تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817173957




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فرمول انفجاري امريكا براي خروج از بن بست توافقنامه


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فرمول انفجاري امريكا براي خروج از بن بست توافقنامه
واشنگتن پست در حالي كه از نگراني شديد مقامات امريكايي از به بن بست رسيدن اين مذاكرات خبر مي داد، نوشت: «تحولي مهم در مواضع عراقي ها پديد آمده است. عراقي ها مي گويند اين توافقنامه، عراق را مستعمره امريكا خواهد كرد.»
اعلام به بن بست رسيدن توافقنامه امنيتي، سياسي و اقتصادي عراق- امريكا توسط نخست وزير عراق كافي بود تا امريكايي ها تمام طرح هاي سياسي خود مبني بر تسلط كامل بر منطقه را نقش بر آب ببينند.

به گزارش رجانيوز، اظهارات نوري مالكي درباره به بن بست رسيدن توافقنامه در پايان سفر به اردن، البته با واكنش هاي مختلف داخلي و خارجي همراه شد و "هوشيار زيباري" وزير امور خارجه،‌ "عادل عبدالمهدي" معاون رئيس جمهور و "برهم صالح" معاون نخست وزير عراق بر خلاف نظر نخست وزير، از ادامه مذاكرات اين كشور با امريكا براي انعقاد قرارداد امنيتي بغداد- واشنگتن و امضاء آن تا پايان ژوئيه (10 مرداد) خبر دادند.

اين در حاليست كه چندي پيش شوراي سياسي امنيت ملي عراق مذاكرات درخصوص توافقنامه امنيتي واشنگتن و بغداد را به نوري مالكي تفويض كرده و تنها مرجع رسمي اظهار نظر در خصوص توافقنامه را شخص نخست وزير عراق دانسته بود.

سخنگوي كاخ سفيد هم تنها يك روز پس از اظهارات نوري مالكي به تأثير مذاكرات تهران- بغداد بر تعليق مذاكرات هيأت هاي عراقي- امريكايي اشاره كرد.

روزنامه واشنگتن پست نيز در حالي كه از نگراني شديد مقامات امريكايي از به بن بست رسيدن اين مذاكرات خبر مي داد، نوشت: «تحولي مهم در مواضع عراقي ها پديد آمده است. عراقي ها مي گويند اين توافقنامه، عراق را مستعمره امريكا خواهد كرد.»

پيش از اين نيز «نوام چامسكي»، نظريه پرداز امريكايي، توافقنامه امنيتي واشنگتن- بغداد را اقدام وقيحانه امپرياليسم معرفي كرده و گفته بود امريكا با اين توافقنامه امنيتي، درصدد ادامه سلطه بر عراق است و مي خواهد منابع انرژي عراق در انحصار سرمايه داران امريكايي قرار گيرد.

در صورت امضاي اين توافقنامه، امريكايي ها اين توانايي را بدست مي آورند تا براي سال هاي متمادي پايه سياست هاي خود را در خاورميانه تحكيم كنند اما عدم به نتيجه رسيدن اين مذاكرات، سران كاخ سفيد را با نگراني هاي جدي مواجه كرده است.

در شرايط فعلي، تنها راه برون رفت توافقنامه از بن بست، عقب نشيني امريكا از خواسته هاي كليدي خود و پذيرفتن حق حاكميت عراق است كه در اين صورت توافقنامه از شكل مورد نظر امريكا خارج شده و براي آنها منفعت چشمگيري نخواهد داشت چراكه اين عقب نشيني و قبول حاكميت مردم عراق با ماهيت سياست هاي امريكا منافات دارد.

با توجه به مخالفت شديدي كه از سوي رهبران سياسي و مذهبي و به تبع آن مردم عراق با خواسته هاي غيرمشروع امريكايي ها صورت گرفته است، اگر سران ايالات متحده بخواهند بر خواسته هاي خود پافشاري كنند، قطعاً به نتيجه نمي رسند كه اين بن بست توافقنامه مورد نظر امريكا را در برزخ قرار داده است.

كارشناسان، فعاليت هاي مجدد عوامل تروريستي مورد حمايت سازمان هاي جاسوسي امريكا (سيا) و اسرائيل (موساد) در عراق را كه به قتل عام شيعيان و سني ها پرداخته اند، ناشي از نگراني هاي امريكا از نرسيدن به اهداف خود ارزيابي مي كنند.

سعداله زارعي كارشناس مسائل خاورميانه معتقد است امريكايي ها پس از شكست اين طرح اينك با وضعي مواجه شده اند كه نمي توانند، پيش بيني روشني از آينده داشته باشند. برهم خوردن «اتفاقيه» عراق نشان داد كه رقباي منطقه اي امريكا مي توانند پيچيده ترين طرح دستگاه امنيتي و سياسي امريكا را نيز خنثي نمايند. اينك امريكايي ها براي آنكه نشان دهند بازي تمام نشده است، به اقدامات هيجاني و خونين روي آورده اند.

از جمله اين اقدامات تروريستي، انفجار اتومبيل بمب گذاري شده دريك ايستگاه اتوبوس مناطق شمالي پايتخت عراقي بود كه براثر اين اقدام تروريستي كه در يك محله شيعه نشين بغداد روي داد، 51 غيرنظامي عراقي شهيد و 102 نفر ديگر مجروح شدند. خبرگزاري ها شدت انفجار را به حدي ارزيابي كرده بودند كه به آتش سوزي 20 مركز تجاري و انهدام تعداد زيادي خودرو منجر شد. شهر بغداد طي ماه هاي اخير شاهد چنين انفجار مهيب و پرتلفاتي نبوده است. در دو رشته عمليات ديگر نيز كه طي روزهاي گذشته به وقوع پيوسته است، 73 و 57 تن از عراقي ها كه عمدتاً سني بوده اند، به قتل رسيده اند.

اگرچه امريكا تلاش مي كند براي گم كردن رد نظاميان خود و فتنه انگيزي ميان طوايف، اختلافات مذهبي را به عنوان عامل اين حوادث معرفي كند اما آنچه كه انگشت اتهام را نسبت به وقوع اين عمليات هاي تروريستي بيش از پيش متوجه امريكا مي كند، حفاظت هاي چند لايه اي است كه از شهرهاي مختلف عراق به وي‍ژه پايتخت اين كشور صورت مي گيرد. تدابيري كه در ماههاي گذشته نيز نتيجه داده بود و عمليات انتحاري و بمبگذاري ها را كاهش قابل توجهي داده بود.

زارعي در اين زمينه مي افزايد وقوع انفجار در مناطق حفاظت شده در بغداد، نيازمند عبور گسترده مواد منفجره از گيت هاي متعدد بازرسي نيروهاي امريكايي است كه عدد آنان بطور رسمي از 50 هزار نفر تجاوز مي كند و حداقل از سوي حدود 40هزار نفر از نيروهاي امنيتي شبكه هايي نظير (Black Water) پشتيباني مي شوند. با اين وصف ترديدي باقي نمي ماند كه انفجارهاي روزهاي گذشته يا توسط نظاميان امريكايي و يا توسط گروههاي تروريستي كه از پشتيباني گسترده نظاميان امريكايي برخوردارند، روي داده است.

اينكه امريكا از آغاز اقدامات تروريستي چه اهدافي را دنبال مي كند، نكته قابل تأمل ديگري است كه زارعي، انتقام از عراقي ها به خاطر خودداري از امضاي توافقنامه و ارائه طرح هاي بديل را از جمله انگيزه هاي اصلي مي داند.

به هر ترتيب، نبايد نقش رهبران مذهبي در جلوگيري از امضاي اين توافقنامه را ناديده گرفت. به طوري كه در خلأ مخالفت مراجع ديني به ويژه آيت الله سيستاني چه بسا تاكنون اين توافقنامه امضا شده و با اعطاي برخي مشوق هاي مبهم اقتصادي، حضور نيروهاي نظامي امريكا در عراق تثبيت شده بود و حق امريكايي ها براي تسلط بر وزارتخانه هاي كليدي عراق به رسميت شناخته مي شد.

تاريخ معاصر گوياست كه هيچ گروه و دولتي در كشورهاي اسلامي در مبارزه با استكبار و سلطه گرايي، مشروعيت، مقبوليت و قدرت علما را ندارند. مبارزات آيت الله سيد كاظم يزدي در جريان جنگ جهاني دوم و فتواي معروف ميرزاي شيرازي در ماجراي تحريم تنباكو شمه اي از اين قدرت نمايي است.
 پنجشنبه 30 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن