واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نقش اينترنت در تخريب استعداد آيا گوگل ما را كودن مي كند؟
جام جم آنلاين: نيكلاس كر (Nicholas Carr) مدير سابق Harvard Business Review مجله تخصصي مدرسه تجارت دانشگاه هاروارد در مقاله اي كه در ماهنامه فرهنگي آمريكايي "آتلانتيك" منتشر كرده است نگراني خود را از كاهش توانايي مطالعه در بين نسل كاربران اينترنت ابراز كرد.
كر در اين مورد نوشت: "حس مي كنم كه اينترنت در حال خرد كردن قدرت تمركز و اظهار عقيده من است. ذهن من كم كم به جمع آوري اطلاعات به همان روشي كه شبكه گسترش مي دهد عادت مي كند. حس مي كنم كه همانند يك زير دريايي هستم كه در دريايي از واژگان غوطه ور است. مدنيت وب به طرزي منفي درحال شرطي كردن مكانيزمهاي ذهني ما است. شبكه روش خواندن، گزينش و به خاطر سپردن ما را كاهش داده و به خصوص قدرت تمركز و دقت ما را تخريب كرده است."
او با طرح اين سوال كه "آيا گوگل ما را كودن مي كند؟" (Is Google making us Stoopid) با دلايل بسياري به پاسخ اين سوال پرداخته است. [نيكلاس كر به عمد واژه stupid به معناي كودن را به صورت Stoopid نوشته است تا با اين روش اين واژه را از نظر ظاهري شبيه به واژه Google كند]
او در پاسخ به اين سوال نوشته است: "اين حقيقت دارد كه ما به محض آنكه براي خواندن سندي چند صفحه اي و يا يك كتاب مقابل رايانه مي نشينيم در يك چند عملكردي ذهني غوطه ور مي شويم و پس از خواندن چند پاراگراف احساس خستگي مي كنيم. به اين ترتيب روش خود را عوض كرده و بلافاصله خود را آماده مشاهده يك لينك جديد مي كنيم."
نيكلاس كر نوشت: "شما نمي توانيد استعداد 12 تا آنتونيو سالريو [آهنگساز ايتاليايي قرون 18 و 19] را داشته باشيد و قطعه اي از موتزارت را بسازيد. شما نمي توانيد در كنار هم كميته اي از دانشجويان با استعداد هنر را تشكيل دهيد و نقاشي "لا دنس" اثر هنري ماتيسه نقاش فرانسوي را بكشيد. چون ناتواني ماندگار ما با ماهيت وجودي چندگانه ها سازش پيدا مي كند و باعث مي شود كه ميل ما در وضع الگوهاي هنري در جايگاهي غلط قرار گيرد. شكسپير صاحب هملت است چون آن را خلق كرده است به همين ترتيب الكساندر گراهام بل مالك تلفن است چون زودتر از آنتونيو مئوچي حق انحصاري اختراعش را به ثبت رساند."
به اعتقاد كر، اينترنت دقت و توجه كاربران را نابود مي كند و موجب مي شود كه استعدادها هرگز شكوفا نشوند.
در حقيقت اين نخستين بار نيست كه نسبت به نقش مخرب اينترنت در سركوب استعدادها و خلاقيت هشدار داده شده است به طوري كه دسامبر گذشته "تارا برابازون" استاد ارتباطات و رسانه دانشگاه برايتون انگليس استفاده از جستجوگرهاي گوگل و ويكي پديا را به عنوان منابع جستجوي تحقيقات دانشجويان خود ممنوع كرد.
اين استاد در توضيح اين مسئله اظهار داشت: "مسئله اين است كه امروزه بسياري از دانشجويان ديگر تمايلي به استفاده از مغز خود ندارند. ما بايد ارزش تحقيق و تجزيه تحليل را احيا كنيم. به همين علت من استفاده آنها از سايتهايي مثل گوگل و ويكي پديا را ممنوع و به آنها ليستي از كتابهايي را ارائه كردم كه دانشجويانم مي توانند با كمك آنها تحققيات خود را انجام دهند."
اين استاد در سايت رسمي دانشگاه برايتون نوشت: "مي خواهم كه دانشجويانم پشت ميز بنشينند و كتاب بخوانند. مي خواهم كه آنها تجربه صفحات نوشته و چاپ شده را يادبگيرند، دقيقا همانطور كه تجربه پيكسل و محتويات ديجيتالي را آموخته اند. در حقيقت مي خواهم كه دانشجويانم هر دوي اينها را و نه تنها يكي از آنها را تجربه كنند."
همچنين در روزهاي اخير مايكروسافت، گوگل، اينتل و "آي بي ام" گروهي را به منظور بررسي مشكلات ناشي از اعتياد به پست الكترونيك كه موجب كاهش راندمان كار كارمندان اين شركتها شده است تشكيل دادند.
اينتل توليد كننده جهاني ريزتراشه ها در مدت 8 ماه يك تحقيق درون شركتي را انجام داد و كشف كرد كه پس از محدود كردن امكان استفاده از پست الكترونيك بسياري از وابستگان به اين فناوري بيشتر احساس خلاقيت كردند و بر راندمان كاري آنها افزوده شد.
مهر
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]