واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير جهاد كشاورزي:شرايط توليد محصولات كشاورزي به حالت عادي بازمي گردد
محمدرضا اسكندري گفت: شوك ايجاد شده به توليد برخي از محصولات كشاورزي بر اثر خشكسالي با تمهيدات به كار گرفته شده به حالت اوليه باز مي گردد.
به گزارش خبرنگار مهر ، عصر امروز در حاشيه امضاء يادداشت تفاهم همكاريهاي كشاورزي ايران و آذربايجان محمدرضا اسكندري در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبني بر تاثيرات خشكسالي بر روند توليدات كشاورزي و قيمت نهايي كالاها در بازار مصرف گفت : بروز خشكسالي باعث ايجاد شوك به برخي از محصولات كشاورزي شد كه در حال حاضر جهت بازگشت به شرايط عادي توليد تمهيدات لازم در زمينه استفاده از شيوه هاي كشت و نيز بهره گيري از آب در بخش كشاورزي به كارگرفته مي شود.
وزيرجهاد كشاورزي توليد و قيمت محصولات كشاورزي در بازاررا دو مقوله جدا ازهم خواند و افزود : در شرايط كنوني براي توليد گوشت مرغ در كشورهيچگونه مشكلي وجود ندارد و با مازاد توليد نيز مواجهيم، لذا اگرقرار باشد توليد كننده بدون زيان توليد داشته باشد بايد هزينه هاي آن از سوي دولت پرداخت شود. به همين لحاظ دولت در لايحه 4 هزار و500 ميليارد توماني كه به مجلس ارائه داده تامين يارانه ها را لحاظ كرده است.
وي افزود : قيمت تمام شده توليد كشاورزي بايد براي توليد كننده مقرون به صرفه باشد، لذا پرداخت يارانه منجر به حفظ و جلوگيري از كاهش توليد مي شود.
اسكندري بيان كرد : در لايحه 4 هزار و 500 ميليارد توماني دولت بالغ بر دو هزار و 500 ميليارد تومان به تامين يارانه كالاهاي اساسي و تامين نهاده هاي كشاورزي و معادل دوهزارميليارد تومان نيز به جبران خسارات سرمازدگي و خشكسالي اختصاص دارد كه در صورت تصويب در مجلس اين ميزان اعتبار در اختيار بخش كشاورزي قرار مي گيرد.
وي افزود : در حال حاضر از نمايندگان مجلس انتظار تصويب لايحه هزارميليارد توماني آبخيزداري را داريم كه در صورت موافقت با اين لايحه مقابله با خشكسالي به شكل گسترده انجام مي شود و مي توانيم از حداقلهاي ظرفيت توليد آب در بخش كشاورزي استفاده كنيم.
وزيرجهاد كشاورزي تاكيد كرد : لايحه هزار ميليارد توماني آبخيزداري به منظور مقابله گسترده با خشكسالي بايد همزمان با لايحه 4 هزار و 500 ميليارد توماني تصويب شود.
وي در رابطه با پرداخت يارانه در بخش كشاورزي تصريح كرد : بخشي از يارانه ها به عوامل توليد و بخش ديگر به برخي از محصولات كشاورزي اختصاص مي يابد، ضمن اينكه امسال به نهاده هاي توليد و نيز توليد نهايي يارانه پرداخت مي شود به نحوي كه در بحث توليد گوشت قرمزو گوشت مرغ هم به نهاده هاي توليد نظير ذرت و جو يارانه پرداخت مي شود و هم به محصول نهايي يعني خود گوشت در زمان عرضه در بازار مصرف يارانه اختصاص مي يابد.
به گفته اسكندري در صورت تصويب لايحه دولت در مجلس ميزان يارانه هاي مصوب بخش كشاورزي كه هم اكنون در حد سال گذشته است افزايش مي يابد.
وي با بيان اينكه تنظيم بازار مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز و سفيد كماكان با وزارت جهاد كشاورزي است، افزود : پيشنهادي مبني بر واگذاري تنظيم بازار اين محصولات به وزارت بازرگاني از سوي وزارت جهاد كشاورزي ارائه داده نشده است.
وزير جهاد كشاورزي بيان كرد : يارانه مربوط به نهاده هاي دامي و امكانات ذخيره سازي محصولات مذكور در اختيار وزارت جهاد كشاورزي است به نحوي كه اعتبارات بانكي براي ذخيره سازي دراختيار شركت پشتيباني امور دام وزارت جهاد كشاورزي قرارمي گيرد، لذا تنظيم بازار بايد توسط خود وزارت جهاد كشاورزي اعمال شود.
وي اعلام كرد : با توجه به شرايط خشكسالي محدوديتهايي براي خروج گندم توليدي از مرزهاي كشورتوسط بخش غيردولتي اعمال شده است.
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]