واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: رضايي:با اجراي واقعي سند چشم انداز به جامعه نمونه ميرسيم/تا دوباره يكي نشويم كاري از پيش نميبريم
------------
دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام گفت : تدوين سند چشم انداز گام دوم نظام جمهوري اسلامي ، براي ساخت جامعه نمونه و توسعه يافته است .
به گزارش خبرنگار ما، محسن رضايي امروز در همايش دولت، نظام اداري و چشم انداز در سخنراني خود با عنوان (( چشم انداز ايران 1404 و دولت )) با اشاره به اينكه با پيروزي انقلاب اسلامي ، پس از 300 سال دولت ملي درايران تشكيل شد گفت: تشكيل نهادهاي سياسي كارآمد ، تامين امنيت و دفاع ملي ، استقلال و سياست خارجي موفق از جمله دستاورهاي پيروزي انقلاب اسلامي و روي كارآمدن دولت ملي در ايران بود .
وي به وجود مشكلات و موانع براي ساخت جامعه نمونه به عنوان گام دوم انقلاب و نظام اسلامي اشاره كرد و گفت : به همين علت بايد اصلاحات اجتماعي ، اقتصادي ، سياسي و فرهنگي در كشور ايجاد مي شد ، كه نظام با تدوين سند چشم انداز ، گام دوم براي ساخت جامعه نمونه و توسعه يافته را آغاز كرد .
دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام توسعه يافتگي ، حفظ هويت اسلامي ، ايراني و انقلابي ، اول بودن در عرصه اقتصادي، علم و فناوري در منطقه و موثر بودن در روابط بين الملل را مفاهيم اصلي سند چشم انداز 20 ساله كشور دانست و گفت : با تحقق اين سند ، در بخش شرايط زندگي، درآمد سرانه مردم 4 برابر مي شود ، تورم مهار و بيكاري برطرف مي شود و ضريب امنيتي افزايش مي يابد .
رضايي آزادي و تامين مردم سالاري به بالاترين سطح و تامين عدالت را در بعد سياسي و الهام بخش بودن ايران و كمك به ثبات امنيت در منطقه را دستاوردهاي بين المللي تحقق سند چشم انداز خواند و افزود : براي تحقق اين سند بايد اقدامات اساسي شامل اصلاح نظام اقتصادي ، اداري و بروكراسي ، تصميم گيري مديريتي و حقوقي ، قضايي صورت گيرد ، نظام نوآوري ملي و منطقه اي تدوين و طراحي و عزم و اراده ملي در لايحه هاي مختلف اجتماعي شكل گيرد .
دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين از اصطكاك ، ناهماهنگي و تعارض ، روزمرگي ، نبود آينده نگري ، فرد گرايي و ذهني گرايي و شكاف بين علم و عمل ، سياست و اجرا و سخنراني و حكمراني را از جمله مهمترين آسيب هاي مديريتي دانست و برلزوم جبران اين آسيب ها و ارتقاء توانايي ها و قابليت هاي مديريتي تاكيد كرد .
رضايي تصريح كرد : براي جبران آسيب ها و ايجاد توانايي هاي جديد در مديريت كشور و همچنين اداره بهتر جامعه و رسيدن به اهداف سند چشم انداز ، نيازمند بسيج نخبگان هستيم و بدون شك بدون اين اقدام به اين اهداف نخواهيم رسيد .
وي با تشريح ويژگي ها و قابليت هاي ايران گفت : محيط سياسي ، اجتماعي ايران پرچالش است ، از نظر قومي و فرهنگي متكثر و در عين حال وحدت گراست ، همچنين ايران جامعه اي پرنخبه و معناگراست كه در چهارراه منافع جهاني واقع شده و برمنطقه اثرگذار است .
دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه هيچ كشوري در دنيا مثل ايران نخبگانش با هم به اين حد در تنازع نيستند گفت : چگونگي پايان دادن به اين نزاع ها و رسيدن به منشور تفاهم ملي و همچنين شتاب بخشيدن به امر توسعه ملي و فراهم سازي عقلانيت و علم و تدبير بيشتر در اداره امور كشور مهمترين دغدغه هاي مديريتي موجود است .
رضايي پيشنهاد كرد : نگاه مديريتي در كشور به نگاهي توحيدي تبديل شود و دولت براي مقابله با آسيب ها ، به بسيج امكانات اعم از نرم افزاري و سخت افزاري دست بزند .
وي تصريح كرد : بايد بدانيم تا ما دوباره يكي نشويم كاري از پيش نخواهيم برد .
دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين ايجاد يكپارچگي روحي ، عاطفي ، فكري و عقلاني ، ظرفيت سازي در كشور به معناي واگذاري بسياري از امور به مردم ، و تحقق عدالت به مفهوم فراگير توليدي و توزيعي در همه اجزاء را مهمترين وظايف دولت در جامعه دانست و گفت : براي تحقق اين وظايف بايد همه آحاد ايراني بتوانند در هرنقشي كه مي توانند ايفا كنند قرارگيرند ، امكانات عادلانه ميان مردم توزيع شودوامكان توزيع عادلانه فرصت ها به فعاليت ها فراهم شود .
رضايي خاطرنشان كرد : اگر اين موارد عادلانه صورت گيرد ، مي توانيم شكوفاترين كشور در توليد باشيم و در بهره وري و كارآمدي در صدر جدول كشورهاي دنيا قرار گيريم .
وي درعين حال گفت : درصورتي كه نتوانيم به توزيع عادلانه اين موارد دست يابيم ، توسعه اجتماعي محقق نخواهد شد ، مساله رقابت و بهره وري به سرانجام نخواهد رسيد و در نهايت اهداف سند چشم انداز تحقق نخواهد يافت .
همايش يك روزه دولت ، نظام اداري و چشم انداز ، هم اكنون در موسسه مطالعات ،بهره وري و منابع انساني درحال برگزاري است .
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]