واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خاموش كردن صداي طبل جنگ با ايران!
خواه اين زمزمهها واقعيت داشته باشند و يا شايعاتي غلو آميز باشند. وقت لغو و برگرداني هر گونه حركتي وجود دارد. حركتي كه ميتواند به يك نزاع اسفبار بالقوه در خاورميانه منجر شود كه هزاران كشته بر جاي ميگذارد و ركود اقتصادي جهان را تشديد ميكند.
«ويليام تاف»، تاريخدان آمريكايي، با طرح اين ادعا كه امكان حمله آمريكا و اسرائيل به ايران افزايش يافته، گفته است: اين نشانهها، بسياري از افراد را در اروپا، خاورميانه و سراسر جهان، در حاشيه اين امر قرار داده است؛ خواه اين زمزمهها واقعيت داشته باشند و يا شايعاتي غلو آميز باشند.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناك» به نقل از «كريستين ساينس مانيتور»، اين تاريخدان آمريكايي گفته است: وقت لغو و برگرداني هر گونه حركتي وجود دارد. حركتي كه ميتواند به يك نزاع اسفبار بالقوه در خاورميانه منجر شود كه هزاران كشته بر جاي ميگذارد و قيمتهاي نفت را به 200 دلار در هر بشكه رسانده و ركود اقتصادي جهان را تشديد ميكند.
«گوردن براون» آشكارا به مسئله جنگ اشاره نكرد، ولي گفت، اروپاييان موافق تحريمهاي مالي جديد عليه تهران هستند.
بوش هم گفته، تمام گزينهها مد نظر بوده و توپ در زمين تهران است!
منابع خبري متعددي چون «آسياتايمز»، راديو ارتش اسرائيل و غيره از حمله طراحيشده آمريكا ـ آن هم نه به مراكز هستهاي ايران، بلكه به مراكز فرماندهي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ـ خبر دادهاند. براي پيشگيري از زياد شدن اين سخنان، غرب بايد ايران را از مسابقه تسليحات هستهاي منع كند. اين مسئله، نه با زور و فشار، بلكه با ديپلماسي خلاقانه، واضح و قاطع بايد صورت گيرد. اين امر شامل گفتوگوهاي مستقيم و جامع ايران و آمريكا بر سر موضوعات اساسي ميشود كه روابط ايران و آمريكا را از سال 1979 دچار اختلال كرده است.
نخستين گام دولت بوش، روشن كردن هدف خود از حضور در عراق است كه ايران را نگران حملات نظامي و احتمال احتمال حضور دايمي پايگاههاي آمريكايي در عراق كرده است.
بيشتر كشورهاي پيشرفته از لحاظ قدرت و تكنولوژي از جمله انگليس، آمريكا، فرانسه، آلمان، ژاپن، روسيه و چين بايد به ايران پيشنهاداتي دهند تا اين كشور همكاري بيشتري در برنامه صلحآميز هستهاي و ديگر زمينههاي انرژي از خود نشان دهد تا بدينگونه ايران دست به توقف برنامههاي غنيسازي كنترلنشده اورانيوم و يا توليد پلوتونيوم و يا هرگونه تسليحات مربوطه بزند.
براي كاهش تنشها، هردو كانديداي رياستجمهوري آمريكا، بايد به طور ويژه طرحهايي براي صرف نظر كردن از پايگاهها و حضور دايمي در عراق ارائه دهند.
به گفته «ويليام تاف»، تاريخدان آمريكايي، اين امر تهران و ديگر همسايگان را وادار ميكند كه عراق را يك تهديد ديده و ترغيب به سرعتبخشي فعاليت هستهاي كنند. صداقت اظهارات ايران درباره اهداف صلحآميزش، با گزارش اخير آژانس بينالمللي انرژي هستهاي مبهم شده است. سالها تحريم آمريكا و سازمان ملل، سياستهاي تهران را تغيير نداده است اما چرا الان هم همين كار را ميكنند؟
درواقع برخي بانكهاي بزرگ غربي تسليم درخواستهاي آمريكا براي اعتباردهي به ايران شدهاند و واردات محصولاتي از قبيل يخچال تا انواع اسباببازي را هدف قرار دادهاند، ولي واردكنندگان ايراني حالا به چينيها و بانكهاي كوچكتر غربي روي آوردهاند.
ايران فهميده كه تا حدودي ميتواند بدون توجه به اين امر، به طور موفقيتآميزي دادوستد داشته باشد. ايران قدرت اصلي منطقه است. آمريكا با شكست دادن دشمنان ايران مثل صدام و طالبان، اين قدرت را تا حد بسيار زيادي قويتر كرد. عاقلانهترين مسير صلح، تشويق سرمايهگذاري غرب در نفت ايران، گاز طبيعي و ديگر صنايع آن است و در كنار آن، تأكيد بر ارتباط سريع و مستقيم و گفتوگو در سطح بالا با مسئولان ايران كند.
وي در پايان ميگويد: ما نبايد خود را بيش از اين در زاويهاي نگه داريم كه در آن ايران و غرب نتوانند بدون جنگ از آن خارج شوند.
ترجمه: سارا رمضاني
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]