واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اجلاس سراسري اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم آغاز به كار كرد
گروه خبرنگاران افتخاري / اكبر پوستچيان: ششمين اجلاس سراسري اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم و علماي كشور امروز 29 خردادماه در قم آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) در قم، در اين اجلاس كه اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم در آن حضور داشتند، رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم طي سخناني گفت: امروز حكومت اسلامي نميتواند نسبت به روحانيت بيتفاوت باشد و از سوي ديگر روحانيت نيز نميتواند به نظام بيتفاوت باشد.
آيتالله محمد يزدي اظهار كرد: نظام حاكم بر كشور بايستي همراه و همدل با حوزههاي علميه باشد.
وي با اشاره به اينكه امروز سه دهه از انقلاب اسلامي ايران گذشته است و بسياري از مشكلات را پشت سر گذاشتهايم، ادامه داد: روحانيت بايد پاسخگوي سؤالاتي كه به واسطه حكومت اسلامي ايجاد ميشود، باشد.
آيتالله يزدي گفت: روحانيون بايد متوجه نيازهاي امروز دنياي اسلام باشند و مسايل مختلف فقهي را كه در موضوعات مختلف از جمله مقوله ارتباطات بينالمللي و يا مسايل اجتماعي مطرح ميشود، پاسخ دهند.
وي تاكيد كرد: با توجه به شرايط نظام اسلامي همه روحانيون در اين رابطه مسؤل هستند و بايد به مسايل توجه بيشتري داشته باشيم.
مديرحوزه علميه قم نيز در اين اجلاس، گفت: پس از برگزاري اجلاس پنجم ستاد پيگيري مسايل طرح شده، تشكيل شد و يكي از اولويت هاي پيگيري بحث احياي موقوفات مربوط به حوزههاي علميه بود.
آيتالله مرتضي مقتدايي از موقوفات به عنوان منابع مالي حوزهها نام برد و خواستار احياي اين موقوفات شد.
نايب رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم يادآور شد: بنا به دستور مقام معظم رهبري قرار شد تا با تشكيل هيئتهايي در استانها اين موقوفات شناسايي و احيا شوند.
وي افزود: بنا شد در هر استان هيئتي متشكل از نماينده وليفقيه استان، نمايندهاي از شوراي عالي مديريت حوزه علميه و مديرانكل اوقاف و دادگستري استانها تشكيل و اين موقوفات را شناسايي و درآمد آن را سالانه در سه نوبت در اختيار مديرحوزه علميه استان قرار دهند و شوراي عالي مديريت حوزه علميه قم نيز بر آن نظارت كند.
آيتالله مقتدايي موضوع اجلاس ششم را روحانيت و نظام اعلام كرد و گفت: سخنان مقام معظم رهبري درباره حوزه و وظايف روحانيت از نگاه ايشان جمعآوري شده است.
وي اظهار كرد: نظام، نظامي اسلامي است و تمام احكام آن بايد مبناي فقهي داشته و بر مبناي شرع وفقه باشد.
آيتالله مقتدايي افزود: بايد تمام قوانين مجلس شوراي اسلامي و حتي مصوبات و آئيننامههاي وزارتخانهها مبناي فقهي داشته باشند چون اين قوانين در حكومت اسلامي ميخواهد اجرا شود.
وي با بيان اينكه براساس قانون اساسي برخي امور مانند رياست قوه قضاييه برعهده افراد حوزوي گذاشته شده است، افزود: اين وظيفه حوزههاي علميهاي است كه نيروهاي مورد نياز را در امور مختلف تربيت كنند.
آيتالله مقتدايي گفت: اين اجلاس از سه كميسيون جايگاه روحانيت در كارآمدي نظام اسلامي، مطالبات و انتظارات متقابل و راهبردها و خطمشيها تشكيل شده است.
وي، بررسي كارشناسانه تعامل روحانيت و نظام، بررسي حدود و صغور و زواياي تعامل روحانيت و نظام، پاسخگويي به سؤالات و شبهات ارتباط روحانيت و نظام و استفاده از انديشه و نظرات عالمانه فضلا و علماي حوزه علميه را از اهداف تشكيل اين كميسيونها برشمرد.
مقتدايي اظهار كرد: بعد از برگزاري اجلاس پنجم در سال ۱۳۸۴سه اجلاس منطقهاي در استانهاي خراسان رضوي، آذربايجان غربي و كرمانشاه برگزار شد.
وي افزود: در اجلاس سوم منطقهاي يك هزار و ۶۰۰نفر از علماي استانهاي كرمانشاه، همدان، كردستان و ايلام به بحث و تبادلنظر پرداختند و به نتايج مطلوبي دست يافتند.
مقتدايي ساخت يك حوزه علميه بزرگ در مركز هر استان براي تربيت روحانيهاي مورد نياز منطقه را يكي از پيشنهادهاي مطرح شده در اجلاس كرمانشاه اعلام كرد.
آيتالله مقتدايي افزود: تحقق اين امر هم باعث كاهش تراكم قم ميشود و هم حضور طلاب در منطقه، پاسخگوي نياز استانها در بخشهاي مختلف مانند تبليغ و ائمهجماعت را رفع ميكند.
يادآور ميشود، نشستهاي اين كميسيونها امروز 29 خردادماه برگزار و فردا ۳۰خردادماه گزارش كميسيونها در اجلاس عمومي ارائه ميشود.
همچنين در اجلاس عمومي آيتالله ناصر مكارمشيرازي از مراجع تقليد، رئيس جمهوري، رئيس مجلس شوراي اسلامي و رئيس مجلس خبرگان رهبري سخنراني خواهند كرد.
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]