واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آقاتهراني:نمايندگان در دام صاحبان قدرت نيفتند
حجت الاسلام والمسلمين مرتضى آقاتهرانى نماينده مردم تهران در مجلس شوراى اسلامى گفت :نماينده بايد حر باشد، عده اى مى آيند و به اشكال مختلف مى خواهند با تهديد و تطميع از طريق نماينده منافع خود را پيش برند و در اين ميان ممكن است نماينده فراموش كند كه بايد خدمتگزار مردم باشد و خود به دام صاحبان قدرت و پول بيفتد. به دليل آن كه نماينده در رأس است و توان بالايى براى به انجام رساندن امور دارد، احتمال منحرف شدنش هم وجود دارد
به گزارش رجانيوز به نقل از ايران ، متن اين گفتگو بدين شرح است:
علت توصيه مؤكد رهبر انقلاب به نمايندگان درباره مردمى بودن و مردمى ماندن از نظر شما چيست
نمايندگان مجلس، مسئولانى هستند كه مردم به آنها رأى داده اند، برخى مى آيند و به مردم وعده هايى مى دهند اما در تمام مدت نمايندگى و تا چهار سال ديگر پيدايشان نمى شود و خبرى از عمل به وعده ها نيست، اين نوعى خيانت به مردم و فريب آنهاست لذا بايد با مردم و در ميان آنها بود. يك فرد با كسب جايگاه نمايندگى از امكاناتى برخوردار مى شود كه گاه باور مى كند كه اين امكانات متعلق به خود اوست در حالى كه اينها امكاناتى براى خدمت بيشتر به مردم است و نبايد در راهى غير از اين به كار رود. دور شدن از مردم به واسطه جايگاه و امكاناتى كه در اختيار نماينده قرار مى گيرد يك خطر است و به همين دليل رهبر انقلاب نيز در اين زمينه هم اكنون، هم در گذشته و هم در آينده تأكيد داشته و خواهند داشت. اين توصيه ها بدان دليل است كه زمينه خطر در اين مقام بيشتر است.
ايشان نمايندگان را از گرفتار شدن در دام فتنه هاى گوناگون برحذر داشتند و به طور خاص نسبت به شكل گيرى طبقه جديد اشرافى حساسيت نشان دادند، دليل اين حساسيت را چه مى دانيد
نماينده بايد حر باشد، عده اى مى آيند و به اشكال مختلف مى خواهند با تهديد و تطميع از طريق نماينده منافع خود را پيش برند و در اين ميان ممكن است نماينده فراموش كند كه بايد خدمتگزار مردم باشد و خود به دام صاحبان قدرت و پول بيفتد. به دليل آن كه نماينده در رأس است و توان بالايى براى به انجام رساندن امور دارد، احتمال منحرف شدنش هم وجود دارد.
چه عاملى مى تواند در اين زمينه بازدارنده باشد
ارتباط مستمر با مردم و ساده زيستى راهكار مناسبى براى پرهيز از افتادن در دام صاحبان قدرت و ثروت و ايجاد طبقه اى جديد در جامعه است.
از نكات ديگر مورد توجه رهبر انقلاب هشدار نسبت به نفوذ افراد متنفذ در روند قانونگذارى است، علت اين هشدار را چه مى دانيد
وقتى افرادى در جايگاه و رأس نظام قانونگذارى قرار مى گيرند، طبيعى است كه عده اى كه منافع مادى دارند بيايند و خواهان نفوذ شوند و حتى با دور زدن نمايندگان در روند قانونگذارى ورود پيدا كنند، براين اساس رهبر انقلاب نگران هستند و نسبت به نفوذ اين افراد توصيه و تذكر مى دهند، نمايندگان نيز بايد بسيار مراقب باشند.
علاوه بر توصيه هايى درباره ايفاى وظيفه نمايندگى و هشدارهايى درباره عوامل دور شدن از ايفاى اين وظيفه، رهبر انقلاب تأكيداتى درباره همكارى با دولت داشتند، علت اين تأكيد ات كه حتى پيش از انتخابات مجلس هشتم صورت مى گرفت، چيست آيا وجود خلأيى منجر به اين تأكيد ات شده است
خوشبختانه يكى از توفيقاتى كه دولت به ما داده اين است كه دولتى پرتلاش و كارا در سر كار است و حتى دشمنان هم به اين موضوع اذعان دارند. هر فردى به راحتى متوجه مى شود كه از زمان روى كار آمدن اين دولت، همواره مقام معظم رهبرى از آن حمايت كرده، هرچند كه برخى با اين تأكيد ات باز هم توفيقات دولت را انكار مى كنند. لذا ايشان تأكيد داشتند كه مجلس مسير دولت را در خدمتگزارى هموار كند تا با وجود قوانين خوب و راهگشا دولت بتواند قوى تر عمل كند. اگر مجلس اتاق فكر مناسبى براى دولت پركار و پرتلاش باشد قطعاً از اين تعامل و همكارى، كارهاى بزرگى مى توان انجام داد در حالى كه اگر مجلس مانع شود و بر سر يك لايحه و قانون و مصوبه درگيرى ميان اين دو نهاد ايجاد شود، نيروى همديگر را از بين مى برند و گرچه دولت پرتوان و پرانرژى آمده اما انرژى اش صرف درگيرى هاى بيهوده مى شود، براى مجلس نيز چنين شرايطى وجود دارد. لذا مجلس بايد به دنبال اين باشد كه با تصويب قوانين محكم و نظارت درست دولت را همراهى كند.
با توجه به مدت زمان كوتاهى كه از عمر مجلس هشتم گذشته، اين همكارى را چطور مى بينيد
البته هنوز براى قضاوت در اين زمينه زود است. مجلس تا به حال تنها شش جلسه داشته و آزمونى براى برآورد اين تعامل وجود نداشته است. اما مجلس نسبت به گذشته تغييرات زيادى داشته است، چه در زمينه هيأت رئيسه و چه تركيب كميسيون ها اما نوآورى هاى صورت گرفته فضاى اميدواركننده اى را ترسيم مى كند.
پيشنهاد تشكيل كميته همكارى مشترك ميان مجلس و ساير قوا، بخصوص تشكيل كارگروه در موارد خاص براى همكارى با دولت را چطور مى بينيد
تشكيل كميته از كارهاى خوب و ارزشمندى است كه براساس رهنمودهاى رهبر معظم انقلاب شكل خواهد گرفت و فعاليت در اين قالب امكان تعامل بيشترى را فراهم مى كند.
يكى از موضوعاتى كه در مجلس اتفاق افتاد رأى مجلس به لايحه جبران خشكسالى بود كه دو فوريت آن به تصويب نرسيد و برخى آن را اولين تقابل مجلس هشتم و دولت نهم تحليل كردند، در اين مورد شما چه تحليلى داريد
نمى توان از اين رأى چنين برداشتى را داشت چرا كه نمايندگان همانطور كه نشان دادند با رأى بالايى يك فوريت آن را تصويب كردند اما به دليل ناكافى بودن توضيحات و اطلاعات نمايندگان در اين مورد دو فوريت به تصويب نرسيد و هرگز نمى توان آن را تقابل معنا كرد.
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]