واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نحوه بررسي مشاركت زنان تركيه در مسايل سياسي و اجتماعي بررسي شد
به گزارش خبرنگار ايرنا، در نشست ياد شده مسايل مبتلابه زنان تركيه اعم از استخدام آنان در امور توليدي، نقش زنان در زندگي اجتماعي، تساوي زن و مرد و جايگاه زنان در رسانههاي ارتباط جمعي به خصوص تلويزيون ها، مورد بررسي قرار گرفت.
پروفسور حسن تحسين فنداوغلو رييس مديريت حقوق بشر تركيه روز پنجشنبه طي سخناني در مراسم افتتاح اين نشست با اشاره به اين كه مساله زن در تركيه را نميتوان در وراي حقوق بشر ارزيابي كرد، گفت: به رغم فراواني قوانين موجود در تركيه، به دليل تغيير نكردن ذهنيتها و نگرشهاي سنتي در مورد زنان، عموم زنان اين كشور به ويژه در مناطق محروم از مسايل و معضلات بسياري رنج ميبرند.
فنداوغلو با اشاره به تبعيضهاي موجود بين زنان و مردان اين كشور گفت:
با حل مسايل مربوط به زنان اميد ميرود بخش عمدهاي از مشكلات جامعه تركيه حل شود و متعاقب آن در دراز مدت نيز سلامت جامعه نيز تضمين خواهد شد به گزارش ايرنا، خانم نعمت چوبوكچو وزير مشاور در امور زنان تركيه نيز با اشاره به اين كه وضعيت زنان در اكثريت كشورها در زمينه قوانين با يكديگر مساوي است، گفت: اجرا نشدن قوانين و تغيير نكردن ذهنيت ها، موجب تقويت تبعيض بين زنان و مردان شده است .
وي با اشاره به اين كه طي شش سال گذشته و در دوران حكومت حزب عدالت و توسعه ، تركيه در زمينه حقوق بشر رشد فراواني داشته است، گفت: وضعيت زنان تركيه نيز در قانون اساسي، قوانين جزايي، قانون مدني و قانون كار نسبت به گذشته بهبود يافته است، ولي هنوز تبعيض بين زنان و مردان در اين كشور از ميان برداشته نشده است.
به گفته خانم چوبوكچو، دولت تركيه با اجراي برخي سياستها و تغيير قوانين به نفع زنان، حمايتهاي مادي و معنوي از اين قشر جامعه را در دستور كار خود قرار داده و سعي در رفع تبعيض بين زنان و مردان دارد.
وي با اشاره به اين كه در سال ۲۰۰۰ميلادي بيش از ۱۵درصد دختران تركيه از نعمت سواد آموزي بيبهره بودند، گفت: با اجراي طرح دختران به مدرسه تمامي دختران اين كشور تا سال ۲۰۱۰ميلادي از نعمت سوادآموزي بهره مند خواهند شد.
خانم چوبوكچو مسايل مبتلابه بانوان تركيه را در چهار سرفصل، مشاركت نكردن زنان در زمينههاي مختلف اجتماعي و سياسي، خشونت ، مشاركت زنان در استخدام و توليد و حقوق بشر برشمرد و گفت: دولت تركيه با برنامههاي كوتاه، ميان و درازمدت مشكلات ياد شده را از ميان برخواهد داشت.
حميل چيچك معاون نخست وزير و وزير دادگستري تركيه نيز طي سخناني در اين نشست، قرن حاضر را قرن علم و حقوق بشر خواند و گفت: حقوق بشر مساله اي جهاني است و اجراي كامل حقوق بشر علاوه بر بهبود قوانين نيازمند تغييرات نهادينه در اذهان مردم يك كشور است.
وي با اشاره به اين كه براي رعايت كامل حقوق بشر تنها اقدامات دولتي كافي نيست، گفت: نهادها و سازمانهاي غيردولتي نيز بايد در اين زمينه به طور كامل فعال شده و كمك كار نهادهاي دولتي باشند.
چيچك با تاكيد بر اين كه زنان نبايد گرفتن حق خود را به مردان واگذار كنند، گفت: مساله زنان، مساله آنان است و به همين دليل زنان بايد علاوه بر صحنههاي سياسي در ديگر صحنهها نيز حضوري بسيار فعال داشته باشند.
وي با اشاره به وجود ۵۰نماينده زن در مجلس تركيه و نزديك بودن انتخابات محلي آينده، گفت: بانوان تركيه با مشاركت در آن انتخابات و كسب جايگاههاي كليدي بايد علاوه بر تقويت موقعيت خود در پيشبرد حقوق زنان و رفع تبعيض ها، خود راسا وارد امور شوند.
به گفته چيچك ، نقضهاي موجود حقوق بشر در تركيه به خصوص در مورد بانوان از سوي مسئولين اداري صورت ميگيرد و در صورتي كه بانوان در اين امور نقش داشته باشند از چنين نقضهايي نيز ممانعت به عمل ميآيد.
معاون نخست وزير تركيه با اشاره به اين كه بانوان تركيه در قوه قضاييه ، دانشگاهها و آموزش و پرورش نقشهاي فعالي دارند، خواهان حضور هر چه بيشتر آنان در صحنه سياست و قوه مجريه شد و گفت: براي مثال نبود يك استاندار زن در تركيه نقيصهاي است كه بايد جبران شود.
در ادامه نشست ياد شده، مسايل مختلف زنان همانند استخدام آنان در امور توليدي، نقش زنان در زندگي اجتماعي ، تساوي زن و مرد و جايگاه زنان در رسانههاي ارتباط جمعي به ويژه تلويزيونها از سوي سخنرانان به تفصيل مورد بررسي قرار گرفت.
اين نشست عصر روز پنجشنبه در آنكارا پايان يافت .
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]