واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تكميلي / بشار اسد روابط هند با آمريكا را در برقراري صلح مثبت خواند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): دهلي نو ـ رئيس جمهوري سوريه روز پنجشنبه در دهلي نو در پاسخ به سووال هاي نمايندگان رسانه هاي داخلي و خارجي مقيم هندروابط رو به گسترش هند با رژيم صهيونيستي و آمريكا را مثبت ارزيابي كرد.
به گزارش ايرنا از دهلي نو، بشار اسد در توضيح اين موضع خود گفت : اين روابط را مثبت تلقي مي كنم زيرا هند مي تواند اسرائيل را از سويي و آمريكا را از سوي ديگر نسبت به برقراري صلح ترغيب كند.
وي با بيان اين مطلب كه هند از آرمان فلسطين و سوريه حمايت مي كند اضافه كرد كه هند در موقعيتي است كه مي تواند نقش مهمي در تحولات جهاني ايفا كند.
اسد همچنين از عضويت دائم هند در شوراي امنيت اصلاح شده حمايت كرده و ايفاي نقش اين كشور كه به گفته وي داراي يك و نيم ميليارد جمعيت است ، براي تحولات جهاني مفيد دانست .
رئيس جمهوري سوريه در پاسخ به اين سووال كه چرا سازمان كنفرانس اسلامي همواره در نشست هاي خود از موضع هند نسبت به مساله كشمير انتقاد مي كند ، اما اعضاي اين سازمان بصورت انفرادي از هند حمايت مي كنند ، گفت : كنفرانس اسلامي است كه انتقاد مي كند ، اما سوريه از مذاكرات هند و پاكستان حمايت مي كند.
وي در ارتباط با مساله افغانستان هم گفت كه تروريسم در افغانستان نه تنها براي كشورهاي اطراف مشكل ساز است ، بلكه سوريه را هم تحت تاثير قرار مي دهد.
اسد در پاسخ به سووالي در خصوص وضع عراق گفت : ما در تماس دائم همه روزه با مقام هاي عراقي بمنظور حل بحران اين كشور هستيم .
رئيس جمهوري سوريه در ادامه سخنان خود بار ديگر از مواضع آمريكا در قبال بحران خاورميانه انتقاد كرد و گفت : دولت كنوني آمريكا هيچ علاقه اي به برقراري صلح در خاورميانه ندارد.
بشار اسد در مورد مذاكرات خود با مقام هاي هندي گفت كه در باره مسائل گوناگوني از جمله روند صلح در خاورميانه ، تروريسم ، همكاري اقتصادي و روش هاي ممكن براي تقويت آن ، انرژي ، برق و نفت ، گفت و گو شد.
اسد يادآور شد كه ارزش مبادلات اقتصادي و تجاري بين دهلي و دمشق 500 ميليون دلار است كه با اين ديدار وي از هند افزايش خواهد يافت .
رئيس جمهوري سوريه در ارتباط با موقعيت اين كشور يادآور شد كه سوريه با 20 ميليون جمعيت در منطقه اي قرار گرفته كه اطراف آن با بحران هايي مثل بحران عراق ، لبنان و فلسطين محاصره شده است .
وي تصريح كرد كه سوريه سعي دارد تا براي رفع اين بحران ها نقشي ايفا كند ، براي مثال سوريه سعي مي كند گروه هاي فلسطيني حماس و فتح را به مذاكره و حل مساله فلسطين ترغيب كند.
هند و سوريه روز چهارشنبه بمنظور تقويت روابط فيمابين دو قرارداد همكاري و يك يادداشت تفاهم امضا كردند.
به گزارش ايرنا از دهلي نو ، اين دو قرارداد و يادداشت تفاهم در پايان مذاكرات يك ساعته "بشار اسد"، رئيس جمهوري سوريه با "مان موهان سينگ "، نخست وزير هند در دهلي نو امضا شد.
يكي از اين دو قرارداد ممنوعيت اخذ ماليات مضاعف و جلوگيري ازپرداخت نكردن ماليات ها و ديگري به ترويج و حفظ سرمايه گذاري مربوط مي شود و يادداشت تفاهم بين اين دو كشور نيز در زمينه همكاري دوجانبه در بخش كشاورزي است.
هند و سوريه همچنين مذاكرات گسترده اي در مورد همكاري فيمابين در زمينه انرژي انجام دادند.
رئيس جمهوري سوريه عصر روز دوشنبه به منظور انجام ديدار پنج روزه از هند وارد دهلي نو شد.
"حافظ اسد"، رئيس جمهوري پيشين سوريه 30 سال پيش از هند ديدن كرد.
خانم "اسما اسد"، همسر "بشار اسد" و يك هيات بلندپايه سوري شامل چهار وزير ، رئيس جمهوري سوريه را در اين ديدار همراهي مي كنند.
"بشار اسد" قرار است كه روز پنجشنبه سفر خود را به شهر تاريخي آگرا و بنگلور آغاز كند.
رئيس جمهوري سوريه صبح روز شنبه هند را به قصد سوريه ترك خواهد كرد.
آساق**310.**1789**1431
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]