واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
راسخون: شهادت و اسارت دو واژه اي است که در بطن دوران جنگ نهفته اند. اسارت قصه ميله هاي زندان است؛ قصه شکنجه ها و دوري از خانواده. تلخي اين واژه به حدي است که بسياري از کارگردانان سعي مي کنند با ساخت سريال هايي با اين مضمون احساس رنج و سختي را از سويي و مقاومت و پايداري از سوي ديگر در رگ هاي همه ايرانيان تزريق کنند. سريال «قفسي براي پرواز» که قرار است بعداز هفته دفاع مقدس از شبکه يک پخش شود؛ داستان اسارت را دستمايه خود قرار داده است. قصه «قفسي براي پرواز» که پيش از اين «پرندگان خارزار» نام داشت، براساس فيلم نامه اي از محمدرضا گوهري به نگارش درآمده است. داستان آن درباره جواني به نام احسان است که در شهريار زندگي مي کند. او در سفري به خرمشهر، به دختري جنوبي دل مي بندد؛با آغاز جنگ و محاصره خرمشهراحسان براي پيدا کردن دختر مورد علاقه خود به خرمشهر مي رود اما در آنجا به اسارت نيروهاي عراقي درمي آيد.
اين سريال در شش فاز مراحل مختلف زندگي احسان را بازگو مي کند و در هر فاز بازيگران مشخصي ايفاي نقش مي کنند. در فاز اول سريال؛خانواده احسان که در شهريار زندگي مي کنند به مخاطب معرفي مي شوند. در اين قسمت بازيگراني چون ثريا قاسمي، هوشنگ توکلي، اردلان شجاع کاوه، آناهيتا همتي،مهوش افشارپناه، نفيسه روشن و شيرين بينا در کنارامين زندگاني (احسان) بازي دارند.شيرين بينا درباره نقش خود در سريال مي گويد: در اين سريال نقش منيرخواهر احسان را بر عهده دارم که در شهريار زندگي مي کند و عاشق خانواده خود است. بينا از همکاري با گروه «قفسي براي پرواز» ابراز رضايت مي کند و مي گويد: کار با چنين گروهي براي من بسيار لذت بخش بود و اميدوارم بتوانم با بازي خوب دين خود را به مخاطب ادا کنم. و اما درفاز دوم سريال، اسارت احسان به تصويرکشيده شده است. احسان پس از اسارت به يک قرنطينه برده مي شود.دراين مکان است که شخصيت هاي ديگر به او مي پيوندند. در اين مرحله از کار حبيب دهقان نسب، بابک انصاري و رحيم نوروزي مقابل زندگاني نقش هاي اصلي را بازي مي کند و چهره اسارت و مشکلات آن را به نمايش مي گذارند. چهار فاز ديگر هم به همين ترتيب قصه احسان را بيان مي کند.البته سريال با بيان واقعيات جنگ و اسارت سعي کرده گوشه چشمي هم به زواياي دراماتيک قصه داشته باشد. در اين سريال بازيگران زيادي به ايفاي نقش مي پردازند به گفته يوسف سيد مهدوي کارگردان اين سريال حدود هشتاد بازيگر به ايفاي نقش پرداخته اند که هر کدام در اين شش فاز فيلم نامه وارد قصه شده و ماجراهاي مختلفي را شکل مي دهند. سيد مهدوي در مورد روند توليد کار مي گويد: ابتدا داستان فيلم نامه را بازنويسي کرديم و در مراحل مختلف اين سريال سعي کرديم به بخش هايي که در ساختار اهميت ويژه اي دارند،توجه کنيم. البته در اين پروژه تلويزيوني با تدابيري خاص، فضايي را براي بازيگران به وجود آورديم تا بتوانيم کاري يک دست در سبک بازي، بازيگران داشته باشيم.
او ادامه مي دهد: بخش عمده تصويربرداري اين سريال در خرمشهر و مقداري هم در تهران انجام گرفته است. از آنجا که داستان قهرمان قصه در فضاهاي زيادي بيان مي شود؛ ما گروهي را براي انتخاب مناسب لوکيشن ها گردآوري کرده بوديم تا با سيرداستان بستر مناسب هم مهيا باشد. البته بخش هايي از محل تصويربرداري هم به دليل نبود لوکيشن مناسب بازسازي شده است. سيد مهدوي که در کنار بيان داستان به شناساندن ميراث فرهنگي کشور به مخاطب نيز اهميت مي دهد؛ مي گويد: دراين سريال به طور کلي با فضا و داستان قصه به جلو حرکت کرديم و توانستيم برخي از بافت هاي جنوب کشور از جمله خرمشهر را به عنوان نمادي از ميراث فرهنگي اين مرز و بوم به تصوير بکشيم. او که با پخش هفته اي يک بار سريال هاي تاريخي و فرهنگي موافق است، تأکيد مي کند: سريال هايي که به صورت هفته اي يک بارپخش مي شوند، مناسب ترند. به نظرم سريال هايي که موضوع جدي و منسجم تري دارند و وقايع تاريخي کشورمان را بيان مي کنند،بهتراست به صورت هفته اي يک بار پخش شوند که اين موضوع در مورد سريال «قفسي براي پرواز» صدق مي کند. او در ادامه مي گويد: ما براي سريال تحقيقات ميداني و کتابخانه اي بسيار مفصلي را انجام داديم که در حدودهفده جلد است و آن را به سيما فيلم تحويل داده ايم. سريال «قفسي براي پرواز» در 32 قسمت تهيه شده و قرار است بعد از هفته دفاع مقدس روي آنتن شبکه يک برود؛سريالي که مخاطب خود را به دنيا جنگ و اسارت مي برد. 999
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 358]