریده و زائد این گیاه برای تولید این زغالها در دسترس قرار دارد. از سویی دیگر این زغالها به روشی بسیار تمیزتر می سوزند و آلودگیهای فضولات جانوری و چوب را ندارند.  

  7- سفالهای خورشیدی: سفالهای نیروی خورشیدی (Solé Power Tiles) شبیه به سفالهای سنتی هستند که در کشورهای آفتابی (برای مثال ژاپن) کاربرد دارند اما به رنگ آبی هستند. در ساخت این سفالها به جای خاک رس از یک پلیمر مقاوم استفاده شده است و در حقیقت پانلهای خورشیدی فتوولتائیکی منحنی شکلی هستند که قادرند در هر روز به اندازه ای انرژی تولید کنند که 70 درصد از هزینه برق یک خانواده متوسط آمریکایی را کاهش دهند. این سفالها در آمریکا طراحی شده اند.  

  8- نور خورشید: حتی امروز نیز چراغ نفتیهای خطرناک تنها منبع نور برای میلیونها نفر در سراسر دنیا هستند. اکنون یک چراغ روشنایی به نام MightyLight طراحی شده است که با انرژی خورشید کار می کند. این چراغ ایمن تر، تمیزتر و انطباق پذیرتر از چراغهایی هستند که با شعله حاصل از اشتعال نفت و یا روغن چراغ نور می دهند. این چراغها را می توان به دیوار نصب کرد. MightyLight  برپایه فناوری "دیودهای ساطع کننده نور" (ال. ای. دی) قرار دارد و بنابراین حداقل می تواند به مدت 30 سال کار کند. این چراغها را طراحان هندی توسعه داده اند.  

  9- شارژر سمعک: قیمت بالای باتریهای قابل حمل ویژه سمعکها در کشورهای درحال توسعه یک هزینه سنگین را به سبد خانوار افرادی که از این دستگاهها استفاده می کنند تحمیل می کند. این شارژر انرژی خورشیدی قادر است هم باتریهای کوچک در ابعاد سمعکها و هم باتریهای معمولی قابل شارژ را شارژ کند. به این ترتیب هزینه استفاده از سمعکها تاحد چشمگیری کاهش می یابد. بیش از 6 هزار نفر در آفریقا، آمریکای مرکزی، خاورمیانه و آسیا از این شارژر که در کشور "بوتساوانا" طراحی شده است استفاده می کنند.  

  10- موتور سیکلت الکترونیکی: بیشتر بخشهای این موتورسیکلت که Enertia نام دارد با مواد بازبافتی ساخته شده اند. باتریهای Enertia با اتصال به پریز برق 110 و 220 ولت شارژ می شوند و می توانند شارژ خود را تا مسافت 60 کیلومتر با سرعت حداکثر 90 کیلومتر بر ساعت حفظ کند. این موتورسیکلت که در آمریکا طراحی شده و نسخه سریعتر موتور Empulse است بدون انتشار مواد سمی و گازهای گلخانه ای حرکت می کند و قرار است از سال 2011 عرضه شود.  

    999 منتظر اخبار ، انتقاد وپیشنهاد شما هستیم:





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن